Sport

Labdarúgás: erősödne és gyorsulna a Makó

Labdarúgás: erősödne és gyorsulna a Makó

2013. december 14., szombat
Labdarúgás: erősödne és gyorsulna a Makó
tape_mako_mj-511

Csak közvetlen riválisaitól kapott ki az NB III-ból a megyeegybe visszacsúszott Makó a bajnokság őszi etapjában. Az előrelépéshez gyorsaságban és erőnlétben kell fejlődnie a csapatnak, mestere szerint.

Felemás képet mutat a Makó FC ősze a 2013-as bajnoki évadban. Az NB III Alföld csoportjából kieső alakulat minden ellenfelét legyőzte az elmúlt hónapokban - azoktól eltekintve, akik megelőzik a csapatot, azaz csak a közvetlen riválisok bizonyultak jobbnak

Bódi Attila

egységénél. Az idény elején becsúszott két döntetlen is, ám ettől eltekintve magabiztos, vagy éppen kiütéses diadalok jellemzik menetelésüket. A Tisza Volántól elszenvedett hazai 0-2, az UTC otthonában játszott 1-3, a Vásárhely 2-1-es győzelme a Maros-mentén, illetve a Mórahalomtól kapott négyes (1-4) azonban mindenképp fájó pont lehet a csapatnak. Márpedig ahhoz, hogy előrébb lépjenek tipikusan 5. helyükről, ezen ellenfelekkel szembeni diadalokra is szükség lesz tavasszal. S hogy miért is tipikus ez az 5. hely? Pontjaik (29) miatt mindenképp, de győzelmeik és vereségeik száma (9, illetve 4), kapott góljaik (19) és gólkülönbségük (+20) szintén megerősítik ezt a pozíciót (kivétel a lőtt gólok száma, e tekintetben a 4. a csapat a bajnokság félidejében).

utc_mako27_gs

"Elég vegyesek az érzéseim a félévvel kapcsolatban. Nehezen álltunk össze: akiket szerettem volna leigazolni, azokat nem tudtuk megszerezni, s szerb légiósaink esetében is csak az utolsó pillanatban sikerült minden adminisztrációt elintéznünk. Nem voltak tehát ideális körülményeink ilyen szempontból a felkészülés idején, de úgy éreztem, a dobogóra odaérhetünk a télre - ez sajnos nem sikerült" - osztotta meg gondolatait a SZEGEDma.hu-val Bódi Attila. A makóiak trénere hozzátette, úgy érzi maradt még csapatában olyan teljesítmény, amelyet nem adott ki magából, így összességében a jelenlegi helyzettel nem elégedett. Ugyanakkor a játékosai hozzáállásával igen, s úgy véli, ezzel nem is voltak igazán problémák. "Hiányérzetem a riválisainkkal szembeni eredménytelenségünk és a sebesség hiánya miatt van, ugyanis viszonylag elfogadható védekezésünk mellett az előrejátékunk körülményes és lassú volt. Amikor szépen játszottunk, az nem vezetett eredményre, amikor pedig hatékonyabbá akartuk tenni, tapasztaltuk, hogy nincs meg a szükséges sebesség bennünk, az egy szem csatárunk nagyon messze van, s csak lassan tudunk felzárkózni mögé. Ebben kell komolyan fejlődnünk tavaszra, de emellett alapvetően erőnlétileg is: vezettünk az UTC ellen, vezettünk a Mórahalom ellen is, és mégis kikaptunk - állóképességben és erőnlétben tehát fejlődnünk kell" - világított rá az okokra a szakember, aki bízik benne, mindezen célokkal motivált felkészülést tudnak végrehajtani, s eredményesebb tavaszt járhatnak végig a Maros-mentén.

tape_mako_mj-291

Megtudtuk: Makón egyelőre nincs szó sem érkezőkről, sem távozókról, a hagymavárosiak mestere egyelőre a jelenlegi keretben gondolkodik. "Ha egy mód van rá, azért szeretnénk igazolni, a fentebb említettek miatt 1-2 gyors játékos, támadó vagy középpályás kellene csapatomba. Szkeptikus vagyok, nem érzem realitását annak, hogy egy csapat a téli átigazolási időszakban húzóembert tudjon szerezni, hacsak nem nagy a költségvetése, ám ez ránk sajnos nem jellemző... De az is lehet, hogy utánpótlásunkban találjuk meg az alkalmas labdarúgókat" - közölte a tréner. A csapat befejezte a levezető edzéseket, azonban Bódi Attila nem akarja, hogy teljesen leálljanak legényei, ezért igyekszik terembe vinni a csapatot, ám e tekintetben, mint hozzátette, nincs könnyű dolguk Makón. "Szerencsére több játékosom is szerepel a Kék Mókus Kupa küzdelmeiben, így ők folyamatosan mozgásban maradnak, amire szükség is van, hiszen kemény felkészülés vár a fiúkra, aminek úgy hiszem meg is lesz az eredménye tavasszal, s előrébb tudunk lépni. A célom az, hogy a dobogóra odaérjünk" - fogalmazott a vezetőedző, hozzátéve, tervei szerint már január elején kezdetét veszi ez a bizonyos kőkemény felkészülést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.