Sport

Labdarúgás: viharos hajrában egy makói pont

Labdarúgás: viharos hajrában egy makói pont

2012. november 3., szombat
Labdarúgás: viharos hajrában egy makói pont

A harmadik helyezett Tököl otthonában vendégeskedett szombaton a Makó, mely az utolsó szalmaszálak egyikébe igyekezett kapaszkodni. Kis híján összejött a győzelem, de a vége döntetlen lett.

A 9 pontjával az NB III Alföld csoport tizenkettedik helyén tanyázó Makó rendkívül fontos mérkőzésre utazott a 21 pontos, harmadik Tökölhöz. Bány Tamásék - bár egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a többiek, hiszen a Dabas ellen elmaradt hazai találkozót majd november 17-én pótolják - hetek óta tisztában vannak vele, hogy ebben a roppant kemény és kiegyensúlyozott bajnokságba, győzelmek, sőt: bravúrok kellenek a felkapaszkodáshoz. A Maros-partiak szeptember 30-a óta nyeretlenek, ilyen rossz sorozattal pedig nehéz versenyben maradna riválisokkal. Alaposan felkészültek a makóiak az újabb Pest megyei kirándulásra, s taktikusan, fegyelmezetten futballoztak Tökölön. A 34. percben sikerült is vezetést szerezniük, mikor

Magyar György

szemfüles megoldással vétette magát észre: 35 méterről ívelt a kint álló hazai portás felett a hálóba; 0-1. Vendégelőnnyel fordultak a csapatok, ám nem sokáig búslakodtak a nézők. A 48. percben egy kósza beívelés az egyik makói védő kezén pattant meg, a megítélt büntetőt

Balogh Zoltán

vágta a kapuba úgy, hogy

Czirbus Gábor

portás csak beleütni tudott, hárítani már nem; 1-1. A továbbiakban elkeseredett harc folyt a győztes találatért, a kőkemény mezőnymunkában azonban a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. A 90. percben úgy tűnt, összejön a Csongrád megyeieknek a várva várt siker! Egy beadást követően lepattanó labdát újra Magyar György ért el elsőként, s a léc alá pöckölt; 1-2. Sajnos azonban a Tökölnek még erre is volt válasza. A 93. percben, mikor

Bány Tamás

legénysége már a hármas sípszót várta, egy beívelést megcsúsztattak a vendéglátók, a lepattanóra pedig

Frank Tamás

eszmélt elsőként, s bár kissé eltörte a bogyót, az valahogy mégis utat talált a hálóba; 2-2. A Makó FC ezzel a döntetlennel 10 pontos. Az őszi szezonból még hátralévő két hazai mérkőzésüket (Soroksár: november 11., 13.30; Dabas: november 17., 13.00) mindenképpen meg kell nyerniük Magyaréknak, hogy ne szakadjanak le vészesen a középmezőnytől.

Az NB III Alföld csoport 12. fordulójában:

Tököl VSK - Makó FC 2-2 (0-1).

Tököl, 200 néző, vezette: Viczián Mátyás (Belanka Zsolt Péter, Nagy Gábor).

Tököl:

Balázs - Guba, Polgár, Hacker, Váradi, Balogh, Barbai (Radnics 70'), Riedl, Palásti (Dohány 82'), Paluska (Frank 46'), Langó. Vezetőedző: Hollik András.

Makó:

Czirbus - Varga Cs., Rakonczai, Magyar, Bakos (Csák 75'), Czibere, Horváth K., Bány (Erős 80'), Siket, Horváth G., Bánóczki (Nagy 66'). Játékos-edző: Bány Tamás.

Gólszerzők:

Balogh Z. (49' - tizenegyesből), Frank T. (93'), illetve Magyar Gy. (2 - 34', 90') Bány Tamás:

"A 90. percben vezetést szereztünk, majd a 93.-ban kiegyenlített az ellenfél, ami a mi helyzetünkben több mint idegesítő, bosszantó. Összességében jól játszottunk, ám egy figyelmetlenség végül a győzelmünkbe került. Sajnálom, mert sok energiát fektettünk ebbe a mérkőzésbe, s bár a találkozó előtt egy jó Tököl vendégeként talán elfogadtuk volna az egy pontot, most máshogy érzünk. Az utolsó két hazai meccsünket mindenképpen meg kell nyernünk, hogy kozmetikázzunk valamit a rossz őszünkön."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.