Sport

Futsal: Gödöllőn javított az UTC

Futsal: Gödöllőn javított az UTC

2013. március 18., hétfő
Futsal: Gödöllőn javított az UTC

Brinszky Adrián legényei taktikus játékkal fölébe kerekedtek a Bikáknak Gödöllőn, s bár a hazaiak a második félidő elején összeszedett hátrányukat ledolgozták, a végén a vendégek örülhettek az oly fontos három bajnoki pontnak.

Gyors gólváltással indult a találkozó:

Jakab Dávid

korai góljánál felsejlett, hogy talán újabb pofonba szalad bele az utóbbi időben kétségkívül hullámvölgybe került UTC, ám

Fülöp Tibor

másodpercek múltán egalizálni tudott. A folytatásban kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, jóllehet az UTC kapufái jelezték, a vendégek három pontért mentek Gödöllőre. A szünetig azonban egyik félnek sem sikerült előnybe kerülnie. Fordulás után aztán megélénkült a találkozó, az UTC mind a góljait, mind a faultjait rohamosan kezdte gyarapítani. Az előbbiben

Lázár Gábor

jeleskedett, második gólja kimondottan parádés sarokkal szerzett gól volt, amivel 3-1-re lépett meg az UTC. A gödöllőiek hamar faraghattak volna, hiszen a kigyűlt hibák miatt tízméteres kisbüntetőt is lőhetett Jakab, ám csak a kapufa bánta a nagyerejű löketet az UTC helyett. Ám a hazaiak korántsem adták még fel, s

Vidák Balázs

révén pillanatokon belül kiegyenlítettek a második félidő derekára (3-3). A félidő további részében, miközben sorra sárgultak a hazaiak - Hegyesi zsolt többször is tarthatatlannak bizonyult technmikás játéka és villámgyors cselei révén -, folytatódott az élénk játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, nem egyszer a szerencsének köszönhették a csapatok, hogy a másik fél nem került előnybe. Aztán az ugyancsak besárgult Hegyesi remek egyéni akcióját a csapatkapitány

Trucz Zsolt

váltotta gólra a hajrában, aminek hatására azonnal 5 a 4 elleni játékra váltottak a Bikák. A végjátékban azonban létszámfölényüket nem tudták érvényesíteni, öt másodperccel a vége előtt pedig Trucz tette fel az i-re a pontot egészpályás üreskapus góljával, kialakítva az 5-3-as UTC-diadalt jelentő végeredményt. Az UTC január 25. után nyert újra hosszú idő után, s ez a győzelem ráadásul kiemelten fontos, hiszen a dobogóért vívott versenyfutásban a legkedvezőbb helyzetben lévő, közvetlen rivális Gödöllővel szemben sikerült elérni, akik az idei bajnokságban eddig egyszer sem tudtak a mieink fölébe kerekedni.

Brinszky Adrián

gárdája 3 pontra közelítette most meg a patinás riválist, ám legközelebb igen nehéz lesz tovább faragni e hátrányon: április 8-án, a 3. fordulóban ismét jön a Rába! Vajon sikerülni fog a bravúr a Kertész utcaiaknak...?

Férfi futsal NB I Felső-ági rájátszás 2. forduló:

Gödöllői Bikák/Vasas Phiten - UTC Futsal Team 3-5 (1-1)

Gödöllő, Szt. István Egyetem Sportcsarnoka, 100 néző. Vezette: Kömpf, Moldván, Herbály.

Gödöllő:

Ács - Ughy, Szente, Vidák, Nagy R.

Csere:

Biczi, Jakab, Jenei, Pintér, Lovrencsics, Hegedűs (kapus).

Játékos-edző:

Szente Tamás.

UTC:

Tombácz - Trucz, Hegyesi, Juhász I., Pataki.

Csere:

Bilics, Lázár, Fülöp, Dürgő, Puskás, Szentes-Bíró, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Jakab (5'), Vidák (29', 30'), ill. Fülöp (6'), Lázár (25', 27'), Trucz (37', 40').

Sárga lap:

Jakab (9'), Ughy (24'), Jenei (26'), Biczi (40') ill. Hegyesi (35'). Brinszky Adrián:

"Idén tavasszal mindkét csapat keresi valós játékát, igazi énjét, s ez ma sem volt másként. Lélegzetelállító színvonalról nem beszélhetünk, az izgalmakat azonban garantálta mindkét fél. Lélektani előnyünk birtokában aztán tudtunk játszani az idővel, a ritmussal, s egy szerencsés végjátékkal és koncentrált befejezéssel a magunk javára döntöttük el a meccset. Összességében azonban szerencsésnek mondható ez a győzelem."

A férfi futsal NB I Felső-ági rájátszásának jelenlegi állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Rába ETO FC2120011513411760
2.MVFC Berettyóújfalu21152498534547
3.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten2213278784341
4.UTC Futsal Team2211569183838
5.Colorspectrum Aramis21104780691134
6.Swietelsky-Haladás VSE21911193102-928

Online közvetítésünk:

40' GÓÓÓL!!! 3-5!!!

Megvan! 5 másodperccel a vége előtt Trucz szerez labdát, egész pályáról emel, benn van!!! 5-3-ra nyertünk!

40'

Biczi reklamál, sárga lap. Hegyesi szerez labdát, viszi egy az egyben a visszaálló Ácsra, de kihagyja ezt is Ballack. 20 másodperc!

39'

Nagyon nyom az Gödöllő, de csak egyszer tudnak lőnio Tombácz véd nagyot.

38'

Kezdődhet a vadkacsavadászat? 5 a 4 elleni játékra áll át a Gödöllő!

37' GÓÓÓL!!! 3-4!

Hegyesi szerez labdát, szépen meg is tartja, nem merik bántani sem, kicselez mindenkit, elviszi a szélre, majd visszahúzza Trucznak aki érkeztéből a kapuba lő! 4-3 ide!

36'

Nagyon szépen játssza ki támadását az UTC, Ács kiront a kapuból, Bilics a hosszút célozza, de csak a hosszú kapufát találja telibe. Másik oldalon Ughy lövését hárítja Tombácz.

35'

Rosszul cserélünk... Hegyesi kap miatta sárgát. Ráadásul ez az 5. lapja, így a következő meccset, az ETO elleni hazai mérkőzést kihagyni kényszerül április 8-án. Kutyafáját!

33'

Újabb nagy Hegyesi-helyzet, jól kapja a labdát Ballack, de megint fölé vágja....

30' GÓÓÓL... 3-3.

Ismét Vidák. Átemelnek egy labdát keresztben a kapunk előtt, a hosszún jó ütemben érkezik Vidák Balázs, jól is veszi le, aztán Tombi mellett a hálóba passzol, 3-3.

29' GÓÓÓL... 2-3.

...és jön a 4-1 helyett 3-2 esete: kihagyunk védekezésben, egy kapu elé keresztbe gurított labdára érkezik jól Vidák, 3 méterről laposan Tombácz alatt begurítja, 2-3.

29'

Szente a saját hatosunkon belül utána rúg Hegyesinek, most is villan a sárga. Aztán Hegyesi helyzetben, oldalt megiramodik Dürgő, beemel Ballacknak, aki az ordító ziccert fölé vágja...

28'

Túl az 5. faulton. Itt a 6. is, ez pedig tízméterest jelent, sajnos... Jakab a kiválasztott önkéntes... És kapufát lő!

27' GÓÓÓL!!! 1-3!

Bilics nemes bosszúja! Szép cselek után messziről középről ereszti el a bogyót a hosszúra, érkezik Lázár, aki háttal, sarokkal, amolyan "tóthattilás" gólt szerez! 3-1 ide!

26'

Befújják a negyedik UTC-hibát is... Aztán a földön fekvő Bilicsnek rúg után Jenei, aligha véletlen baleset történt, s ez meg csak sárga lap? Ejnye-bejnye sportkolléga!...

25' GÓÓÓL!!! 1-2!

Fülöp remek passza Lázárnak, aki Áccsal szembe kerülve nem sokat lacafacázik, ellövi mellette a kapu oldalába! 2-1 az UTC-nek!

24'

A félpályán Ughy tarolja le Hegyesit, ez is lap.

23'

Most megszaladnak a faultok a mieinknél, ez már a harmadik három perc alatt.

22'

Kicsit elmélázik a védelmünk, Szente tör ki, majd lő, felsőlécről pattan mezőnybe vissza a labda.

21'

Az UTC kezdi a második félidőt. Egyből el is veszítjük a lasztit, Ughy lő 9 méterről, mellé. Aztán a másik oldalon Pataki jut lövéshez, fekszik a kapus, egy védő lába állítja meg a gólba tartó lasztit. A miénkkel párhuzamosan most nem zajlik NB I-es meccs sem, ugyanakkor beszámolhatunk az SZTE EHÖK nagykátai meccsének félidei eredményéről: az egyetemisták szoros meccsen 4-3-as hátrányban vannak az első félidőt követően.

SZÜNET!

20'

Megnyomja a hajrá hajráját az UTC! Előbb Puskás vállalkozik lövésre, lapos lökete a kapufa tövén csattan, majd kipattan. Aztán másodpercekkel a szünet előtt Hegyesi passzol Fülöpnek, aki nem sokat mérlegel, hanem lő, de jól fogja a szöget Ács.

19'

Továbbra is a "lendületes játék nagyobb helyzet nélkül" szerkezettel tudjuk leírni a találkozó folyását. Egy szabálytalanság után 3-2-re módosul a faultok aránya, s az egy szem UTC-drukker helyi illetőségű, transzparensét lobogtató fiatalember dudájával egymaga túlharsogja a hazai szurkolókat.

17'

Dürgő megy el Jakab mellett a jobb oldalon, aztán kissé kiszorított szögből lő, oldalháló.

16'

Sznetes-Bíró menne el két ember között, de felvágják az ifjú titánt, ez a 3. hazai fault. A szabadrúgást Trucz végzi el, rátűzi, de lepattan a falról.

15'

Támadgat az UTC, de nem igazán találjuk most a rést a Bikák pajzsán.

13'

Tombácznak kell nagyot védenie egy hazai löket nyomán. Aztán Hegyesi esik nagyot, lent marad, majd felkel, lesántikál. Reméljük nem esett baja Ballacknak...

11'

Trucz szerez labdát Hegyesit ugratja ki, aki egyedül áll szemben Szentével, aztán elereszt egy nagy lövést, kapufa! Akkorát csattant, talán még Nagykátán is meghallották. Az SZTE EHÖK SE egyébként velünk egyidőben épp ott játszik.

9'

Jakab a félpályánál rántja le Hegyesit, a spori nem sokat mérlegel, villan a sárga! 1-1 a faultok aránya is egyébként.

8'

A gyors gólváltás után visszább vettek a szarvakkal a felek, óvatosabb a játék, nem forognak veszélyben a kapuk.

6' GÓÓÓL!!! 1-1!

Felállt védelemmel szemben passzolgatnak a mieink, aztán Fülöp gondol egyet, 11 méterről a védő mellől lő, a kapus nem is tud mozdulni, a kapufa belső széléről csapódik fel a vinklibe a laszti! Szép találattal 1-1!

5' GÓÓÓL... 1-0.

Védekezési hiba hátul, Jakab oldalról két ember között belép, és be is vágja, 1-0 a hazaiaknak.

4'

Meddő mezőnyfölényben játszik az UTC.

3'

Eddig két UTC-lövést jegyezhetünk fel, mindkétszer Hegyesi Zsolt próbált bele-beleszúrni a labdába, de nem sikerült megzavarni Ács kapust.

1'

A Gödöllő kezdi az összecsapást.

19.35:

Kis csúszás, az egyik kapu hálója nincs rendben, ezt korrigálják most.

19.30:

A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben játszanak ma este. Nagyjából száz néző a lelátón.

19.20:

Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Rövidesen indul a hétfő esti futsal, az UTC ezúttal, idén már harmadszor, a Gödöllői Bikákat igyekszik kétvállra - vagy kétszarvra? - fektetni! A csapatok már javában melegítenek a megelevenedett pályán. A lelátón nagyjából ugyanannyian lézengenek, ahány futsalos lenn van a két kapu között... Ma sem lesz nézőcsúcs Gödöllőn.

A találkozó elé:

Az élvonalbeli rájátszás 2. fordulójában hétfőn csak a Gödöllő - UTC meccset rendezik, a másik két találkozót áprilisra, illetve májusra halasztották. A mieinknek létfontosságú a legalábbis pontszerzés, hiszen az utóbbi hetek fáradtabb, gyengébb teljesítménye a tabellán, de leginkább a szerzett pontokon is meglátszik. A Bikák hat ponttal állnak a Brinszky-legénység előtt a dobogó harmadik fokán, amit egy győzelemmel felére lehetne csökkenteni. Az idegenbeli bravúr nem áll távol a Tisza-partiaktól, hiszen az alapszakaszban

itthon (5-2)

, majd

Gödöllőn is verték a hazaiakat

, méghozzá utóbb gólzáporos, 8-4-es diadalt aratva, ráadásul mindezt úgy, hogy három meghatározó embert is kiállítottak a mieinktől a meccsen. Hozzá kell ugyanakkor tenni, mindkét találkozóra olyan periódusban került sor, amikor az UTC szinte szárnyalt, míg a Gödöllő-Vasas mélyponton volt, s most inkább fordított a helyzet. Azonban lélektanilag mindenképp nagyot lendítene a fekete-fehéreken egy idegenbeli bravúr, s talán sikerülne túllépni a sérüléséből hosszú ideig lábadozó Tóth Attila hiányán. Rajta kívül Hernády Márk és Polczer Norbert sem bevethetők még. A csapat hétfő délután 15 órakor indul útnak Gödöllőre, a találkozó 19.30-kor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.