Sport

Kézilabda: legyűrné a svájci gárdát a Pick

Kézilabda: legyűrné a svájci gárdát a Pick

2013. február 6., szerda
Kézilabda: legyűrné a svájci gárdát a Pick

Csütörtök este nagy lépést tehet a Bajnokok Ligája D csoportjából való továbbjutás felé a Pick Szeged. Ehhez azonban győzni kell a Schaffhausen otthonában.

Emlékszünk még?

"60' Stojanovic egyenlít... 29-29. Mi támadunk az utolsó pillanatokban a győzelemért. Sulc lövését védi a kapus. 20 mp! Starczan kiáll, emberelőnybe kerülünk. A holtjátékban folyamatosan Wagner szól, kilovagolnak a valkűrök. Körte adja kínaira Prodanovicnak... és benn van!!! 30-29! Megnyertük!!!"

-

írtuk 2012. október 6-i online tudósításunk

utolsó percének bejegyzésében. Mindez 2 másodperccel a vége előtt történt - szinte robbant az újszegedi sportcsarnok a ritkán látható drámai végkifejlet nyomán. Csütörtök este a Schaffhausen otthonában hasonló bravúrral nagy lépést tehet a csoportbeli 4. hely, azaz a továbbjutást jelentő pozíció megőrzésére a Pick. Persze nem lesz könnyű meccs, ráadásul hatalmas terhelést kap a csapat az elkövetkezőkben. "11 meccset vívunk 40 nap alatt, ennek az első bástyája a Schaffhausen-meccs, a második a Minszk elleni hazai derbi. Fontos a magyar kupa is, amely már előre fogja jelezni a bajnoki végkimenetelt. Kicsit fáradtabbak a játékosok, de remélem sikerül csütörtök estére olyan állapotba kerülniük, hogy olyan produkciót nyújtsunk, amit bátran felvállalhatunk. Kulcsembereinknek kritikus szerep jut, a legjobbjaink teljesítménye meghatározza a meccs végkimenetelét. Elsősorban a védekezés kompaktsága lesz fontos, illetve hogy bírjuk az oda-vissza futásokat a gyors lerohanásokkal operáló svájciak ellen" - emelte ki a gárda éléről a nyáron távozó

Skaliczki László

mesteredző.

A svájciak életveszélyes gyors lerohanásai miatt kulcsszerep juthat a kapusoknak.

Mikler Roland

és

Tatai Péter

ezúttal

klubjuk és a szegedi élményfürdő sajtótájékoztatóján

beszélt az előttük álló feladatokról. Mint Mikler elmondta, nem zavarja a csapatot a kései, 20 órás kezdés. "Mindenkinek a játéka százszázalékos kell legyen, hogy két ponttal térhessünk haza, ami nélkül nehéz lenne továbbjutnunk, s teljesíteni az ebben az irányban megfogalmazott elvárásokat" - közölte a válogatott immár első számú kapusa. Társa, a népszerű "Tatus" kemény csatára számít, mint amilyenek az eddigi Pick - Schaffhausen összecsapások is voltak. "Csak a győzelem elfogadható! Bízom benne hogy tudjuk fokozni teljesítményünket mind egyénileg, mind csapatszinten, s akkor nem lesz gond a meccsel" - közölte a Pick és a válogatott második kapusa. A Pick egyébként most csap össze hatodik alkalommal a soknemzetiségű svájci "zsoldosokkal", az eddig öt meccs mérlege 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség, amelyből idegenben 1 diadal (23-22) és 1 fiaskó (27-31) a mérleg. A csapat szerda reggel 6 órakor indult útnak, délben pedig már szálláshelyét foglalja el a helyszínen, este edzést tart Skaliczki László az együttesnek. A Kadetten Schaffhausen - Pick Szeged Bajnokok Ligája találkozót csütörtök este 20 órától rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.