Sport

Hátország: sikert sikerre halmoz a KSZSE serdülő csapata

Hátország: sikert sikerre halmoz a KSZSE serdülő csapata

2013. március 13., szerda
Hátország: sikert sikerre halmoz a KSZSE serdülő csapata

Ismét kinevelődött egy tehetséges korosztályt a Kézilabda Szeged Sportegyesület berkeiben, a fiatalok sikert sikerre halmoznak a bajnokságokban és nemzetközi tornákon.

Eddig minden 2012/13-as szezonra kitűzött célt sikerült elérnie a

Miklósné Kocsis Éva

és

Czesznak György

vezette KSZSE serdülő (1997-1999-es korosztály) csapatának. A nagyon zsúfolt és hajtós őszi szezon után a tavaszi rajt is jól sikerült. A csapatnak sikerült megnyerni az Országos Serdülő Bajnokság alapszakaszát, így bejutottak a felsőházi rájátszásba, ahol a tét nem kevesebb lesz az Országos döntőbe kerülés. Továbbjutottak az Országos Ifjúsági Kupában, igaz,

az FTC csapata ellen már nem sikerült a bravúr

, kiestek a 8 közé jutásért rendezett mérkőzésen. Megnyerték az ERIMA Országos Gyermekbajnokság Csongrád megyei döntőjét U13 és U14 es korosztályban is, majd U14–es korosztályban 100 százalékos teljesítménnyel már az országos elődöntőbe jutottak. Mindkét korosztályban a cél az országos döntőbe kerülés. A VI. Főnix Kupán III. helyezett lett a csapat az U14-es korosztályban, ahol egy vereséget elszenvedve a házigazda Debrecentől, de Pest megye válogatottját legyőzve érte el ezt a szép eredményt. A csapatból

Czesznak Dóra, Farkas Kata, Giricz Laura, Horváth Dorina, Sevaracz Luca, Speth Evelin, Szántó Lili

és

Szécsi Rebeka

személyében 8 játékos került be a Badó László Régióválogatottba. Örömteli hír, hogy Speth Evelin és Szécsi Rebeka a magyar női serdülő kézilabda-válogatottba is meghívást kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.