Sport

Kézilabda: hét góllal kikapott a Pick Svájcban

Kézilabda: hét góllal kikapott a Pick Svájcban

2013. február 7., csütörtök
Kézilabda: hét góllal kikapott a Pick Svájcban

Győzelemre készült, ám csaknem megalázó, de így is nagy különbségű vereséget szenvedett a Pick Szeged a svájci Schaffhausen otthonában a Bajnokok Ligája csütörtök esti mérkőzésén.

Skaliczki László

legénysége egyszer sem tudott vezetni a mérkőzés folyamán, s az eredményt is negyedórán át bírta tartani (9-8) gyenge védekezésével, a vártnak megfelelően gyors lerohanásokkal operáló házigazdákkal szemben.

Mikler Rolandot

viszonylag hamar váltotta a kapuban

Tatai Péter

, de annak dacára, hogy alkalmanként sikerült bravúrokat végrehajtania, egymaga nem állhatta útját a hazaiak ellenállhatatlan játékának, míg társai közül csak

Fero Sulc

volt képes magas szintű produkciót nyújtani jó helyzetkihasználásával. 21-14-es hazai vezetéssel fordulva sejthető volt, hogy a Tisza-parti alakulatnak ma nem terem babér az Alpokban, s a folytatásban hazaiak nem is szándékoztak kiereszteni kezükből a diadalt. Magabiztos játékkal, sűrűn befújt büntetőiket hibátlanul értékesítve egyre növelték előnyüket, amely a 49. percre már 10 gólosra nőtt. A végjátékban kiszolgálta nem túl népes közönségét a Schaffhausen,

Kukucka

kínai figurából szerzett góljánál már tucat volt közte (35-23). A hajrában kiengedtek a hazaiak, így a Pick átlövői vezérletével kozmetikázhatta az eredményt. A vége hétgólos vereség, 36-29 lett. A Pick Szeged ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a célként kitűzött, csoportból való továbbjutás vonatkozásában, hiszen a svájciak is beérték a mieinket, s egymás elleni összevetésben ráadásul jobbnak is bizonyulnak, így a kétszeres magyar bajnoknak szinte már csak matematikai esélye van a legjobb nyolc közé jutásra. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva ehhez mindenképp le kell győzni február 16-án hazai pályán a Dinamo Minszk egységét.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoport 8. forduló:

Kadetten Schaffhausen (svájci) - Pick Szeged 36-29 (21-14)

Schaffahusen, BBC Aréna Schaffhausen, 800 néző. Vezette: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak).

Schaffhausen:

QUADRELLI – Tominec 3, Jurca 4, EMRICH 5, KUKUCKA 7, Dissinger 3, PENDIC 8.

Csere:

Meier (kapus), STOJANOVIC 6, Prieto, Mamic.

Vezetőedző:

Hans Wipf.

Pick Szeged:

Mikler – Prodanovic, Ancsin 6, Zubai 2, Buday 2, Blazevic, Vadkerti.

Csere:

Tatai (kapus), SULC 10, Czina, Larholm 3, Balogh 2, Pribanic 1, Lasica 1, Kekezovity 2.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Hétméteres:

7/7, ill. 3/1.

Kiállítás:

8 perc ill. 4 perc.

Az állás:

1. Barcelona 14 pont/7 mérkőzés 2. Berlin 10/7 3. Minszk 9/7 4. Schaffhausen 4/8 5. Szeged 4/8 6. Zagreb 3/7

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.