Sport

Labdarúgás: az UTC törte meg a Csanádpalota hazai sikersorozatát

Labdarúgás: az UTC törte meg a Csanádpalota hazai sikersorozatát

2013. augusztus 17., szombat
Labdarúgás: az UTC törte meg a Csanádpalota hazai sikersorozatát
Csanadpalota_mj-002

A tavalyi bronzérmes a megerősödött UTC-vel vívott rangadót a megyei élvonal rajtján: fordulatos meccsen a vendégek diadalmaskodtak.

Háromesélyes összecsapásnak ígérkezett a megyei I. osztály első játéknapján a Csanádpalota FC és az Ujszegedi TC kilencven perce. Két olyan csapat találkozott ezen a rangadón, melyet a szakemberek egyaránt esélyesnek tartanak a dobogós helyekre. Az előző szezonban bronzérmes hazaiak ugyanazt a filozófiát követték a nyáron, mint az utóbbi időszakban: főként román futballistákkal erősítették tovább amúgy is acélos, harcos, egységes keretüket. Érkezett

Claudiu-Paul Goldis, Florin-Alin Negru, Andrei-Grigore Potoret

(mindhárom Arad),

Kapitány Gergő, Trényi Tamás

(mindkettő Csanádpalota U19) és

Varga Csaba

(Makó), míg távozott

Flavius Pavel

(UTA Arad II.),

Vicentio-Florin Vladan

(Mauerkirchen, Ausztria) és a tavalyi gólfelelős,

Dan-Stefan Piue

. A

Dunaújvárossal szembeni múlt heti kupahelytállásuk

is jelezte, együttesük legalább olyan jó, mint az előző bajnokságban volt, bárkivel szemben bárhol lehet tehát keresnivalójuk. Ami a vendégeket illeti, tizenegyedikként fejezték be a 2012/13-as pontvadászatot, ám a nyáron olyan focistákat sikerült leigazolniuk, akikkel méltán pályázhatnak az élmezőnybe. Fekete-fehérbe öltözött

Szűcs Dániel, Kerepeczki Csaba, Végh Ariel, Bernát Péter

(mindannyian Orosháza FC),

Brinszky Adrián

(Tápé),

Mészáros Zoltán

(Mórahalom),

Bitó Róbert

(Sándorfalva),

Szentes-Bíró Tamás

(Szeged 2011) és

Mészáros Tibor

(SZVSE) is, s csak hárman távoztak:

Kovács Sándor

(HFC II.),

Lázár Gábor

(Mórahalom),

Tombácz Gábor

(szüneteltet). A kispadot

Major László

foglalta el, aki 2009-ben megyebajnoki címet szerzett a Sándorfalvával, 2011-ben NB III-as ezüstig vezette a KITE-Szegedet, majd két éven át az NB II-es Orosházánál dolgozott. A Csanádpalota tavalyi sorozatának folytatására törekedett: a bronzérmes akkor egészen egyedülálló tettet végrehajtva mind a tizenöt hazai találkozóját megnyerte. Ennek szellemében is kezdtek

Molnár László

fiai, s egy védelmi megingást kihasználva a szemfüles Goldis révén hamar, már a 12. minutumban megszerezték a vezetést; 1-0. Nem sokáig örülhettek azonban, mert két perccel később Brinszky szenzációs szabadrúgásgóllal egyenlített. A rutinos kapitány az oldalvonal közeléből tűzte rá, s úgy vette be a rövid felsőt, hogy a labda a kapufát is érintette; 1-1. Az első félidő hajrája azonban újra a pályaválasztóé volt, a 32. percben

Gabor

talált be

Tombácz

hálójába úgy, hogy még Bitó is beleért a labdába, így 2-1-es palotai vezetéssel tértek pihenőre a felek. Bitó nem sokkal később rosszul is lépett, megsérült, le kellett cserélni. A második felvonásban aztán kicsit megváltozott a játék képe, az összeszedettebben futballozó UTC került fölénybe. A félidő közepéhez közeledve az 57. percben Szentes-Bíró Tamás 18 méteres, kicsit megpattanó löketével egyenlítettek; 2-2. A hajrában a kilépő Bernát Péter szerencsés, szintén egy védőn irányt változtató lövésével pedig már 3-2-re vezettek is az újszegediek. Ez a 80. percben szerzett gól - mint később kiderült - a diadalt és a fontos három pontot is jelentette a rangadón, mivel a vendégek cserékkel is tördelve a végét megőrizték előnyüket. Az UTC szakította tehát meg a Csanádpalota nagy hazai szériáját. Összességében azt mondhatjuk: soha rosszabb meccset Csongrád megyében! Sem a színvonalra, sem az iramra nem lehetett panasz, minden kilátogató néző jól szórakozott, ráadásul igen sportszerű derbinek lehettek tanúi. Ami a folytatást illeti, az újszegediek augusztus 24-én (szombaton) 15 órakor a SZVSE-stadionban fogadják a Kisteleki TE-t, míg a palotai csapat másnap 17 órakor az NB III-ból kiesett Hódmezővásárhelyi FC vendége lesz.

Labdarúgó megyei I. osztály 1. forduló:

Csanádpalota FC - Ujszegedi TC 2-3 (2-1).

Csanádpalota, 100 néző, vezette: ifj. Tóth II. Sándor (Kovács Attila, Hideg Bence).

Csanádpalota:

Potoret - Halász (Erdélyi 64'), Gabor, Varga, Vlad (Veréb 85'), Cotuna, Goldis (Kapitány 70'), Corbu, Luculescu, Siclovan, Negru. Megbízott edző: Molnár László.

UTC:

Tombácz - Szűcs, Kerepeczki, Mészáros Z., Végh, Szentes-Bíró (Balogh Á. 89'), Mészáros T., Bitó R. (Gajdacsi 40'), Dürgő (Dobi 87'), Brinszky, Bernát (Péczely 88'). Vezetőedző: Major László.

Gólszerzők:

C-P. Goldis (12'), V-L. Gabor (32'), illetve Brinszky A. (14'), Szentes-Bíró T. (57'), Bernát P. (80') Molnár László:

"Jó iramú mérkőzést játszott a két kiváló erőkből álló csapat. Úgy érzem, a döntetlen reálisabb lett volna. A futball azonban ilyen, aki a végén jobban koncentrál, és gólt szerez, az megnyeri a meccset. Megyünk tovább, szeretnénk javítani a következő fordulókban."

Major László:

"Nehéz körülmények között nagyszerű találkozót vívtunk, s örülök a sikernek, mert Csanádpalotán győzni kiváló eredmény. Mindkét csapatnak csak gratulálni tudok a teljesítményéhez. Sportszerű összecsapáson érzésem szerint ennyivel jobbak voltunk ellenfelünknél."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.