Sport

Kézilabda: nyolc góllal kikapott Nantes-ban a Pick

Kézilabda: nyolc góllal kikapott Nantes-ban a Pick

2014. március 23., vasárnap
Kézilabda: nyolc góllal kikapott Nantes-ban a Pick
pickszeged_szs

Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nantes otthonában a Pick Szeged, s ezzel a C csoport 2. helyére esett vissza az EHF Kupában.

Remekül kezdett a Pick a Nantes otthonában, jó védekezéssel, kihasznált emberelőnyökkel, némi szerencsével - két kapufát is lőttek a hazaiak egymás után - valamint

Mikler Roland

bravúrjaival 5-2-re léptek meg

Juan Carlos Pastor

tanítványai- Ám a félidő derekától kezdve, 8-6-os szegedi vezetésről 8-0-s sorozattal fordítottak a házigazdák, hiába kért időt a vendégek spanyol mestere, 10 percig gélképtelen volt a Pick, s csak a félidő hajrájában sikerült be-betalálni, így 15-10-es hazai vezetéssel fordultak a felek a második félidőre. A folytatásban 17-10-re léptek el a hazaiak, ám

Balogh Zsolt

és

Zubai Szabolcs

villanásaival 17-15-re kapaszkodott fel a Pick, amely pár percig tartani is tudta ezt a különbséget, ám rövidesen ismét 5-6 gólra hízott a gallok előnye. Felváltva eső gólokkal nem tudott közelebb kerülni a Pick, s ugyan Tatai Péter kapus több bravúrt is bemutatott a végjátékban, ám a differencia végül nyolc gólon állapodott meg, ami a franciák 31-23-as győzelmét hozta. Mindez azt jelenti, hogy a Nantes pontban utolérte a C csoportban a Picket, s mivel a hazai mérkőzésen Vadkertiék mindössze egygólos győzelmet arattak, az egymás elleni eredmények miatt a kvartett 2. helyére csúsznak vissza.

Férfi kézilabda EHF-kupa, C csoport, 5. forduló:

HBC Nantes - Pick Szeged 31-23 (15-10)

Nantes, Palais des Sports de Beaulieu. Vezette: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)

Nantes:

SKOF - Camarero 3, Maqueda 4, Nyateu 2, Gharbi 1, ENTERRIOS 6, Rivéra.

Csere:

Salmon (kapus), Feliho 3, Jonsson 1, Claire 4, Toumi 1, TOURNAT 6.

Vezetőedző:

Thierry Anti.

Szeged:

Mikler - Ancsin 1, Blazevic 1, KÄLLMAN 6, ZUBAI 5, Balogh 5/2, Mindegía 3.

Csere:

Tatai (kapus), Prce, Larholm, Ilyés 2, Vakderti, Vranjes, Lasica.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

2/-, ill. 3/2.

Kiállítás:

8 perc, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.