Sport

Kézilabda: Skaliczki szerint néhány játékosa alkalmatlan a BL-re

Kézilabda: Skaliczki szerint néhány játékosa alkalmatlan a BL-re

2013. február 10., vasárnap
Kézilabda: Skaliczki szerint néhány játékosa alkalmatlan a BL-re

A svájci Schaffhausen otthonában csütörtök este elszenvedett súlyos fiaskó nyomán Skaliczki László, a Pick Szeged nyáron távozó vezetőedzője a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

Csütörtök este

36-29 arányban hétgólos vereséget szenvedett

a Pick Szeged a Kadetten Schaffhausen otthonában, s jelenleg - két mérkőzéssel a csoportkör vége előtt - nem áll továbbjutásra a Bajnokok Ligája D jelű hatosából. Jóllehet a soron következő ellenfél, a fehérorosz Dinamo Minszk a Tisza-parti alakulat kezére játszott azzal, hogy szombaton idegenben verte a horvát CO Zagrebet (25-23),

Skaliczki László

alakulatának így is igen nehéz lesz kiharcolnia a továbbjutást. Amennyiben a Pick veri a beloruszokat itthon és a papírforma szerint nem lesz bravúr Berlinben, akkor 6 ponttal zár a szegedi csapat, amely abban az esetben elegendő a negyedik helyhez, ha a Zágráb kikap Barcelonában (valószínű), majd az utolsó körben megveri hazai pályán játszva a Schaffhausent (a horvátok így 5 ponttal zárnának), amely legközelebbi meccsén várhatóan nem veri a német Rókákat (a svájciak így 4 ponttal zárnának). Ahhoz persze, hogy ez így alakuljon, a Szegednek mindenképp vernie kell itthon a Dinamót, ám az Alpokban mutatott játékkal ez nem lesz egyszerű. "Nem aggódtam az első félidő közepéig, amikor nyolc nyolcra álltunk. Ekkor eltörött valami a csapatomban. Sem agresszivitásban, sem futógyorsaságban nem állta a versenyt. Ellenfelünk tizenöt lerohanásból tizennégy gólt lőtt, támadói harminchétszer törtek be a hatosunkig, ebből huszonhét gólt szereztek" - sorolta az igen beszédes statisztikákat a Pick mesteredzője az nso.hu-nak. A

Nemzeti Sport hozzáteszi

, a szegediektől hatszor vették el a labdát lépéshiba miatt - ennyi hibát nem követ el egy-egy élgárda az egész idény alatt -, valamint hét büntetőt ítéltek a mieink ellen... "Nem látok bele játékosaim fejébe, nem tudom megmondani, hogy a hibáinkat betudhatjuk-e lassúságunk, nem eléggé dinamikus játékunk és technikai hibáink mellett bizonyos lelki, akarati vagy motivációs gondoknak, netán a játékosok szerződését, jövőjét érintő bizonytalansági tényezőknek is, amelyekről nem engem kell kérdezni" – folytatta Skaliczki László a sportnapilap hasábjain. "Azt viszont látom, hogy nagyobb tét esetén, fokozott nyomás alatt nem minden játékosom tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Néhányan pedig képtelenek a BL szintjének megfelelő játékra" - zárta nyilatkozatát keserűen a korábbi szövetségi kapitány. A Pick Szeged legközelebb február 12-én, kedden 18.45-től a Csurgó otthonában bajnoki mérkőzésen, majd 16-án, szombaton 15.30-tól az újszegedi sportcsarnokban lép pályára, a Dinamo Minszk elleni sorsdöntő hazai BL-találkozón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.