Sport

Labdarúgás: fontos pontokat hullajtott el a Mórahalom

Labdarúgás: fontos pontokat hullajtott el a Mórahalom

2012. szeptember 8., szombat
Labdarúgás: fontos pontokat hullajtott el a Mórahalom

Dabasi diadalát követően első hazai NB III-as győzelmére készült a Mórahalom, ám amikor adott volt a lehetőség a találkozó eldöntésére, nem tudott élni vele a homokháti alakulat.

Két szoros vereséget követően múlt héten végre megtört a jég, hiszen az újonc Mórahalom Dabason remek játékkal 3-2-re nyert, megszerezve ezzel első sikerét az NB III Alföld csoportban. Fülöp Tiborék ezúttal azt a Tökölt fogadták, mely 2011-ben aranyérmet szerzett ebben a pontvadászatban, s most is igencsak masszívnak tűnik, nem kezdte rosszul a sorozatot (elég csak arra utalnunk, hogy 1-1-et játszottak a Tisza Volán SC Szegeddel, illetve egy hete 2-1-re verték a Várfürdő-Gyulai Termál FC-t).

Tóth Ákos

tanítványai persze cseppet sem tartottak a látogatóktól, egész héten annak jegyében dolgoztak kőkeményen, hogy a hazai közönséget is megörvendeztetik végre egy szép (és mégoly fontos) győzelemmel. A hazaiak kezdtek aktívabban, jóllehet nem volt túl magas a mérkőzés színvonala az első félidőben, de egyértelműen az újonc hazaiak domináltak. A 36. percben egy szép kontratámadás végén a bal oldalról betörő

Dürgő Péter

egy visszacselt követően a tizenhatos bal sarkától nagy erővel a rövid felső sarokba bombázva juttatta megérdemelt vezetéshez a mórahalmiakat (1-0). Fordulás után mozgósította tartalékait a tököli gárda, több lehetőséget is kidolgoztak, ám

Tombácz Róbert

kapus megingathatatlanul állta a rohamokat. Ezekből a kivédekezett szituációkból életveszélyes kontrákat vezetett Tóth Ákos alakulata, s egy ilyen után az egyedül kitörő

Domonkos Ferencet

a vendég hálóőr,

Kóré Norbert

elgázolta, ezzel büntetőhöz jutottak a hazaiak, a kapust pedig kiállította a játékvezető. Helyére

Balázs Levente

érkezett, a mezőnyből pedig

Barbai Gábor

távozott kényszerűen. Óriási lehetőséghez jutottak ezzel a hazaiak, akik ha értékesítik a tizenegyest, bizonnyal megnyerik a mérkőzést - ám a sértett elhibázta a büntetőt. S ahogyan az lenni szokott, az ellentámadásból vezetett akció végén egy bal oldali beadást követően a csereként beállt

Radnics László

fejelt a mórahalmi kapuba, Tombácz a szituációnál tehetetlen volt (1-1). A hátralévő időben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy eldöntse a három pont sorsát, ám ez egyiknek sem sikerült, s maradt a pontosztozkodás. A mórahalmiakra a következő körben igen nehéz feladat vár: a bajnokság egyik legnagyobb aranyesélyeséhez, a közel tíz NB I-es rutinnal bíró Soroksár SC-hez látogatnak. A szeptember 15-én (szombaton) 16.30-kor kezdődő derbin bravúrra lenne szükség a pontszerzéshez, ugyanakkor a homokhátiak vannak olyan erősek, hogy képesek legyenek a meglepetésre!

Az NB III Alföld csoport 4. fordulójában:

Mórahalom VSE - Tököl VSK 1-1 (1-0)

Mórahalom, 300 néző. Vezette: Kőrösi János (Kaszala Mihály, Bornemissza Norbert).

Mórahalom:

Tombácz - Gyimesi (Lázár 56'), Sarnyai (Szücs 75'), Udvari, Mészáros, Vojnic-Zelic (Nagy Z. 60'), Kothencz, Podonyi, Fülöp, Dürgő, Domonkos.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Tököl:

Kóré - Váradi, Polgár (Radnics 46'), Barbai (Balázs 65'), Herczog, Guba, Palásti, Balogh Z., Riedl, Paluska, Langó (Dohány 90').

Vezetőedző:

Hollik András.

Gól:

Dürgő (36'), ill. Radnics (67')

Sárga lap:

Vojnic-Zelic (44'), Tombácz (54'), ill. Váradi (28'), Balogh Z. (45').

Kiállítás:

Kóré (64') Tóth Ákos:

"A meccs képe a lapján igazságos a döntetlen, azonban 1-0-s vezetésünknél a tizenegyesnél a kezünkben volt a meccs, s ha azt értékesítjük, megszerezhettük volna a számunkra oly fontos három pontot. Sajnos elég könnyen hullajtjuk el pontjainkat, s ezek a végelszámolásnál még könnyen hiányozhatnak..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.