Sport

Futsal: Lisztes Krisztián is szurkolt az UTC-nek

Futsal: Lisztes Krisztián is szurkolt az UTC-nek

2012. szeptember 4., kedd
Futsal: Lisztes Krisztián is szurkolt az UTC-nek

A Szeged 2011 csapatkapitánya szerint nem véletlen, hogy külföldön az edzésmódszereknek szerves része a kis területen történő labdatartás, a kispályázás, hiszen remekül fejleszti a technikát, a gyorsaságot.

Öröm látni, hogy az UTC Futsal Team NB I-es csapatának szereplése továbbra is mennyire foglalkoztatja, sőt: mennyire összehozza a Csongrád megyei labdarúgás szereplőit.

Az Aramis elleni hétfői, 3-3-mal zárult első hazai bajnoki meccsen

az újszegedi sportcsarnok lelátóin felfedezhettük - a teljesség igénye nélkül - az UTC mellett a Mórahalom, a SZEOL SC, a SZVSE, az Algyő, az Ásotthalom, a Tápé, a Kistelek vagy éppen a Csengele vezetőit, edzőit, játékosait is, akik együtt szorítottak a szegedi gárda sikeréért. Megjelentek ráadásként a Szeged 2011 NB II-es alakulatának tagjai is

Lisztes Krisztián

csapatkapitány vezetésével. A Bundesligát is megjárt klasszist rövid értékelésre kértük. "Ritkán járok futsalmérkőzésre, így szakmailag nem is mernék bármiféle elemzésre vállalkozni, még akkor sem, ha a ez a sport természetesen közel áll a nagypályás labdarúgáshoz. Örülök neki, hogy jó mérkőzést láthattam, mely több szép technikai megoldást hozott. Végig küzdelmes, kiélezett csatát vívott a két csapat, szerencsére az utolsó pillanatban a szegedieknek sikerült az egyenlítés, úgyhogy összességében remekül szórakoztam" - foglalta össze a látottakat a derbit követően a remek középpályás. Lisztes hozzátette: egyáltalán nem véletlen vagy egyedik eset, hogy a Szeged 2011 tagjai közös esti programon vesznek részt, hiszen csapatuk minden szempontról egyre inkább összekovácsolódik. Igyekeznek kihasználni minden lehetséges alkalmat arra, hogy együtt legyenek, az NB I-es futsalmérkőzés ebből a szempontból is nagyszerű kikapcsolódást biztosított számukra. A külföldön is járt korábbi válogatott labdarúgó nem titkolja, már javában készül az edzői pályára is. Mint leendő szakember vajon hogy látja, mennyire fontos a futsal beépítése a futballisták képzésébe? - tettük fel végül a kérdést. "Jómagam is rengeteget kispályáztam, hiszen ezen a kisebb méretű, keményebb borítású pályán jóval gyorsabban kell reagálni minden történésre, így technikailag rendkívül sokat lehet fejlődni. Sokkal nagyobb a játék sebessége, több a labdaérintés, így nem véletlen, hogy külföldön az edzésmódszerekben is sok a kis területen történő labdatartás, ahol mindig történik valami, ez által gyorsan kell jó megoldásokra ösztönözni a labdarúgókat" - foglalta össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.