Sport

Labdarúgás: folytatódott a sérüléshullám Vásárhelyen

Labdarúgás: folytatódott a sérüléshullám Vásárhelyen

2013. május 10., péntek
Labdarúgás: folytatódott a sérüléshullám Vásárhelyen

Élesedik a küzdelem a labdarúgó NB III Alföld csoportjában. A csapatok a 23. fordulót játszák a hétvégén, tehát ezzel a fordulóval együtt mindössze négy mérkőzés marad a pontok számának növelésére. Hódmezővásárhelyen vasárnap délután az a Tököl VSK vendégszerepel, amely egyáltalán nem bánná már, ha vége lenne a bajnoki küzdelmeknek, hiszen jelenleg az osztályozót jelentő ötödik helyen állnak a tabellán.

Az őszi találkozó sima hazai sikert hozott Tökölön. A Pest megyei gárda játékoskerete stabil, szinte alig változott a télen, így nagy valószínűséggel egy összeszokott, rutinos gárda lép majd pályára Vásárhelyen is. A vendégcsapat keretében hét harminc év feletti labdarúgó található, közülük néhányan már a negyvenhez állnak közelebb, mint a harminchoz. A vendég labdarúgók egy része megjárta a magasabb osztályt, emellett jó néhány játékosuk a futsal szakág első osztályában is bizonyított, tehát nem vár könnyű kilencven perc a vásárhelyiekre. "A dabasi találkozó utolsó húsz percében elkövetett hibáinkat a hét elején részletesen kielemeztük" - kezdte a beszélgetést

Dezső Ferenc,

a HFC vezetőedzője. "Ahhoz, hogy a Tököl ellen sikeresebben szerepeljünk, azokat a hibákat feltétlenül el kell kerülnünk, hiszen a vasárnapi vendégeink hasonló stílust képviselnek, mint a dabasiak. Hazai pályán játszunk, ami feltétlenül előnyt kell, hogy jelentsen. Sajnos gondjaim tovább fokozódtak a sérültek számának növekedésével. Az elmúlt hétvégén

Nagy Andrást

húzódás miatt kénytelen voltam lecserélni, így szinte biztos, hogy nem léphet pályára.

Marton Bence

bokájára többször is rácsúsztak, bár ő végig játszotta a dabasi találkozót, de utána nagyon csúnyán bedagadt a sérült bokája. A hét első felében nem is edzett, kérdés, hogy rendbe jön-e vasárnapra.

Brizik-Bodrogi, Konc

és

Lékó

hetek óta sérült, még szerencse, hogy az elmúlt heti összeállításhoz képest a két fiatalra,

Tóth Józsefre

és

Szabó Márkra

ismét számíthatok, de a padon többségében így is ifi korú játékosok ülnek majd. Ismét egy olyan csapat ellen játszunk, amelynek égetően szüksége lenne a három pontra, mi viszont teher nélkül léphetünk pályára. Szeretnénk nyerni, vagy legalább pontot szerezni" - fejezte be Dezső Ferenc.

A HFC várható összeállítása:

Vígh S. - Szakál, Antal, Tóth J., Marton vagy Mucsi - Keller, Kökény - Varga M., Hanyecz B., Klimaj - Szabó M.

A legutóbbi egymás elleni meccsen (2012.10.20.):

Tököl VSK - Hódmezővásárhelyi FC 4-0 (2-0)

Tököl. Vezette: Barta T.

Tököl:

Balázs L. - Polgár, Hacker, Váradi (Joszkin 75'), Balogh Z. (Radnics 75'), Riedl, Palásti (Csukás 84'), Barbai, Frank T., Langó, Guba.

Edző:

Hollik András.

HFC:

Máté D. - Huszár, Rácz L., Antal, Mucsi - Kökény (Bokor Cs. 46'), Hanyecz H. (Varga L. 65') - Varga M., Klimaj, Marton B. - Szabó M. (Harangozó 46').

Edző:

Dezső Ferenc.

Góllövők:

Langó (12', 80'), Riedl (17'), Balogh Z. (73').

Így játszott a HFC a legutóbbi fordulóban:

FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC 4-0 (0-0)

Dabas. Vezette: Belanka Zs.

Dabas:

Szabó M. - Tóth M., Markos, Szirtesi, Danyis - Dévai, Zana (Palchuber 73'), Tóth I., Volenszki (Buczkó 78') - Bozsik, Takács K.

Edző:

Keresztúri András.

HFC:

Vígh S. - Szakál, Antal, kökény, Marton - Keller, Nagy A. (Huszár 53') - Varga L. (Király D. 46'), Klimaj, Hanyecz (Muzsik 83') - Varga M.

Edző:

Dezső Ferenc.

Góllövők:

Takács Kornél (70', 85'), Bozsik Viktor (50'), Szirtesi Attila (91').

Így játszott a Tököl a legutóbbi fordulóban:

Tököl VSK - Vecsési FC 1-0 (0-0)

Tököl. Vezette: Tóth II. S.

Tököl:

Balázs L. - Joszkin, Polgár (Hacker 46'), Guba, Barbai, Váradi, Palásti, Paluska, Frank T. (Harsányi 55'), Balogh Z. (Hasenauer 68'), Langó.

Edző:

Hamar István, Futó Tamás.

Góllövő:

Harsányi (57').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.