Sport

Labdarúgás: őrült döntetlen a vásárhelyi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: őrült döntetlen a vásárhelyi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ

2013. augusztus 25., vasárnap
Labdarúgás: őrült döntetlen a vásárhelyi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ
hfc_csanadpalota07_gs

A sírból jött vissza a HFC a Csanádpalota ellen, a tavalyi bronzérmes kétgólos előnyt herdált el, Kökény Tamás a 93. percben mentett pontot.

A kezdés előtt kiderült, hogy a hazaiaknál

Varga Máté

megbetegedett, így csak a lelátóról tudta figyelni melegítő társait, helyére

Keller Zoltán

került a kezdőbe. A vásárhelyi kapitány,

Antal Krisztián

sérülése sem jött teljesen rendbe, de ő legalább a kispadra leülhetett. A vendég oldalon egyetlen változás volt az előzetesen beharangozott kezdőhöz képest,

Halász

helyett

Luculescu

kezdett. Alaposan feltüzelve kezdett a hazai gárda, amely rögtön letámadta a palotaiakat, akik az első tíz percben képtelenek voltak kiszabadulni saját kapujuk elöl. A hazaiakat talán elvihette a hév, amelyet egy váratlan góllal hűtöttek le a vendégek. A folytatásban kiegyenlítetté vált a találkozó, a hazaiak nehezen jutottak helyzetig, míg a vendég kontrák veszélyesek voltak és az egyik ilyen támadás után jött a palotaiak második találata, ami igazi hidegzuhanyként hatott a hazai csapat játékosaira és szurkolóira egyaránt. Szünet után szűk negyedóra alatt akár megduplázhatta volna előnyét a Csanádpalota, de két ordító helyzetét elpuskázta és ez - mint később kiderült - két pontjába került. Az utolsó fél órában szinte már "barcelonai labdabirtoklást" produkáltak a hazaiak, míg a palotaiak erejéből gyakran csak arra tellett, hogy amerre állnak, arra rúgják el a labdát kapujuk előteréből. Varga Róbert kapufán csattanó fejese, majd az immár csatárnak előreküldött középső védő,

Kökény Tamás

lesnek minősített gólja ugyan intő jel lehetett a vendégek számára, de már képtelenek voltak változtatni. Őrizték kétgólos előnyüket és amikor már úgy tűnt, hogy sikerrel teszik,

Hatvani József

közelről betalált. Az utolsó tíz perc egy örökkévalóságnak tűnhetett a vendégek számára, akik ekkor már minden szabálytalanság után hosszú másodpercekig feküdtek a füvön. A játékvezető a sok időhúzás miatt jogosan hosszabbított és az utolsó másodpercben a hazaiak kihasználták az addig jól működő vendég védelem méretes bakiját, de végül is a pontszerzésre mindenképpen rászolgált a HFC.

A megyei I. osztály 2. fordulójában:

Hódmezővásárhelyi FC - Csanádpalota FC 2-2 (0-2).

Hódmezővásárhely, 300 néző, vezette: Belanka Zsolt Péter (Kovács Csaba, Kepka Roland).

Hódmezővásárhely:

Vasas - Jesenszki, Kökény, Tóth J., Marton, Nagy A., Keller Z. (Király 68'), Varga R., Konc A., Szabó M. (Huszka 46'), Hatvani J.

Vezetőedző:

Dezső Ferenc.

Csanádpalota:

Potoret - Vlad (Veréb 46'), Cotuna, Siclovan, Negru, Luculescu (Erdélyi 65'), Varga Cs., Gabor, Goldis, Corbu, Tambor.

Megbízott edző:

Molnár László.

Gólszerzők:

Hatvani J. (81'), Kökény T. (93'), illetve C-P. Goldis (12'), C-S. Luculescu (42').

Sárga lap:

Jesenyszki (19'), Huszka (73'), Varga R. (75'), Király (75'), ill. Varga Cs. (34'), Corbu (38'), Vlad (45'), Negru (49'), Gabor (59'), Erdélyi (71'), Siclovan (86'). Dezső Ferenc:

"A mi csapatunk még nincs felkészülve rá, hogy eredményesen tudjon szerepelni egy olyan gárda ellen, mely így csalja a labdarúgást. Az első félidőben a vendégek két támadásból két gólt szereztek, ezt követően nagy erőket mozgósítottunk a fordításért. Egy téves játékvezetői ítélet miatt végül csak egy pontot tudtunk megmenteni."

Erdélyi Mátyás:

"Kicsit szomorúak vagyunk, hogy a hosszabbításban veszítettünk el két pontot. Megyünk tovább előre, igyekszünk a folytatásban javítani."

Nézze meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját a hajrában született gólokkal, Marton Bence és Erdélyi Mátyás nyilatkozatával!

http://www.youtube.com/watch?v=yYTOHapjREc

Online közvetítésünk:

94'
Vége az összecsapásnak. Nagyon bosszú lehet a Csanádpalota, mely kétgólos előnnyel zárta az első félidőt, ám végül mégis elszórt két pontot, hiszen a roppant lelkesen az utolsó pillanatig küzdő Hódmezővásárhely a hosszabbítás lefújása előtti másodpercekben végül ki tudott egyenlíteni. Összességégében a döntetlen nem igazságtalan eredmény, hisz mindkét félnek akadtak lehetőségei, jobb és gyengébb periódusai.
93'
GÓÓÓL 2-2! Itt a slusszpoén, egyenlítettek a hazaiak. Többször is felszabadíthattak volna a palotai védők, de nem tették, Potoret sem rúgta el a lasztit, mely Kökény Tamáshoz jutott, aki 23 méterről zúdított az árván maradt ketrecrészbe.
92'
Kökény mélységből tört előre, a tizenhatoson belül Konchoz játszott, ám nem lett lövés a helyzetből.
91'
Három perc a ráadás!
89'
22 méteres hazaadás okozott nehézségeket Potoretnek, megoldotta a feladatot, lábbal maga elé tette végül, s kivágta az őt megtámadó vásárhelyi csatárok elől.
86'
A vendégek előreívelése gumilabdaként pattant vissza a vásárhelyi falról. Ismét jöhetnek előre a hazaiak, gőzerővel küzdenek az egyenlítésért.
84'
Eleredt az eső, s eközben azt figyeltük, hogy Konc ívelését csípte el a berobbanók elől Potoret. Negru ezt követően 50 méterről vette célba a hazai kaput, Vasas lehúzta a lasztit.
83'
Parázs a hajrá, ahogy várható volt. Látványosan és hosszan ápolják az egyik palotai futballistát, a vendégek már az idővel is játszanak. Goldis szerencsére tudja folytatni. Elképesztő vehemenciával rohamoz a Vásárhely.
81'
GÓÓÓL 1-2! Egy kavarodás után Hatvani József az ötösről talált be a palotai kapuba, itt a szépítés, és lesz még izgalom a végére! Addig-addig gyűrte tehát ellenfelét a HFC, míg sikert ért el, ám kérdés, a hátralévő idő mire lesz még elég.
77'
Egy beívelés után nagy-nagy tömörülés támadt, a HFC egyik játékosa az alapvonalról fejelte vissza a lasztit középre, majd közvetlen közelről a kapura kotorták ugyan a társak, de korán örültek a nézők, les miatt érvénytelen a találat. Valószínűleg helyes lehet a döntés, mert nem nagyon vitatkoznak vele a piros mezesek.
76'
Beléptünk az utolsó negyedórába a rangadón. Hatvani József 14 méterről lőhetett, bele a védőjébe. Ez most lehetőség volt, miközben a meccs képe hosszú ideje nem változik. Leszegett fejjel rohamoznak a vásárhelyiek, ám nem jutnak eredményre.
72'
Nagyon egyszerű a képlet: Negru a felezővonalnál helyezkedik el, hosszú előreívelésekkel próbálják őt kiugratni a vendégek, míg a vásárhelyiek körbeadogatják, körbeívelgetik a tömör palotai falat. A második felvonás ezen szakaszában egyik elképzelés sem szül valamirevaló helyzetet. Megnyugtató a fekete-fehérek előnye, ők a magabiztosabbak, a HFC egyre türelmetlenebb.
68'
Dezső Ferenc nem adja fel, tovább frissített: Keller Zoltán hívta le, Király Dávidot küldte a pályára. Ha gyorsan sikerülne szépíteni, még lenne sansz a pontmentésre. Az idő viszont a látogatóknak dolgozik
67'
Varga Róbert hatalmas kapufát fejelt, ezzel visszajöhetett volna a HFC, balszerencséjük volt most.
65'
Cseréltek a vendégek, Luculescu helyére Erdélyi Mátyás állt be. Megérkezett közben a hidegfront is orkánszerű széllel és porfelhővel, ebből eső is lesz hamarosan: futball közben egy kis időjárás-jelentés a kedves olvasóknak...
64'
Kökény Tamás lendületesen tört előre, majd a tizenhatoson belül egy rossz passz vetett véget a hazai akciónak. Ezt követően Luculescu szöktette pompásan Negrut, aki elpepecselte a helyzetet.
60'
Egy durva belemenés után rúghatott szabadot a Vásárhely jobbról, pompásan ívelődött középre a bogyó, ám minden piros mezes rosszul ugrott fel rá, így odalett a lehetőség...
59'
Két csanádpalotai kontra is eljutott most a vásárhelyi kapuig. Előbb Luculescu futotta le emberét egy labdaszerzés után, befelé húzott, lövését Vasas spárgázva védte. Rögtön ezután Negru hagyta faképnél emberét, Vasas mellett előtte a lasztit, mely elcsorgott a jobb kapufa mellett is.
55'
Sorra futnak a vásárhelyi támadások, a piros mezesek meggyőző mezőnyfölényt harcoltak ki, visszazárt a Palota, kontrákkal kísérletezik, ám most nincs ezekben átütőerő. A HFC főként a jobb szárnyon próbálkozik, Konc Adrián többször megbontotta a védelmet, beadási viszont nem sikeredtek a legjobban.
50'
Konc Adrián ígéretes löketét lábbal hárította Potoret, szép védés volt. A HFC nekiesett a Csanádpalotának, ez az egyetlen esélye.
46'
A szünetben - nem meglepő módon - Dezső Ferenc cserélt, Huszka Milánt küldte Szabó Márk helyére. Gólok kellenek, de mindenáron! A palotaiak is változtattak egy helyen, Veréb Tamás kapott lehetőséget, Bogdan Vlad számára fejeződött be a csörte.
46'
Megkezdődött a második felvonás.
SZÜNET!
45+1'
Az utolsó pillanatok a csanádpalotai térfélen zajlottak, ám bármiféle veszély nélkül. Következhet a pihenő, a HFC-nek megoldást kell találni a kialakult helyzetre, 0-2-ről kell talpra állnia.
42'
GÓÓÓL 0-2! Miközben támadásokat vezetett a HFC, beleszaladt a késbe, már kettő a hátrány. A jobb oldalon három húzásból tisztára játszotta magát a Palota, a formás kombináció végén átíveltek a hosszúra, ahol Claudiu-Sergiu Luculescu érkezett, s könnyedén fejelt az üresen tátongó kapuba.
40'
Izgalmas lesz a második felvonás, ez borítékolható! Egy csanádpalotai akció lassult le, majd akadt el a HFC tizenhatosánál. A vásárhelyiek Kökény és Varga R. révén alakíthattak volna ki helyzeteket, ám egyikük sem volt elég határozott, míg a vendégvédelem igen stabilan áll eddig a lábán.
37'
Konc Adrián beívelés helyett kapura lőtt egy 40 méteres szabadrúgást, ezzel meglepte Potoret kapust, aki már elindult kifelé, több lépést tett előre. A laszti át is szállt a palotai hálóőr fölött, majd a vendégek szerencséjére centikkel a bal kapufa mellett is elsuhant.
34'
Egy bal oldali éles centerezés után Kökény Tamás fejelhetett volna gólt, ám nem találta el jól, csak megcsúszott a fején a játékszer, Szabó Márk elől pedig felszabadítottak a védők. Újra fölényben a hazaiak, miközben egyre öldöklőbb a harc, szikrázó ütközéseket figyelhetünk, röpködnek a sárga kártyák.
30'
Két-három keményebb belépőt láthattunk mindkét oldalon, Vasas kapust ápolni is kellett, de keményebb legény ő annál, minthogy megtörje egy ütközés. A hazaiak egy szabad- és egy szögletrúgással teremtettek most veszélyt a vendégek büntetőterületén belül, a fekete-fehérek ha üggyel-bajjal is, de menteni tudtak végül
26'
Jelentősebb akció nélkül csordogálnak a percek. A HFC megpróbálja átvenni a kezdeményezést, beszorítani a Palotát, ám mindez magával hozhatja, hogy a vendégeknek területük nyílik sebes kontrákat vezetni.
23'
A félidő feléhez érkeztünk, előnyben a látogatók. 40 méteres indítással jelentkezett Varga Róbert, Szabó Márk kapásból durrantotta rá, gyönyörű lövés volt, Potoret kapus bravúrral védett. Kőkeményen, de sportszerűen futballoznak a vendégek, uralják a meccset a vezető találat óta, Varga R. és Szabó szép kombinációjával tért vissza az élet a HFC-be.
19'
Egyre inkább fölénybe kerül a Csanádpalota. Egy remek kontrájukat csak fault árán tudták megállítani a bal oldalon, a vásárhelyiek, majd kornerre mentették a nagyszerűen érkező szabadrúgást. A jobb oldali szöglet már veszélytelenül szállt át a hosszú oldalra.
16'
A gól megtörte a HFC játékát, lendületét, s magabiztossá tette a Csanádpalotát. Kiegyenlített mezőnyjáték vette kezdetét: amíg eddig főként a fekete-fehérek kapujának előterében történtek az események, a küzdelem most a középpályára koncentrálódik.
12'
GÓÓÓL 0-1! Teljesen váratlanul vezetést szerzett a Csanádpalota, első helyzetét értékesítve. Claudiu-Paul Goldist ugratták ki a vendégek, Vasas Gábor kapus kimozdult, ám határozatlanul, a román játékos megelőzte őt is, illetve védőjét is (akik nem értették meg egymást), elhúzta a bogyót a portás mellett, majd éles szögből, 14 méterről gurított a ketrecbe. Most lesz igazán érdekes a mérkőzés!
9'
Számtalan lehetőség adódott a hazaiak előtt, meghatározó fölényben futballoznak. Konc Adrián kevergetett a jobb oldalon, lapos beadását éppen csak ki tudták vágni a védők Szabó Márk elől. Nagy András pedig fejjel vette célba a palotai kaput, de eltévesztette az irányzékot.
4'
Florin-Alin Negrunak léptek a sarkára a hazaiak a félpályánál, ápolni kellett a vendégek futballistáját, majd visszatérhetett. Ez azért örömhír, mert a palotaiak mindössze három cserével érkeztek...
3'
Nagy András veszélyes szabadrúgása kapura ment 30 méterről, miután elszállt a belsők feje fölött. Alig húsz centivel kerülhetett el a laszti a hosszú sarkot, fellélegezhetett a palotaiak portása, Andrei-Grigore Potoret.
1'
A fehér-fekete színek érdekes kombinációjában a vendégek, tiszta pirosban a hazaiak a találkozón. Elindult a derbi, a vásárhelyiek hozták játékba a labdát.
16.30: Köszöntjük olvasóinkat a vasárnap csúcsmérkőzéséről! Az előző idényben még NB III-as Hódmezővásárhelyi FC a bronzérmes Csanádpalota FC-t látja vendégül. Érdekesség, hogy a vendégek kezdőjében Varga Csaba mellett tíz román futballista kapott helyet. Hamarosan kiderül, mire mennek egymással a felek. 17 órakor Belanka Zsolt Péter sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Az NB III-ból kiesett, határozottan a megyei bajnoki címre törő Hódmezővásárhelyi FC és az előző évi bronzérmes, kupaezüstérmes, 2012-es megyei kupagyőztes Csanádpalota FC párharca a vasárnapi nap csúcsrangadója Csongrád megyében. Az előzmények tükrében parázs ütközetre számíthatunk, reményeink szerint a sportszerűség keretein belül maradva. Mindkét gárdának komoly céljai vannak, s mivel az első fordulóban egyik sem tudott győzni (a HFC 0-0-ra végzett Mórahalmon, a Csanádpalota odahaza kapott ki 3-2-re az UTC-től), nyilván egyik fél sem engedheti meg magának, hogy újabb pontvesztéssel szakadjon le az élbolytól. Izgalmas, kőkemény csörtére van kilátás, melyet élőben követhet a SZEGEDma.hu-n. A találkozó részletes beharangozóját a két vezetőedző nyilatkozatával, a várható kezdőcsapatokkal együtt ide kattintva olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.