Sport

Vízilabda: első pontjaiért megy a fővárosba a Taylor&Nash

Vízilabda: első pontjaiért megy a fővárosba a Taylor&Nash

2012. október 5., péntek
Vízilabda: első pontjaiért megy a fővárosba a Taylor&Nash

A hétközi fordulóban elszenvedte második vereségét is az OB I-es bajnokságban a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata, szombaton azonban megszerezhetik első pontjaikat Dalmády Petráék.

A papírforma megkérdőjelezhetetlenül érvényesült a szerdai Szeged - Szentes megyei női pólórangadón a vendégek fölénye, akiknek ugyan átszerveződött kerete

Takács Orsolya

és

Keszthelyi Rita

távozásával, ám

Hazel Musgrove

személyében brit válogatott mezőnyjátékos,

Stefania Nalmpantival

pedig egy görög kapus érkezett a csapathoz, s számos junior korú játékos is a nagyok között kapott lehetőséget. "Bár az eredmény azt mutatja, hogy könnyű mérkőzés volt, azért a kilenc kapott gól sok, számosat elkerülhettünk volna. Tanulnunk kell a hibáinkból, a fiatalok is ebből tudnak majd fejlődni, őket be kell építeni, s bár minden meccsen nem fognak játszani, az ilyen küzdős találkozók, mint a Szeged elleni, remek alkalom arra, hogy tanuljanak" - értékelte a szerdai megyei derbit a vendégek vezetőedzője,

Zantleitner Krisztina

. A korábbi világbajnok hozzátette, csapata számára a bajnokságban egyértelműen éremszerzés, a kupában a négy közé jutás a cél a Kurca partján.

Csúszás az OB I/B-ben

Nem csak az első osztályban vitézkednek szegedi pólós lányok, de az OB I/B-ben is! A korábban OB I-et is megjárt szegedi, szentesi és kecskeméti vízilabdás hölgyekből álló SZTE EHÖK SE gárdája vasárnap hazai fordulóval kezdte volna meg küzdelmeit második szezonjában, ám egyelőre az újszegedi sportuszoda sátorállítási munkálatai miatt csúszik a rajt, a vasárnapra tervezett első, tornarendszerű forduló elmarad, pótlását később intézik.

"Gratulálok a Szentesnek! Talán számszerűleg túlzottnak tűnik a különbség, de ma jobban játszottak a lányok, mint a BVSC ellen. Remek, pörgős meccs volt, ilyen gyors, erős játékosok ellen kell a közeljövőben olyan szintűt nyújtani, amivel meg tudjuk fordítani az eredményeket. Voltak jó periódusaink, de voltak olyan fejbeli hibák, amikből nagyon sokat tanulhatunk és kell is" - ez már

Lakó Gábor

, a szegedi lányok trénere értékelése. Mint a mester elmondta, a szegedi egység csütörtökön ismét fiú csapat ellen vívott edzőmeccset, elsősorban az emberelőnyös és emberhátrányos szituációkat gyakoroltuk, pénteken pedig az átmozgató edzésé volt a főszerep, szombat reggel pedig következik a fővárosi túra. "Szombaton a Budapesti Honvéd ellen játszunk, itt mi leszünk az esélyesebbek, remélem hogy az első két forduló után most már győzelmet ünnepelhetünk" - fejezte ki reményeit a vezetőedző. A Honvéd - Szeged találkozót szombat este 18.30-kor rendezik a fővárosban, a Szőnyi úton, a szentesiek pedig 16.30-tól fogadják az Újpesti VUSE egységét - egyértelmű győzelmi reményekkel.

A női vízilabda OB I 3. fordulójának programja:

Hungerit Szentesi VK - Újpesti VUSE

szombat 16.30

BVSC-Zugló - Dunaújvárosi Főiskola-Mex-Motors

szombat 17.00

Honvéd ELTE POLO - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem

szombat 18.30

ZF-Eger - Héraklész Utánpótlás-válogatott

október 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.