Sport

Vízilabda: megnyitja a harmadik frontot is az A-Híd Szeged

Vízilabda: megnyitja a harmadik frontot is az A-Híd Szeged

2012. október 11., csütörtök
Vízilabda: megnyitja a harmadik frontot is az A-Híd Szeged

A férfi vízilabda magyar kupa és a Bajnokok Ligája rajt után szombat délelőtt belevág az OB I-es küzdelmekbe is az A-Híd Szeged VE elmúlt két szezonban bronzérmes alakulata.

Szokatlan időpontban, szombaton délelőtt 11 órakor megkezdi bajnoki küzdelmeit az A-Híd Szeged VE férfi vízilabda együttese. A rajton könnyű ellenfelet, az Orvosegyetem SC együttesét fogadják Kiss Csabáék. Jóllehet, az ellenfeleket semmilyen sportágban, soha nem szabad lebecsülni, azonban egyértelműen kijelenthető, hogy az OSC gárdájával szemben a szegedi alakulat a mérkőzés toronymagas esélyese, így a szombat délelőtti időpontban jó hangulatú kellemes találkozóra lehet számítani, s ennek jegyében a klubvezetés úgy döntött, a bajnoki nyitómeccset ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók az immár sátorral befedett újszegedi sportcsarnokban.

ONLINE

A SZEGEDma.hu szombat délelőtt 11 órától folyamatosan frissülő, élő, szöveges online közvetítés formájában számol be az A-Híd Szeged VE - OSC férfi vízilabda bajnoki találkozóról. Tartson velünk, szurkoljunk együtt a szegedi csapatért!

A szebb napokat látott, évtizedekkel ezelőtt négy bajnoki címet is begyűjtő szombati ellenfél egyébként az elmúlt szezon alapszakaszában nevéhez méltatlanul, sokáig nyeretlenül szerepelt, majd az alsóházi rájátszásban tudta elkerülni a kiesést, s végzett végül a 10. helyen. Az orvosegyetemisták egyébként már "bemelegedve" érkeznek Szegedre, hiszen hét közben a bajnokság 14. csapataként induló juniorválogatott elleni előrehozott találkozón 10-10-es döntetlent játszottak - azaz meglévő 1 pontjukkal már úgy állnak, mint az előző alapszakasz félidejében -, melyen a rutinos, 32 éves

Benczur Márton

öt gólt is szerzett. A találkozó érdekessége, hogy a juniorcsapatban vízbe szállt a szegedi vezetőedző,

Vincze Balázs

fia,

Vincze Márk

is, aki vélhetően szombaton is lehetőséget kaphat a Szegedben, a kötelezően legyőzendő ellenféllel szemben. A 2011-2012-es idény alapszakaszában egyébként az akkor még Szeged Beton néven futó Vincze-csapat idegenben 18-11-re, itthon 20-6-ra győzött. (Ugyancsak érdekesség, hogy 4 pontjukkal jelenleg

Horkai György

ifjai vezetik a tabellát - miután szerdán 9-7-es diadalt arattak Kaposváron - igaz, az OB I 14 gárdája közül 11 még nem szállt vízbe...) Az idei szezonban a szegedi alakulat egyébként még veretlen, jóllehet nem száz százalékos, hiszen a kupa selejtezőjében ikszelt a Ferencvárossal, melyet aztán könnyedén búcsúztatott a négy közé kerülésért, s a BL-ben is hibátlanul vette első két akadályát a Spandau és a Nagyvárad ellen. Bizonnyal állíthatjuk - az ellenfelet ismételten nem lebecsülendő - ez a sorozat nem a szombat délelőtt 11 órakor kezdődő találkozón fog megszakadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.