Sport

Labdarúgás: nem volt tompa az Ásotthalom a határrangadón

Labdarúgás: nem volt tompa az Ásotthalom a határrangadón

2013. február 2., szombat
Labdarúgás: nem volt tompa az Ásotthalom a határrangadón

A szomszédos Bács-Kiskun megye élvonalának egyik élcsapatával, a Tompával csapott össze a Csongrád megyei élmezőnyhöz tartozó Ásotthalom a "határátkelők csatájában".

Az otthon játszó tompai alakulat a 13 csapatos Bács-Kiskun megyei I. osztály 3. helyén telel jelenleg, 24 pontjával 6 egységre lemaradva a 2. Hetényegyházától, míg az ásotthalmi gárda a Csongrád megyei élvonalban jelenleg az 5., ám 29 kreditjével nem csak a dobogós pozícióért, de akár az elsőségért is harcban lehet a tavaszon. A Tompán megrendezett, "határátkelők csatájának" is titulálható összecsapáson - igaz, az ásotthalmi még csak ezután nyílik meg várhatóan, de mi már bátorkodunk kijelenteni a tényt - a szerb játékosok egész hadát felvonultató tompaiakkal szemben egyáltalán nem tompán kezdett az Ásotthalom, s az első félidő során meg is szerezték a vezetést

Hevesi Tibor

tanítványai, amikor

Baji Szabolcs

kiválóan indította testvérét

Renátót

, aki védőjéről lefordulva a kapus mellett elpasszolva a labdát szerezte meg a vezetést a Csongrád megyeieknek (0-1). Fordulás után negyedóráig tartott ki a lendülete az ásotthalmiaknak, s a Tompa azonnal egyenlíteni tudott a 60. percben, sőt, nem sokkal később meg is szerezték a vezetést a fáradó vendégekkel szemben. Ám az Ásott sem adta fel még a meccset, jelezte ezt az egyenlítés, ami akkor következett be, amikor

Bokányi

ívelt keresztbe egy labdát

Kothencz Leventének

, aki maga elé vette a zsugát, majd 20 méterről kapásból a hálóba bombázott a 80. percben (2-2). A hajrát megpörgette mindkét alakulat, ám a tompaiak újabb vezetőgóljával úgy tűnt, a vendégek erőfeszítései kárba vesznek. Ekkor jött Baji Szabolcs, s a tizenhatoson belül lefordult a védőjéről, majd éles szögből kilőtte a hosszú sarkot (3-3). A hátralévő kevéske időben újabb találat már nem született, a szerb játékvezetők döntetlen állással fújhatták le a határrangadót. Hevesi Tibor legénysége legközelebb ismét egy határállomással küzd meg, jövő vasárnap a Kelebiát fogadják az ásotthalmiak.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Tompa SE - Ásotthalom TE 3-3 (0-1)

Ásotthalom:

Ábrahám - Németh, Rencsár, Somlyai, Bogdán, Bokányi, Kiszner, Kothencz, Csáki, Baji R., Hatvani J.

Csere:

Baji Sz., Mozgai.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Ásotthalmi gólszerzők:

Baji R., Kothencz, Baji Sz. Hevesi Tibor:

"Hatvan percig nagyon jó játszottunk, azután egyre fáradtabb lett a játékunk. Felkészülési meccsnek jó volt, a találkozó elérte célját."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.