Sport

Hátország: bővülő bajnoki rendszer, gyarapodó megyei futsalutánpótlás

Hátország: bővülő bajnoki rendszer, gyarapodó megyei futsalutánpótlás

2013. november 25., hétfő
Hátország: bővülő bajnoki rendszer, gyarapodó megyei futsalutánpótlás
flt_01_gs

Az elmúlt évi próbaüzem után idén már az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságával karöltve szerveződik meg a megyei futsalutánpótlás-bajnokság. Nevezni november 30-ig lehet három korosztályban.

Fellendülőben a megyei futsalos utánpótlásképzés, legalábbis ez várható a tavalyi esztendőben beindult folyamattól, amely idén nagyot előrelépve bontakozik ki: a szegedi Junior Sport Kft. az elmúlt évben vállalta magára az U13-as és U11-es bajnokságok szervezését, az idén már az U15-ösökkel is kiegészülő rendszer megszervezésében a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád Megyei Igazgatósága is segítő kezet nyújt a cégnek. Erről írt alá megállapodást péntek reggel a kft. ügyvezetője,

Szerencsi István

, valamint az MLSZ területi igazgatója,

Nógrádi Tibor

. "Több éve dolgozunk a megyei labdarúgás bajnokságainak struktúrakialakításán. Ebben a tervszerű folyamatban 2012 a női foci éve volt, a 2013/14-es szezonban pedig az eddig talán kisebb figyelmet kapott futsal kerül a középpontba, reményeink szerint sikerül növelni a csapatszámot, s beindítjuk a megyei bajnokságokat. A futsalban most kezdődik el, ami a felnőtt nagypályás pontvadászatok tekintetében már szépen letisztázódott. Szeretném kiemelni, hogy a Junior Sport Kft. vezetése, Szerencsi István és

Erhardt Szilárd

az elmúlt években rengeteget tett ezért a szakágért. Ennek a sokszor talán reménytelennek tűnő munkának mostanra érik be a gyümölcse, felívelő pályára kerül a Csongrád megyei futsal" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Nógrádi Tibor. Szerencsi István hozzáfűzte, a Junior Sport Kft. célja, hogy a területi igazgatósággal karöltve, annak koncepciója mentén tevékenykedjen a futsalért. Reméli, az együttműködés hosszú távon is eredményes lesz, és már egész fiatalon sokakat meg tudnak nyerni általa a futsalnak, a sportolásnak. Kiemelte, aki ifjúkorában megfelelő képzést kap a futsalban, az a megszerzett technikai tudást később akár nagypályán is kamatoztathatja. Az előző szezonban egyébként próbajelleggel 4-4 csapattal zajlott az U13-as és az U11-es bajnokság, a Junior Sport-Algyő és a Junior Sport-SZEAC mellett két makói egység részvételével mindkét korosztályban. Idén már várhatóan minden korosztályban legalább hat-hat csapat indulására lehet számítani. A Junior Sport Kft. a két alsóbb korosztályban 2-2, az U15-ösök között egy egységet indít, az utóbbiban az UTC jelenlegi legkisebb futsalosai is ott lesznek, de Makó, Hódmezővásárhely, Szőreg, Balástya, Bordány és Zsombó ifjú labdarúgói is kergetik majd a labdát egy, vagy éppen mindhárom korcsoportban. A lebonyolítás értelmében december 1-jétől tornarendszerben zajlik mindhárom bajnokság az arra alkalmas megyei sportcsarnokokban, egy játéknapon 4 csapat részvételével, a nagypályás bajnokságok március eleji rajtjáig. A megyei bajnokságok győztesei egymással küzdenek meg az országos főtáblára jutásért. Az U15-ös (1998-1999-es születésűek), U13-as (2001-2002) és U11-es (2003-2004) megyei futsalbajnokságba még lehet nevezni, a határidőt november 30-áig tolták ki a szervezők. A nevezésre és minden szövetségi költségre természetesen itt is érvényes az MLSZ 90%-os TAO-s kedvezménye. Bővebb információk és jelentkezés az info@futsalszeged.hu e-mail címen, illetve a 06-70/375-1109-es telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.