Sport

Női futball: "pontos" évzárásra készül a SZAK

Női futball: "pontos" évzárásra készül a SZAK

2013. június 21., péntek
Női futball: "pontos" évzárásra készül a SZAK
szegedi_ak_ia

A Szegedi AK szombat délelőtt vívja utolsó meccsét a szezonban a Hegyvidék otthonában.

Végleg befejeződik a 2012-2013-as labdarúgóidény a Csongrád megyei csapatok számára. Szombat délelőtt 11 órakor a Szegedi AK NB I-es női futballcsapata a Hegyvidék otthonában zárja a szezont. A két gárda idei mérlege kiegyensúlyozott, ami a tabellán elfoglalt pozíciók ellenére - a fővárosiak a 4. a szegediek a 6. helyen zárnak - azt mutatja, hasonló erőt képviselő csapatokról van szó. Ősszel idegenben

szoros meccsen kapott ki

Cserenkó Szabolcs

egysége a Siketek SC sporttelepén 1-0-ra, ami után novemberben

idehaza sikerült visszavágni (2-1)

. A felsőházi rájátszásban aztán az Etelka sori Fű2-n

elmaradt a várt hazai diadal (1-2)

, így aztán van okuk visszavágni a Tisza-parti hölgyeknek Budapesten. "A nagy meleg ellenére is hiánytalan az edzéslétszám, még úgy is, hogy kicsit későbbre toltuk a hőség miatt a tréningek időpontjait. A lányok annak ellenére, hogy a bajnokság szempontjából ez már nem fontos mérkőzés, mégis presztízscsataként állnak a találkozóhoz. Bízom benne hogy pontot, vagy pontokat tudunk rabolni a fővárosból" - árulta el csapata felkészüléséről a szezonzáró találkozóra Cserenkó Szabolcs vezetőedzője. A szombaton 11 órakor kezdődő találkozó, akárcsak a záróforduló további két mérkőzése, már nem befolyásolja a bajnokság végső sorrendjét, amelyet idén is az MTK nyert meg, az ezüstéremnek az Astra, a bronzmedáliának a szombathelyi Viktória örülhet. A Hegyvidék NB I-es visszatérőként a 4. helyen zár, az idén visszaeső Femina csak az 5., míg a Szegedi AK története egyik legjobb bajnoki eredményét elérve a 6. pozícióban végez.

A felsőházi 10. forduló programja:

Hegyvidék SE - Szegedi AK

szombat 11 óra

(Vezeti: Almási, Budai-Pfeifer, Tóth Sz.) Viktória-Trend Optika FC - 1. FC Femina

vasárnap 17 óra

Astra-Bíró-Kert FC - MTK Hungária FC

vasárnap 17.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.