Sport

Hátország: ezüstöt hozott a Viharsarokból a SZAK U17 + FOTÓK

Hátország: ezüstöt hozott a Viharsarokból a SZAK U17 + FOTÓK

2012. szeptember 2., vasárnap
Hátország: ezüstöt hozott a Viharsarokból a SZAK U17 + FOTÓK

Mezőberényben járt a Szegedi AK U17-es leánycsapata felnőtt mezőnyű felkészülési labdarúgótornán. S ha már ott jártak, hát elhozták az ezüstérmet a Viharsarokból!

A Tisza-parti klub honlapjának

beszámolója szerint

a tornán résztvevő nyolc csapatot a Szegedi AK mellett az A csoportban a Békéscsaba NLSC, az ugyancsak csabai Wanted SC és a Mórahalom, valamint a B jelű kvartettben a Kisújszállás, a házigazda Mezőberény, a Battonya és a Szolnok alkották a Szent István-kupán, ahol a homokháti hölgyek várhatták címvédőként a találkozókat. A szegedi lányok első meccsüket a Wanted ellen vívták, s a Békés megyei keresztpályás bajnokságban vitézkedő gárda nem bizonyult könnyű ellenfélnek a kora reggeli utazástól még kissé fásult SZAK-os lányok számára, ám

Madarász Réka

találatával végül meg tudták szerezni az egyik pontot (1-1). Ezután a Békéscsaba gárdája következett, kapujában azzal a

Jankulár Zitával

, akit épp a SZAK igazolt le a nyáron a békési fővárosból. A jó iramú meccsen a találkozót végig uraló szegediek végül

Guth Renáta

remekbe szabott találatával 1-0-ra győztek. A címvédő mórahalmiak ellen következett a csoportbeli utolsó meccs, melynek külön pikantériája volt, hogy a szegedi

Nagy Dzsenifer

édesanyja ellen lépett pályára. Némi meglepetésre a SZAK le tudta gyűrni a címvédőt - ezúttal is Madarász volt eredményes - s ezzel megszerezte a csoportgyőzelmet.

A csoportok első két helyezettje vívott ezután keresztbe játszva a fináléért, így a SZAK a B csoport másodikja, a házigazda Mezőberény ellen léphetett pályára. Perneki Nikolett gyors góljával rögvest előnybe is kerültek, ám egy védelmi megingást kihasználva egalizálni tudott az ellenfél. Három pár hétméteres büntető hivatott dönteni a finalistáról, s itt a Szeged bizonyult jobbnak: Németh Zsanett bravúrosan hárította az első hazai kísérletet, míg Nagy Dzsenifer nem hibázott, majd Németh ismét bemutatott egy bravúrt, aztán Harcel Boglárka döntőbe lőtte csapatát (összesítésben 3-1). Itt a másik ágon ugyancsak büntetőkkel továbbjutó Mórahalom csapatával találkoztak ismét a lányok, ám ezúttal a rutin, a tapasztalat és a fiatalság csatájából az előbbi került ki győztesen így a SZAK U17 a 2. helyet szerezte meg a tornán. Az eredményhirdetésnél várt még egy meglepetés a csapatra: Németh Zsanett parádés védéseivel elhódította a torna legjobb kapusának járó címet. "Jelenleg az alapozó edzések vége felé járunk, így ez a torna, ahol zömében felnőtt csapatokkal találkoztunk, jól szolgálta a felkészülésünket. A mutatott játékkal elégedett voltam, kreatív, tetszetős támadásokat vezettünk és a mérkőzéseken irányítottuk a játékot. Természetesen akadtak hibák is, amelyeket a rendelkezésre álló időben még javítani fogunk, így reményeim szerint a bajnoki rajton egy alaposan felkészült gárda tud majd pályára lépni" - értékelte az utánpótlás-alakulat szereplését a csapat edzője. A Szegedi AK U17-es leánycsapata: Németh Zsanett (kapus), Koncz Bernadett, Guth Renáta, Hegyi Eszter, Madarász Réka, Sávai Vivien, Kónya Dóra, Perneki Nikolett, Harcel Boglárka, Nagy Dzsenifer, Kakuszi Kata. Edző: Guth Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.