Sport

Főszerepben a jótékonyság a Pick utolsó hazai meccsén

Főszerepben a jótékonyság a Pick utolsó hazai meccsén

2012. december 5., szerda
Főszerepben a jótékonyság a Pick utolsó hazai meccsén

Idén is jótékonysággal kötik össze a Pick Szeged utolsó hazai mérkőzését: akciós belépőjegy, adományok olimpiai relikviákért és plüsszápor.

A Pick Szeged az OTP Bankkal közösen meghirdetett jótékonysági akcióval segíti a szegedi Gyermekonkológiai Osztályt: az idei szezon utolsó két mérkőzésére egy darab jelképes összegű, 200 forintos jeggyel biztosítja a belépést a szurkolóknak, akiket arra biztatnak, hogy támogassák adományukkal a Gyermekonkológiai Osztályt. A tavalyi évhez hasonlóan a Pick Szeged gyémánt fokozatú támogatójával, az OTP Bankkal közösen meghirdetett jótékonysági akcióval segíti a szegedi Gyermekonkológiai Osztályt. A klub és az OTP Bank az idei szezon utolsó mérkőzésére jelképes összegért, 200 forintért biztosítja a belépést a szurkolóknak, akik további ajándékként csapatposztert is kapnak. A szervezők cserébe a Gyermekonkológiai Osztály javára felajánlott adományokat várnak. Nemcsak a jó ügy miatt érdemes jótékonykodni, hanem mert a felajánlott adományokért tombolát is osztanak a szurkolóknak, akik között december 12-én

Vadkerti Attila

jóvoltából egy, a magyar válogatott által aláírt labdát sorsolnak ki. Nem akármilyen labdáról van szó, "Körte" hozta a londoni olimpiáról.

Emellett gazdára talál egy aláírt olimpiai mez is, amelyet online licitre bocsátanak a megyei napilap honlapján a mérkőzés előtti héten, december 5-12. között. A licitálásból befolyt összeget szintén a Gyermekonkológiai Osztály részére juttatják el. Az OTP Bank idén is örömmel állt a Pick Szeged kézilabdacsapat jótékonysági kezdeményezése mellé, és vállalta, hogy az olimpiai mezre felajánlott összeggel külön is támogatja a szegedi Gyermekonkológiai Osztályt. „Az OTP Bank az ország egyik legnagyobb adományozójaként számos, valamilyen szempontból hátrányos helyzetű közösséget és szervezetet támogat, ezen túl fontosnak tartja az önkéntes kezdeményezéseket. A bank munkavállalóit is arra ösztönözi, hogy vegyenek részt a közösségüket szolgáló társadalmi munkákban. Örömmel álltunk tehát a csapat mellé, és reméljük, hogy sikerrel zárul akciónk és minél több adományt tudunk gyűjteni a beteg gyerekek számára”- mondta

Nagy Zoltán Péter

, az OTP Bank marketing igazgatója. Az adomány a Reménysugár Alapítványon keresztül jut el a beteg gyerekekhez. Az alapítvány 1996-ban alakult a Dél-Magyarországon kezelt leukémiás és daganatos gyermekek segítésére. Sokrétű tevékenységükkel hozzájárulnak a gyermekek gyógyulásához: többek között segítenek a berendezések karbantartásában, bővítésében, orvosi műszerek vásárlásában, játszószoba kialakításában. Az alapítvány elnöke

Bartyik Katalin

egyben a szegedi Gyermekonkológiai Osztály vezető orvosa, aki szakemberként tudja felmérni a fejlesztés igényeit. Az alapítvány tagjai nem számolnak fel külön kezelési-, illetve tevékenységi költséget, így minden adományozott pénzösszeg a gyógyítás fejlesztését szolgálja.

Vadkerti Attila a következőket mondta a kezdeményezésről: „Egyszer egy ismerősöm révén jártam a szegedi Gyermekonkológiai Osztályon, ahol bemutattak a lelki segítőnek,

Kovács Dénesnek

, és ő vezetett körbe az osztályon. Vele azóta is jó kapcsolatban vagyok, és ahogy tudom, támogatom az alapítványt. Nagyon örülök neki, hogy az OTP Bank idén is segít ebben.” A hagyományokhoz híven idén is meghirdetik a „Dobj egy plüssállatot a gyerekekért!” akciót. A klub arra kéri a szurkolókat, hogy a Vác elleni magyarkupa-mérkőzésre (december 12., szerda, 18.00) hozzanak magukkal egy-egy plüssállatot, melyet a szpíker jelzésére dobjanak a pályára. E jótékonysági akciót 2009-ben valósították meg először - nagy sikerrel. A plüssjátékokat a tavalyi évhez hasonlóan az ÁGOTA Alapítványnak ajánlják fel a szervezők.

Mérkőzések:

2012. december 12. 18.00: Pick Szeged - Váci KSE (magyar kupa) 2012. december 13. 18.00: Pick Szeged - Váci KSE (bajnoki) Jegyár: 200 Ft, egy jeggyel mindkét mérkőzés megtekinthető)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.