Sport

Karate: az Eb-re hangol a Tisza Volán

Karate: az Eb-re hangol a Tisza Volán

2013. január 20., vasárnap
Karate: az Eb-re hangol a Tisza Volán

Budapesten tartott edzőtábort az elmúlt hétvégén Rajko Vujosevic nemzetközi karate nagymester. A Tisza Volán SC karatésai is itt kezdték meg a felkészülés utolsó időszakát a törökországi kontinensviadalra.

Ismételten hazánkba látogatott az Európai Karateszövetség technikai bizottságának tagja, világbajnok szerb és montenegrói karatésok válogatott edzője, a hétdanos

Rajko Vujosevic (képünkön jobbról a második)

. A szaktekintély már régóta kitűnő viszonyt ápol a magyar karatésokkal, és a korosztályos Eb-k előtt egy hónappal rendre olyan edzéseket tart, amely irányba állítja a sportolók edzésmunkáját a megmérettetés előtti legfontosabb szakaszra. A dolog úgy tűnik működik, hiszen rendre éremmel jönnek haza a táborok után sportolóink. Így lett világbajnok legutóbb

Szegedi Döme

, és így szerzett 2009-ben a Tisza Volán SC sportolója,

Kőhegyi Zoltán (balról a harmadik)

is vb-bronzérmet. Utóbbi sportoló vonatkozásában most is van miért izgulni: ezúttal már U21-esként léphet tatamira a törökországi Konyában az Európa-bajnokságon úgy, hogy a kvalifikációs versenyeken remekül teljesített és a felnőttek mezőnyében is magabiztosan kezdett a párizsi vb-n. Az edzőtáborban természetesen részt vett a Tisza Volán SC többi karatésa is, akiknek február közepén kezdődik a harc az őszi vb szereplésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.