Sport

Felavatták a szegedi műjégpálya üvegpalánkját

Felavatták a szegedi műjégpálya üvegpalánkját

2012. október 1., hétfő
Felavatták a szegedi műjégpálya üvegpalánkját

Pénteken reggel 7 órakor megnyitotta kapuit a szegedi műjégpálya, hétfőn este pedig ünnepélyesen felavatták a nyár folyamán felszerelt üvegpalánkot is. Utóbbi fejlesztés lehetővé teszi nemzetközi jégkorongmérkőzések rendezését Szegeden.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemeltetésében álló műjégpálya péntek reggel 7 órától nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, majd hétfő este ünnepélyesen átadták a létesítmény legkomolyabb nyári fejlesztését, a biztonsági üvegből készült palánkot, mely a Szegedi Vízmű Zrt. és az EDF Démász Zrt. társasági adójának támogatásával a Tisza Volán SC jégkorongszakosztályának beruházása révén szereltek fel. Amellett, hogy az oldalt nagyjából 3, a kapuk mögötti részen körülbelül négy méter magas fal védi a lelátón ülő szurkolókat a jégkorong-mérkőzéseken oly gyakran kipattanó pakkoktól, esztétikus is és - ami a legfontosabb - lehetővé teszi, hogy a szegedi műjég nemzetközi jeges eseményeknek is otthont adjon. A Tisza Volán hokisai egyébként a pénteki nyitást követően szombattól már edzenek az október 14-i rajtra. Ettől függetlenül nem maradt tétmeccsek nélkül a jég már az elmúlt hétvégén sem: a szegedi pakk-kergetők utánpótláscsapatai számára már megkezdődött a szezon, a szombat-vasárnap az U12-es, U14-es és U16-os csapatok játszották első bajnokijaikat. Mint a létesítmény vezetője,

Páger Zoltán

elmondta, a műjégpálya nem csak télen örvend kihasználtságnak, hanem az év többi részében is, elég csak a májusi kick-box világkupára, a szeptemberi Baba Expóra vagy a Tisza Volán nyugdíjas-találkozóra gondolni, de a jégcsarnokot telente használó sportegyesületek sem maradnak el a kevésbé hideg időszakban: tagjaik görkorcsolyázva edzenek. Mint a létesítményvezető hozzátette, a jeget biztosító rendszerek nyáron folyamatos karbantartáson, állagmegóvó intézkedéseken estek át, majd szeptember 23-tól kezdődött meg a téli felület elkészítése, ami több napot vett igénybe. A kevéssé ismert folyamatra kitérve közölte először az alapot jelentő betonfelületet permetezik le ilyenkor, majd "hizlalják" a jeget, ezután oltott mésszel terítik be, ezt újabb hizlalás követi s felkerülnek a jégkorong pálya bulipontjai és vonalai, hogy egy legvégső hizlalás zárja a folyamatot. A jó minőségű jégre és annak gyakori karbantartására szükség is van, hiszen mint megtudtuk, a hagyományosan korcsolyázni vágyókon kívül a jégkorongozók felnőtt és három utánpótlás-csapata, két műkorcsolya-, három gyorskorcsolya-szakosztály, valamint telente a Tornádó Team görkorcsolyázói is itt edzenek - utóbbiak ilyenkor természetesen nem kerekeken gördülve, hanem pengéken csúszva. A műjégpályának idén nem változott a korcsolyázási rendje: hétfőtől szerdáig délelőtt két ciklus van 7.00-9.30 és 10.00-13.30 között, míg délután zárva tart a létesítmény. Csütörtökön ugyanez kiegészül egy 17.00-19.00 közötti harmadik ciklussal, míg pénteken a délelőtti szakasz 13 órakor ér véget, a délutáni folytatás ugyanaz mint csütörtökön, este pedig jeges est várja az érdeklődőket 20.00-22.00 között. Hétvégén ugyanez annyiban módosul, hogy az első ciklus 8.30-10.30, a második 12.00-14.00, a harmadik 15.00-17.00 és a negyedik 18.00-20.00 között van. A jegyárak valamelyest emelkedtek az elmúlt évhez képest, a felnőtt jegy 900 forint, a jeges estekre úgyszintén ennyi a beugró; 4 és 14 év közötti gyermekek, 26 éves korig diákok, valamint 70 év korhatárig nyugdíjasok 750 forintért léphetnek jégre; 4 éves korig és 70 év felett 100 forint a díj; a csoportos belépő (minimum 10 fő) ára 500 forint/fő (óvodások esetén 350), ilyen esetben kötelező a kísérő, akinek a pályahasználatra nem jogosító belépője 200 forint. Lehetőség van bérlet vásárlására is, mely 10 alkalomra 7500 forintba kerül, a kedvezményes bérletek 4 és 14 év közötti gyermekek, 26 éves korig diákok, valamint 70 év korhatárig nyugdíjasok számára 6800 forintba kerülnek, a Nagycsaládosok Egyesülete által kiadott külön igazolással igénybe vehető bérlet 4100 forint, míg a szintén 10 alkalmas jeges est bérlet díja 8000 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.