Sport

Női futball: megmászná a Hegyvidéket a SZAK

Női futball: megmászná a Hegyvidéket a SZAK

2012. szeptember 14., péntek
Női futball: megmászná a Hegyvidéket a SZAK

Az élcsapatoktól elszenvedett három vereséget és a Nyíregyháza elleni elmaradt meccset követően győzni megy a fővárosba a Szegedi AK.

Legutóbb a nyíregyháziak ellen győzelmi esélyekkel lépett volna pályára a Szegedi AK a Felső Tisza parton, ám a vendégek jelezték, hogy nem tudnak elutazni a mérkőzésre. Amíg a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága dönt az ügyben, addig folytatódik a bajnokság,

Cserenkó Szabolcs

focista lányai az újonc Hegyvidék SE otthonában lépnek pályára szombat délután 15 órától. "Nagy ambíciókkal várjuk a mérkőzést. A Hegyvidék eddig mindhárom meccsét megnyerte, de gyengébb ellenfelek ellen, az MTK elleni találkozójukat pedig a kék-fehérek Bajnokok Ligája szereplése miatt október közepére halasztották. Ezzel szemben mi a legerősebb háromtól kaptunk ki az első fordulókban. Szombaton előnyünk lehet, hogy már rutinosabbak vagyunk az élvonalban, ám kétségtelenül a vendéglátók mellett szól, hogy

Dénes András

kollégámnak olyan lányok állnak a rendelkezésére, akik a hagyományosan erős fővárosi csapatok utánpótlásában nevelkedtek. Ettől függetlenül úgy érzem, győzelmi reményekkel indulunk útnak, ráadásul plusz motiváció a lányok számára, hogy budapesti csapatot legyőzni mindig nagy skalp" - latolgatta az esélyeket a tréner, aki hozzátette, az elmaradt, múlt hétvégi találkozó miatt edzőmeccsekkel tartották formában a csapatot, előbb az U17-es leánycsapattal, majd a HFC U15-ös fiúkkal játszottak edzőmeccset. "A védekezést kell nagyon gyakorolnunk, mivel rögzített szituációkból a szokásosnál is több gólt kaptunk az első fordulókban, illetve a védekezés és támadás összehangolásán van mit csiszolnunk. Döntő lesz, hogyan tudunk koncentrálni a találkozón" - elemzett Cserenkó Szabolcs. A Hegyvidék eddigi három találkozója során otthon legyőzte 1-0-ra a Nagypálit, majd 5-1-re a Nyíregyházát, legutóbb pedig idegenben verte 4-1-re a szebb napokat látott Feminát. A hazaiak jó sorozatát Szalai Ágnesék szakíthatják meg a szombat 15 órától a budapesti Siketek SC Sporttelepen rendezendő találkozón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.