Sport

Futsal: országos bravúr - hatgólos hátrányból fordítottak az egyetemisták!

Futsal: országos bravúr - hatgólos hátrányból fordítottak az egyetemisták!

2013. április 9., kedd
Futsal: országos bravúr - hatgólos hátrányból fordítottak az egyetemisták!

Nem mindennapi feltámadást bemutatva a második félidőben, történetének legbravúrosabb győzelmét aratta hétfő este az SZTE EHÖK SE futsalcsapata az NB II keleti csoport egyik bajnokesélyese, a Törökszentmiklós otthonában.

Nem tudott legerősebb összeállításában utazni az NB II Kelet alapszakaszának utolsó idegenbeli meccsére

Cserenkó Szabolcs

alakulata, hiszen

Gyenes Tamás

kapus sérülés,

Herczeg Gábor

csapatkapitány és

Huszár Lajos

munkahelyi elfoglaltságok,

Berta Balázs

pedig tanulmányi okokból nem tarthatott a társakkal a bajnoki címért nagy versenyben álló Törökszentmiklós otthonába, ahol a Tisza-parti küldöttség végül két kapussal és hét mezőnyjátékossal jelent meg. Az ősszel Szegeden is 6-3-as győzelmet arató vendéglátók ellen az alapszakaszt már biztosan a 8. helyen záró egyetemisták számára a találkozó nem bírt különösebb téttel, s a papírforma is országos egyest ígért. A másodosztály keleti bajnoki címéért a Rákosmenti FC-vel nagy harcban álló hazaiak a számukra élő tétnek megfelelően kezdtek, s a félidő derekára 3 perc alatt már 3-0-ra elhúztak

Angyal Csaba

duplázásával, valamint

Szedlák Zoltán

góljával. Sőt,

Faragó Zsolt

tovább növelte előnyüket, amelyből

Berndt Dániel

ugyan faragni tudott, ám következett két újabb "angyali" gól, a sort pedig a szünet előtti pillanatokban

Bozsó László

zárta - 7-1 a sokkal esélyesebb hazaiaknak, a szegedieknek pedig nem is a zakó érett, hanem egyenesen a nagykabát... Aztán a második félidőben történt valami. A Cserenkó-csapat abszolút tét, valamint vesztenivaló nélkül, a biztos vereség tudatában már csak "focizni" ment ki a pályára - s egyszercsak elkezdtek potyogni a gólok. A játékrész közepéig Berndt klasszikus mesterhármasig jutott,

Kozma Szilárd

és

Kalános János

is betalált, máris 7-5-re változott az eredmény. Mindezek tetejébe a hazaiaktól talán túlzottan is szigorúan ítélkezve kiállították a mindössze taktikai faultot vétő Szedlákot azonnali piros lappal, igaz, az emberelőnyt nem tudták kihasználni a mieink. Ám a szentmiklósiakat a négy egymásutáni gól és a kiállítás alaposan megzavarhatta, míg a vendégek első sora fáradhatatlannak tűnt. A hajrá kezdetére a 36. percben Kalános és Kozma kiegyenlített (7-7), miközben a hazaiak képtelenek voltak megújulni. Mivel mindenképp csak a győzelem volt elfogadható számukra, ezért kockáztatni kényszerült a Székács, 5 a 4 elleni játékra jöttek ki, amelyre az utolsó percben alaposan ráfáztak: Kalános csípett el egy labdát a támadóktól, s nem is hibázta el az üres kaput (7-8). A vendéglátók teljesen összeomlottak, míg az SZTE EHÖK SE csapata sokadszor bizonyította küzdeni tudását, hogy van tartása, s többre hivatott az alsóházi szereplésnél. Az SZTE EHÖK SE futsalosai az alapszakaszt hazai pályán fejezik be a debreceni egyetemisták ellen április 15-én, az algyői Fehér Ignác iskola tornacsarnokában 19.30-kor kezdődő bajnoki mérkőzéssel.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 25. forduló:

Bábolna Natural Meat TFC - SZTE EHÖK SE 7-8 (7-1)

Törökszentmiklós, Székács E. Középiskola, 100 néző. Vezette: Flinta, Takács, Benyovszki.

Törökszentmiklós:

Kozák - Pelles, Horváth S., Váradi, Angyal.

Csere:

Faragó Zs., Faragó A., Mohácsi, Szádvári, Szedlák, Bozsó, Seres.

SZTE EHÖK SE:

Kulisits - Várnagy, Ferenczi, Kalános, Berndt.

Csere:

Kozma, Szokolai, Vékes, Nagy K. (kapus).

Gól:

Angyal (8', 9', 14', 18'), Szedlák (10'), Faragó (12'), Bozsó (19'), ill. Berndt (13', 23', 26'), Kozma (28', 36'), Kalános (29', 36', 40').

Sárga lap:

Kalános (18').

Kiállítás:

Szedlák (30'). Cserenkó Szabolcs:

"Rendkívül büszke vagyok a fiúkra! Ma esti produkciónkkal ismét bizonyítottuk: nem csak, hogy van tartásunk, de sokkal többre vagyunk hivatottak a középmezőnynél és az alsóházi szereplésénél. Jövőre, ha komolyabban vesszük magunkat, nagyobb eredményeket érhetünk el végre."

További eredmények:

Siketek SK - Pioneers Viharsarki FC 1-21 (0-5) Monor SE - UTE 19-6 (12-4) Újpesti FC-220Volt - Kincsem Lovaspark-Nagykáta 3-11 (0-5) Energia SC Gyöngyös - Vasas-Kalafa SE 1-6 (0-3) DEAC Armada Futsal Klub - Salgótarjáni VSE 14-1 (8-1)

A Rákosmenti FC - Diósgyőri Futsal Club mérkőzést a diósgyőriek korábbi visszalépése miatt a Versenybíróság 3 ponttal és 3-0-s eredménnyel a Rákosmenti javára írta jóvá.

A férfi futsal NB II alapszakaszának jelenlegi állása:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.