Sport

Vízilabda: a Partizan nyerte a Challenge Cupot az Aquapolisban

Vízilabda: a Partizan nyerte a Challenge Cupot az Aquapolisban

2014. február 5., szerda
Vízilabda: a Partizan nyerte a Challenge Cupot az Aquapolisban
uvse_szgy_02

Molnár Tamás és Fodor Rajmund játékvezetése mellett a tornán résztvevő magyar csapatok közül az UVSE 2., a Pécs 5. lett.

Hatodik alkalommal, hat csapattal rendezték meg Szegeden a Napfényfürdő Aquapolis-Hunguest Hotels Challenge Cup elnevezésű utánpótlástornát - tudósít a szövetség honlapja. A 2010 nyarán életre hívott tornán U17-es fiúcsapatok vehettek részt, két magyar együttes, az UVSE és a PVSK, továbbá a szerb Vojvodina és Partizan, a görög Vouliagmeni, illetve az olasz Bogliasco. Az mvlsz.hu, azaz a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának

tájékoztatása szerint

a mérkőzéseket a helyszínen tekintette meg a magyar juniorválogatott szövetségi kapitánya,

Horkai György

, de nem ő volt az egyetlen olimpiai bajnok a parton, mivel Szeged szülötte, a háromszoros győztes

Molnár Tamás

és a kétszeres aranyérmes

Fodor Rajmund

is játékvezetőként működött közre. „Érdekes a torna abból a szempontból, hogy az U17-es korosztály már mércéje lehet a nemzetközi szintnek, lehetett is látni nagyon jó dolgokat. Idestova fél éve próbálgatom a játékvezetést, a visszajelzések egyelőre nem rosszak. Vasárnap délelőtt történelmi mecset vezettünk, hiszen az volt Papesszal életünk első közös meccse” – mondta Fodor Rajdmund, aki dicsérte a szervezést és a vendéglátást is.

fodorrajmund_molnartamas_uvse_szgy_01

Ilyen színvonalú utánpótlás klubtornát talán eddig még nem rendeztek Magyarországon. Parádés mérkőzéseket láthattak a nézők, ráadásul nem voltak előre lefutott párharcok, több mérkőzés is csak ötméteresekkel dőlt el. A két magyar csapat tucatnyi korosztályos válogatottat vonultatott fel, de a külföldi résztvevők mindegyikében több utánpótlás válogatott pólós szállt vízbe. Az itt lejátszott mérkőzések nagyjából 30-40 százalékkal nagyobb megterhelést jelentettek, mint a magyar bajnokik. A tornát végül öt győzelemmel a szerb Partizan nyerte meg, a magyar csapatok közül az UVSE a 2., a Pécs pedig az 5. helyen végzett - zárul a beszámoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.