Sport

Kosárlabda: kikapott a Soprontól a fáradt Szedeák + FOTÓK

Kosárlabda: kikapott a Soprontól a fáradt Szedeák + FOTÓK

2012. szeptember 8., szombat
Kosárlabda: kikapott a Soprontól a fáradt Szedeák + FOTÓK

Második edzőmeccsét a Sopron gárdájával játszotta Szombathelyen a Naturtex-SZTE-Szedeák. Csorvási Milán nélkül nem bírtunk a frissebb ellenféllel.

Nem sokat pihenhettek Vas megye székhelyén Kiss Zsolték, hiszen pénteken este fél 8 körül fejeződött be a tavalyi ezüstérmes Falco elleni találkozójuk, szombaton kora délután 2-kor pedig már újra parkettre kellett lépniük, mégpedig ismét egy kiváló játékerőt képviselő együttes, a Soproni KC ellen. A héten mindkét fél megmérkőzött a szombathelyiekkel:

Bencze Tamás

legényei (soraikban a tavaly még a Szedeákot erősítő

Levyvel

és

Ivosevvel

) a hűség városának alakulatát 92-78-re,

a mieinket pedig 95-74-re

múlták felül. A szombati derbinek tehát az volt az egyik kérdése, kinek sikerül javítani, még azzal együtt is, hogy ebben az időszakban, szűk egy hónappal a bajnokság rajtja előtt nem elsősorban az eredmény, hanem az összecsiszolódás, az ideális szerkezetek megtalálása, a csapatjátékok megkomponálása a fő szempont. A mieink ezúttal - érhetően - kicsit fáradtan mozogtak, amit a frissebb Sopron ki tudott használni, s biztosan nyerte meg a találkozót. Az igazsághoz tartozik az is, hogy

Csorvási Milán

kisebb sérülés miatt nem szerepelhetett, azaz kezdő centerét nélkülözte a Molnár-alakulat. A szegediek ezzel befejezték vasi túrájukat, s idehaza folytatják tovább a munkát. A jövő héten egy összecsapás szerepel a programban: szeptember 14-én (pénteken) 18.30-kor az NB I/B-be nevezett, ám így is igen masszív és ütőképes Kecskeméti TE Kosárlabda Klubot látják vendégül az újszegedi sportcsarnokban.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Kis-Rába menti Takarék Soproni KC - Naturtex-SZTE-Szedeák 89-65 (28-15, 20-20, 23-14, 18-16).

Szombathely, zárt kapuk mögött.

Sopron:

THOMAS 17/3, TAKÁCS 15, Vesztergom 8, TÓTH G. 15/12, BAROVIC 23. Cserék: Molnár B. 6, Keresztes 5, Rátvay, Molnár Má. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

Szedeák:

SIMS 16/6, Brewer 5/3, Kiss Zs. 5/3, DUKIC 16, Tanács 14. Cserék: Vida 1, Jakab 2, Wirth, Varga D., Csorvási L. 6. Vezetőedző: Molnár József. Molnár József:

"Ezúttal nem fedeztem fel túl sok pozitívumot a játékunkban, nagyon fáradt volt ma a csapat. Annak viszont örülök, hogy a sikerült megvalósítanunk, amit a meccs előtt célul tűztünk ki, azaz több lepattanót szedtünk, mint a Sopron. Nem véletlenül szerveztük úgy, hogy a hosszú utazás után két egymást követő nap is pályára lépjünk, hiszen az ilyen terhelés jól jöhet még a bajnokságban. Szerettem volna látni, hogy erőnlétileg meg tudunk-e már felelni ennek a feladatnak: nos, egyelőre nem. Ha pedig fizikailag fáradtak vagyunk, fejben is szétesünk, ahogy most történt. Ráadásul Csorvási Milán apró sérülése miatt nem szerepelhetett, de próbáltam ennek is a pozitív oldalát nézni, azaz teszteltük, milyen az, mikor hirtelen kell pótolni egy kiesett kezdőjátékos. Ezen a téren is van még mit tanulnunk. A légiósaink teljesítményéből nem lehet még messzemenő következtetéseket levonni, hiszen most jött ki igazán rajtuk a hosszú utazás fáradtsága. Játsszák ugyan a játékainkat, de még nincsenek meg a helyzeteik, csak erőlködnek. Dolgozunk velük tovább, folytatjuk a beépítésüket, ez a jövő hét egyik nagy feladata a védekezésünk csiszolása mellett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.