Sport

Vízilabda: visszatértek a világbajnokok + FOTÓK

Vízilabda: visszatértek a világbajnokok + FOTÓK

2013. augusztus 26., hétfő
Vízilabda: visszatértek a világbajnokok + FOTÓK
viziladba_edzes18_gs

Hétfő délelőtt az A-Híd Szeged VE bajnokjelölt vízilabdacsapatának újabb tagjai kezdték meg az edzéseket az újszegedi sportuszodában.

A szemerkélő, majd egyre erősödő esőben immár egy tucatnyi, de korántsem "tucatpólósnak" vezényelt tréninget

Vincze Balázs

vezetőedző. A

Molnár Dávid, Juhász Zsolt, Aljosa Kunac, Tóth Márton, Lukas Seman, Vincze Márk, Sánta Dávid

alkotta eddigi kerethez hétfőn csatlakozott a szabadságáról visszatérő három világbajnok,

Nagy Viktor, Szivós Márton

és

Decker Ádám

, valamint az ugyancsak világversenyről, a szombathelyi junior vb-ről visszatérő új szerzemény,

Jansik Szilárd

. A kiszabott hosszokat leróva következhettek a labdás gyakorlatok az újszegedi medencében, igaz ebből a vb-aranyérmes trió ezúttal még kimaradt, nekik "csak" úszás volt a "menü". Vincze mester a fiatalokkal - Vincze Márkkal, Sántával és Jansikkal - a centerjátékot külön is gyakoroltatta, majd a tréning utolsó negyedórájában a kapu előtt zajlott a tréning - az ifjabbak a végén még kapufalövő bajnokságot is rögtönöztek.

"Jólesett az első edzés, az első tréningek mindig jól esnek! Egyelőre három hetes szünetünk után a rávezetés zajlik, Vincze Balázs nem ismertette még a részletes programunkat, ezután határozza meg a mester miként, és hogyan kapcsolódunk be Nagy Viktorral és Szivós Mártonnal a teljes munkába" - közölte az újdonsült világbajnok Decker Ádám a SZEGEDma.hu-val, hozzátéve, úgy érzi, nem csak hogy a klubnak sikerült pótolnia a távozókat, de előrelépési lehetőséget is rejtenek magukban az új jövevények. "Összetételében, mind korosztályban, mind játéktudásban nagyon jó összetételű csapatunk van. Minden azon fog múlni, hogy a március-májusi időszakban, azaz a bajnokság hajrájában mire leszünk képesek" - mérte fel a szegedi egység képességeit. "Sajnos a mi világbajnokságunk nem volt olyan sikeres, mint a felnőtteké" - jegyezte meg érdeklődésünkre Jansik Szilárd, az egyesület egyik frissen igazolt fiatal tálentuma. "Nem bírtuk a hét nap hét meccs tempót, akkorra fáradtunk el mind mentálisan, mind fizikálisan, amikor a legjobb formát kellett volna mutatni" - értékelte röviden a szereplést, kiemelve, a célt, a négy közé jutást sikerült elérnie a juniorcsapatnak, bár akkor érzett annyi tüzet az egységben, ami a 4. helynél jobb eredmény elérését tette volna lehetővé. Emiatt kissé csalódott is, de bízik benne, hogy a szegedi egységgel vigasztalódhat a bajnokságban és a kupában. "Így a szezon elején még elég képlékeny a helyzet, nehéz felmérni az erőviszonyokat, az azonban biztos, hogy a keretet tekintve a Szolnok és az Eger emelkedik ki a mezőnyből a Szeged mellett, s a három csapat mögött nagyon erős lesz a középmezőny" - tette hozzá a KSI-nevelésű, korábbi junior vb-ezüstérmes Jansik az eljövendő bajnokság kapcsán. Hozzátette még, kissé furcsa volt egy hét pihenő után már újra vízbe szállni, de kellően kimerítő volt az első szegedi edzése a csapattársakkal, akiket nagyrészt korábbról is ismert, épp ezért a beilleszkedéssel nem is akadt probléma. Az A-Híd Szeged pólósai a hétvégén már bele vetik magukat a mélyvízbe: Pécsen a magyar kupa selejtezőcsoportjában a házigazdák mellett a Honvéd lesz az ellenfél, azután egy héttel pedig elrajtol a bajnokság is - a szegedieknek újfent Pécsen kell majd akkor is vízbe szállniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.