Sport

Labdarúgás: szegedi tavasznyitó a Tököl ellen

Labdarúgás: szegedi tavasznyitó a Tököl ellen

2013. március 8., péntek
Labdarúgás: szegedi tavasznyitó a Tököl ellen

A tizenharmadik helyen fordult a Tisza Volán SC Szeged az NB III Alföld csoportban. A kék-feketék bravúros rajtban bíznak a második Tököl ellen.

Szombaton a labdarúgó NB III Alföld csoportban is megkezdődnek a tavaszi küzdelmek. A Csongrád megyei csapatok - fogalmazzunk finoman - nincsenek éppen kedvező helyzetben, de ígérik, amíg van remény, becsülettel fognak harcolni. Mint ismeretes, az NB-s átszervezések miatt az első ötbe-hatba kellene kerülni a bennmaradáshoz. A legjobb pozícióban lévő, kilencedik Mórahalom is hét-nyolcpontos hátrányt halmozott fel ősszel, nem is beszélve az utolsó három helyet elfoglaló Makóról, Tisza Volán SC Szegedről és Hódmezővásárhelyről... Ami a szegedieket illeti, tizenhárom forduló alatt mindössze nyolc gólt szereztek, és kilenc pontot termeltek, ami sajnos édeskevés. A téli szünetben változás történt a gárda háza táján: a kispadot

Tóth Ákos

vette át, aki ezt megelőzően Algyőn és Mórahalmon tevékenykedett sikerrel. Irányításával egyrészt azt tűzte ki célul a klub, hogy a végsőkig küzd, másrészt előretekint, s gőzerővel építi a jövő csapatát. A felkészülési mérkőzések jól sikerültek, hiszen hét győzelem mellett két döntetlent könyveltek el a kék-feketék. Szombattól azonban már élesben megy a játék!

Gólra törőbb futballra készülnek Beretkáék

Online

Szombaton 14.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tisza Volán SC Szeged - Tököl VSK NB III-as mérkőzésről.

"Érdeklődéssel várom, hogy a hosszú téli felkészülés után tétmérkőzésen milyen produkcióra leszünk képesek" - kezdte a Volán mestere. Tóth Ákos úgy érzi, bizonyos dolgokban sikerült előrelépnie a csapatnak, ám ezt elsősorban a bajnokikon lehet majd igazolni. Szerencsére szinte mindenki hadra fogható (kivétel a kéztöréssel műtött

Garamvölgyi Csaba

kapus, illetve az öt sárga miatt hiányzó

Buzási Péter

), még ha nem is minden játékos örvend százszázalékos erőállapotnak, többen csak nemrég épültek föl. "Mindenképpen pozitív, hogy hazai környezetben vívhatjuk az első tavaszi bajnokit. Bízom benne, hogy a szokottnál több néző lesz kíváncsi a csapatra. Mindenképpen nyerni szeretnénk, még ha nem is feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, hiszen a Tököl a második helyen áll a tabellán. Célunk, hogy meccsről meccs javuljunk játékban, gyarapodjunk a pontok tekintetében. Azt is fontosnak tartom, hogy sokkal offenzívebben, gólra törőbben futballozzunk, mint ősszel tettük" - emelte ki. Tóth Ákos szombaton a 4-1-4-1-es hadrendben küldi majd pályára a kék-feketéket, ezt a rendszert gyakorolták legintenzívebben az utóbbi időszakban. A szakember elárulta: a játékoskeret adottságait figyelembe véve döntött emellett a szerkezet mellett, ugyanakkor természetesen több variációval is készültek, s ezeket a találkozók alakulásának megfelelően tudják majd váltogatni.

Kiszolgálnák a nézőket a pályán és azon kívül

Természetesen az eredményes szerepléshez arra is szükség van, hogy a hátsó alakzat jóval stabilabb legyen, mint az őszi szezonban. A vezetőedző ezen a téren is pozitív változásokat lát, remél. "

Dongó Dénes

véleményem szerint a bajnokság egyik legjobb kapusa, védőink fizikális adottságok tekintetében rendben vannak, ismerik egymást, hosszabb ideje együtt játszanak, nem is lassúak. Talán egy igazán tapasztalt futballista hiányzott innen, ezért is örülök annak, hogy az NB II-es Orosházától sikerült visszahoznunk

Szabó Attilát

. Az ő rutinja, irányítókészsége sokat jelenthet, igazi vezéregyéniség lehet a pályán és azon kívül is, ráadásul munkál benne a bizonyítási vágy, hiszen korábbi együttesénél nem igazán kapott lehetőséget az ősszel. A védekező középpályások tekintetében is vannak variációs lehetőségeink,

Dargó Balázs

mellett

Puhalák Nimród

és

Mucsi Máté

is bevethető. A támadó szekcióban voltak és vannak a legkomolyabb problémáink. Szerencsére

Rácz Dezső

felépült, persze nincs még a legjobb erőben. Bízom benne, hogy

Szabó Dávid

megszerzésével gólok is érkeztek. Rengeteget gyakoroltuk a támadásokat, persze a tizenhatoson belüli történések elsősorban az egyéni dolgokon, döntéseken múlnak. Jómagam azt tartottam szem előtt, hogy erőt és önbizalmat sugározzak a játékosoknak. Bízom a srácokban, nagyon várjuk a rajtot!" - mondta Tóth Ákos.

Halkó Pál

szakosztályvezető a SZEGEDma.hu-nak azt is elárulta, nagyon szeretnék, ha tavasszal minél több szurkoló látogatna ki a Felső Tisza parti stadionba a Volán-meccsekre. A klub ennek érdekében folyamatosan ajándékokkal kedveskedik a közönségnek. Most szombaton a teljes tavaszi programot tartalmazó szóróanyagot, később színes, exkluzív csapatképet is kapnak majd a nézők a belépőjegy mellé. Ezenkívül megállapodást kötöttek a Telin Televízióval, mely minden hazai összecsapást felvételről sugároz majd a továbbiakban (a pontos időpontokat természetesen közölni fogjuk a SZEGEDma.hu-n).

Így alakult télen a Szeged kerete:

Távozott:

Farkas Márk (Szeged 2011), Füle Mátyás (FK 1899 Szeged)

Érkezett:

Szabó Mihály Dávid (Várfürdő-Gyulai Termál FC), Boros Ádám (Hódmezővásárhelyi FC), Szabó Attila (Orosháza FC), Barta Kristóf (Mórahalom VSE, kölcsönből vissza)

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald – Dargó – Szélpál, Mucsi, Szilágyi, Beretka – Rácz D.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. augusztus 18.):

Tököl VSK – Tisza Volán SC Szeged 1-1 (0-0).

Tököl, 200 néző, vezette: Kiss László.

Tököl:

Kóré – Váradi, Polgár, Hacker, Herczog, Barbai, Palásti, Balogh, Riedl, Langó (Radnics 83′), Paluska. Vezetőedző: Hollik András.

Szeged:

Dongó – Buzási, Pénzváltó, Farkas, Grünvald, Szélpál (Mucsi 85′), Annus, Szilágyi, Beretka, Rácz, Füle (Harmos 65′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Balogh Z. (11-esből 78′), illetve Rácz D. (83′)

Így játszott a Tököl legutóbb:

Az NB III Alföld csoport 13. fordulójában: Monori SE - Tököl VSK 1-3 (1-0). Tököl:

Balázs - Herczog (Telegdi), Guba, Harsányi (Radnics), Váradi, Riedl, Palásti, Joszkin (Hamar), Barbai, Langó, Frank. Vezetőedző: Hollik András.

A tököli gólszerzők:

Langó L., Radnics L., Frank T.

Az NB III Alföld csoport állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Dunaharaszti MTK138322011927
2.Tököl VSK1374226141225
3.Nagykőrösi Kinizsi137422718925
4.Monor SE137242415923
5.Üllő SE137242225-323
6.Várfürdő-Gyulai TFC1364321111022
7.FC Dabas136252318520
8.Soroksár SC134541514117
9.Mórahalom VSE134361919015
10.Kecskeméti TE II.134272025-514
11.Vecsési FC134271926-714
12.Makó FC132651621-512
13.Tisza Volán Szeged13238821-139
14.Hódmezővásárhely13049729-224

Az NB III Alföld csoport góllövőlistája:

1.

Magyar György (Makó, Mórahalom), Selei András (Monor), Takács Kornél (Dabas), Tóth Attila (Mórahalom) 8-8 találattal, 5. Hollauer Balázs (Üllő), Benke Bálint (Monor) 7-7 góllal.

A 14. forduló műsora:

Március 9. (szombat) 14.30:

Tisza Volán SC Szeged - Tököl VSK, Monori SE - Soroksár SC, Mórahalom VSE - Várfürdő-Gyulai Termál FC.

Március 10. (vasárnap) 14.30:

Makó FC - Nagykőrösi Kinizsi TL FC, Üllő SE - FC Dabas, Kecskeméti TE II. - Hódmezővásárhelyi FC, Dunaharaszti MTK - Vecsési FC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.