Sport

Labdarúgás: nagy küzdelemben verte a Semjénházát a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: nagy küzdelemben verte a Semjénházát a SZEOL + FOTÓK

2014. augusztus 9., szombat
Labdarúgás: nagy küzdelemben verte a Semjénházát a SZEOL + FOTÓK
013

Megharcolt a keskeny pályával és a hősiesen védekező Zala megyeiekkel a szegedi gárda, de végül a nagyobb tudás érvényesült a kupa első fordulójában.

Semjénháza, 100 néző
2014. augusztus 9., 17.00
Semjénháza SE
SZEOL SC
A meccs véget ért.
játékvezető: Mód István • asszisztens: Radák László, Kiss Szabolcs
2
-
4

Labdarúgó magyar kupa, 1. forduló:

Semjénháza SE - SZEOL SC 2-4 (1-2).

Semjénháza, 100 néző, vezette: Mód István (Radák László, Kiss Szabolcs).

Semjénháza:

Ág - Latin, Papp, Kozári, Horváth, Szollár, Orbán, Szakmeiszter, Kocsis (Kiss 88'), Sáfrán (Kanizsai 88'), Nagy (Kéri 73'). Vezetőedző: Kiss István.

SZEOL:

Leindler - Kormányos (Forró 62'), Hacker, Grünvald, Bjedov, Puskás, Mucsi, Ondrejó, Beretka, Buzási (Zámbó 80'), Bata (Mihálffy 62'). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Sáfrán R. (23', 47'), illetve Bata Cs. (11-esből 28'), Beretka P. (38', 68'), Grünvald A. (87') Tóth Ákos:

"Megnehezítette a dolgunkat, hogy a pálya mérete és minősége nem igazán passzolt a megszokott játékunkhoz. Lagymatagon kezdtünk, feltüzeltük az ellenfelet, igazi kupahangulatot teremtettünk itt Zala megyében, négy kilométerre a horvát határtól. Pozitívum, hogy túlléptünk ezen, és több helyzetet kidolgozva, néhány jó egyéni teljesítménnyel, nagy küzdelemben felülkerekedtünk a Semjénházán. Mindenképpen szép sikernek tartom a 64 közé jutást ilyen körülmények között és egy 400 kilométeres utazást követően. Bízom benne, az egész csapat tanul és profitál ebből a mérkőzésből!"

Online közvetítésünk:

A Tatabánya és a Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-2-re végzett a rendes játékidőben, így ott hosszabbítás lesz (élőben közvetítjük!). A Mórahalom viszont a SZEOL-hoz hasonlóan már a legjobb 64 között, hiszen Gonda Attila, Tóth Lukács és Sasa Vojnic-Zelic első félidőben szerzett találataira a Maglód részéről csak Lukács Bálint és Vincze László tudott felelni a második felvonásban.VÉGE!
93'
Ondrejó tört be a tizenhatoson belülre az utolsó percben, elütötték, a játékvezető azonban nem ítélte meg a büntetőt, hanem a tizenhatos vonalára helyeztette a labdát. Mucsi a sorfalba vágta a szabadrúgást, de ez már nem osztott, nem szorzott, győzött és továbbjutott a SZEOL SC!
91'
Három percet hosszabbít a játékvezető.
88'
Kettős cserét hajtottak végre a hazaiak: Kocsis Dominik és Sáfrán Richárd le, Kiss Máté és Kanizsai Roland be.
A Tatabánya a 83. percben 2-2-re egyenlített a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen, a Maglód pedig beszorította a 3-2-re vezető Mórahalmot.
87'
GÓÓÓL 2-4! Zámbó visszasarkalt labdáját Ondrejó megint nagyszerűen tekerte középre, az érkező Grünvald Attila pedig 3 méterről nem hibázott, alighanem megvan a továbbjutás!
85'
Ondrejó remek beadását Beretka 7 méterről alig fejelte mellé. Nehogy megbosszulja magát a sok elpuskázott helyzet!
83'
Mihálffy, Puskás, Ondrejó volt a labda útja, végül eltotojázták a helyzetet a szegediek a tizenhatos előterében.
Egyre forróbb közben a helyzet Mórahalmon, 3-2-re feljött a Maglód, így most valamennyi Csongrád megyei gárda egygólos előnyben.
82'
Mucsi szögletét Forró 8 méterről a hosszú sarok mellé bólintotta.
81'
Beretka 18 méterről ívelt kapura, a portás ujjheggyel tolta ki a bal felsőből.
80'
Kényszerű csere a vendégeknél: egy összecsapásnál Buzási Péter - akire ma rájár a rúd - komolyabbnak tűnő lábsérülést szenvedett, Zámbó Dániel érkezett a helyére.
76'
Nyom a SZEOL! Puskás szögletét Bjedov csukafejessel küldte rá, egy sípcsontról vágódott vissza. Röviddel ezután Beretka előtt adódott meccslabda, egyedül ugrott ki, de eltotojázta a lehetőséget, beérték, kísérletét blokkolták a semjénházi védők. Kár érte!
73'
Nagy Rolandot Kéri István váltotta hazai oldalon.
A hajrára fordulva a Szeged 2011 továbbra is 2-1-re vezet Tatabányán, míg a Mórahalom odahaza 3-1-re a Maglód ellen, jól állnak tehát csapataink.
71'
Bár megvan újra az előny, szembetűnő, hogy nem "érzik" a keskeny pályát a kék-feketék, Puskás máskor mértani pontosságú labdái rendre az oldalvonalon kívül érnek földet.
68'
GÓÓÓL 2-3! Ismét vezetünk! Buzási a jobbhátvéd pozíciójából indította Mihálffyt, aki elől csak elütni tudta Ág kapus, éppen az érkező Beretka Péter elé, aki 14 méterről higgadtan gurított a bal alsóba.
66'
A rendkívül küzdelmessé vált derbin Beretka próbálkozott éppen 17 méterről, nem sokkal lőtt mellé.
63'
Latin Richárd lépett oda csúnyán Grünvaldnak, sárga kártya a jutalma.
62'
Tóth Ákos kettős cserével frissít: Batát Mihálffy Zsolt, Kormányost Forró Attila váltotta a mieinknél.
61'
Grünvald tanárian ugratta ki Batát, a hazai nézők nagy derültségére az asszisztens lest intett, legalább harmadik alkalommal ítél már tévesen a szegediek kárára...
59'
Veszélyesek a hazai rohamok: előbb a semjénházi csapatkapitány durrantott nem sokkal a jobb alsó mellé, majd egy 18 méteres löketet fogott bravúrral Leindler kapus.
Érdekesség, hogy a Szeged 2011 és a Mórahalom is gólt kapott a második félidő elején, előbbi 2-1-re, utóbbi 3-1-re vezet most a Tatabánya, illetve a Maglód ellen.
57'
Beretka szögletét Bjedov játszotta vissza, Hacker ollózott 11 méterről, de ezt is semlegesítették a védők.
56'
Kiegyenlített játék, hatalmas küzdelem, kemény ütközések most a pályán. Grünvald szabadrúgása pattant szögletre egy védő fejéről.
51'
A hazaiak középcsatára ezúttal 16 méterről lőtt fölé.
50'
Grünvald remekül ívelt át a hosszú oldalra balról, Ondrejó bombázott, a lövése egy védőt érintve ment mellé, a szöglet viszont elmaradt...
48'
Mezhúzás miatt Mucsi Máté kapott sárga lapot.
47'
GÓÓÓL 2-2! Könnyelműen labdát veszített a középpályán a SZEOL, büntettek a hazaiak. Sáfrán Richárd vezette a lasztit, majd 20 méterről védhetetlenül vágta a vendégek ketrecébe. No, ez nem hiányzott!
46'
A zöld-fehérben futballozó, egygólos hátrányban lévő hazaiak kezdték a második játékrészt. Képzettebb, jobb csapat a SZEOL, ez látszik, ám a keskeny pályája előnyeit kihasználva hősiesen védekező, olykor-olykor szerencsés Semjénháza derekasan helytáll, megnehezíti a mieink dolgát. Még a szünetben a Buzási Péter orrán lévő sebet újra kellett kötözni, "Búzát" azonban kemény fából faragták, meg sem kottyan neki egy kis fájdalom...
A szünetben egyébként a Mórahalom már 3-0-ra vezet a Maglód ellen, Gonda Attila után Tóth Lukács és Sasa Vojnic-Zelic vette be a vendégek hálóját. A Szeged 2011-Grosics Akadémia pedig Manga Zsolt, valamint Pászka Lóránd góljaival 2-0-s előnyt szerzett Tatabányán.SZÜNET!
45'
Itt a vége az első felvonásnak, Tisza-parti előnnyel.
44'
Grünvald beadását Bata 8 méterről alig emelte a bal kapufa mellé, ez sem volt kis lehetőség...
43'
A második bekapott gól után megnyomták a hazaiak, éppen egy 17 méteres sistergős bombájuk szállt picivel fölé.
38'
GÓÓÓL 1-2! A SZEOL sem akar lemaradni a Csongrád megyei vetélytársaktól, immár a szegediek is előnyben! Ismét Mucsi volt a főszereplő, zseniális labdával hozta játékba Beretka Pétert, aki oldalról, 14 méterről gyönyörűen lőtte ki a bal alsót.
36'
Mucsi Máté tálalt Ondrejó elé, kinek talpa alatt hatalmas helyzetben elcsusszant a játékszer.
Közben a Mórahalom a Maglód, a Szeged 2011 a Tatabánya ellen vezet már egyaránt 2-0-ra, jól kezdtek tehát a Csongrád megyei együttesek.
33'
Beretka pompás szögletét újra csak Hacker Bence fejelte meg, a laszti a bal kapufa tövéről pattant vissza a mezőnybe, most nem volt szerencsénk.
30'
40 méterről végeztek el szabadrúgást a semjénháziak, Szakmeiszter János fejére ívelték, a bólintás a felső lécről a gólvonal mögé vágódott, ám az asszisztens lest intett, így a lesgólok tekintetében is 1-1-re állunk.
28'
GÓÓÓL 1-1! A büntetőt Bata Csongor vágta a hálóba, itt már szó sem lehet lesről, megvan az egyenlítés, nem is kellett rá sokáig várni.
27'
Beretka kapott remek labdát, esernyőcselt mutatott be, a hazai védő kézzel ért a labdához, ez viszont így tizenegyes!
25'
Újabb nagyszerű szegedi szögletet láthattunk, a hosszú saroknál Hacker fejelt, a kapus a felső lécre tolta, Bata Csongor szemfüles volt, közelről a hálóba stukkolt. Az asszisztens azonban lest jelzett, így nem örülhettünk...
23'
GÓÓÓL 1-0! Kihasználta emberfórját a Semjénháza. Sáfrán Richárd lépett ki, és a 19 esztendős játékos 10 méterről higgadtan helyezett a jobb alsóba. Buzási csak a középkezdésre térhetett vissza...
22'
Buzásit ápolni kell, tíz emberrel a szegediek.
20'
Kormányos ugratta ki Ondrejót, kinek beadását szögletre mentették. Grünvald remekül ívelt középre, Buzási fejelhetett, de közben lekönyökölték, így is alig szállt mellé a labda.
Közben egyébként a Mórahalom Gonda Attila találatával vezetéshez jutott a Maglód ellen, míg a Szeged 2011-Grosics Akadémia Tatabányán húz már 2-0-ra.
17'
Mozgalmas kis meccset látunk! Egy hazai kontránál Leindlernek kifutva, kapujától 17 méterre fejjel kellett tisztáznia, majd Mucsi Máté 23 méterről pörkölte rá, nem sokat tévedett.
14'
Támadásban a kék-feketék! Beretka 17 méteres ágyúzásába vetődtek bele a hősiesen védekező zalaiak, majd Hacker Bence bólintott 6 méterről alig fölé.
12'
Kormányos Kolos tört előre a jobb szárnyon, centerezett, Beretka Péter kerülhetett volna ziccerbe, de nem tudta átvenni a bogyót, így a portás felszedte végül.
11'
Másodszor engedett el erősen lesgyanús semjénházi akciót az asszisztens, a hazai csapatkapitány 12 méteres kísérletét Leindler Domonkos bravúrral hárította.
9'
Mucsi Máté beadása középen Buzási Pétert találta meg, aki 8 méterről fejelhetett, de rosszul találta el a lasztit, másfél méterrel mellé szállt a kísérlet.
6'
Ondrejó cselezett ki két embert, majd az alapvonal közelében felvágták. Cseles szabadrúgást végeztek el a látogatók, Grünvald Attilát találta meg a legurítás, kinek balos lökete egy védő fejéről vágódott vissza.
5'
Puskás két ígéretes indítása szállt az oldalvonalon kívülre, ezek a jelenetek jól érzékeltették, a megszokottnál keskenyebb a semjénházi pálya.
1'
A szegediek hozták játékba a labdát. Rögtön feltűnik, hogy a hazaiak visszahúzódnak, kontrákra rendezkednek be. Ondrejó Tamás felvágása miatt Puskás Csaba végezhetett el 28 méterről szabadrúgást, a lapos löketet szögletre blokkolták.
16.55: Szegedi oldalon egyébként sérülés miatt sokan hiányoznak (Dongó Dénes kapus, Joseph Ngalle, Faragó Bence, Kulacsik Tamás, Dargó Balázs, Dlusztus András stb.), a kispadon Garamvölgyi Csaba hálóőr mellett négy új szerzemény, Mihálffy Zsolt, Busa Bence, Zámbó Dániel és Forró Attila foglal helyet. 16.50: Rendezett sporttelepen találkoznak a csapatok a nagy nyári hőségben, kis méretű, de takaros a pálya, elfogadható a talaja, igazán kulturált körülményeket fogadták a mieinket a Szegedtől 400 kilométerre fekvő Semjénházán. A SZEOL útja rendben telt, a társaság Balatonszentgyörgyön ebédelt. A hazai együttes zöld-fehér felsőben, fehér nadrágban és sportszárban, a vendégek kék-fekete csíkos felsőben, fekete nadrágban és sportszárban futottak ki a gyepre. Hamarosan kezdünk! 16.30: Köszöntjük az olvasókat, két hónap szünet után ismét tétmérkőzések, ismét online közvetítés a SZEGEDma.hu-n, megkezdjük hosszú, 2015 nyaráig tartó közvetítésdömpingünket. A magyar kupa 1. fordulójában az NB III-as újonc SZEOL SC a Zala megyei I. osztályú Semjénháza otthonában igyekszik kiharcolni a továbbjutást. A tét a legjobb 64 közé kerülés. A találkozó Mód István sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.