Sport

Futsal: élre ugrott az UTC - egy bikaviadal utóhangjai

Futsal: élre ugrott az UTC - egy bikaviadal utóhangjai

2012. szeptember 18., kedd
Futsal: élre ugrott az UTC - egy bikaviadal utóhangjai

Hétfő este nem akármilyen diadalt ünnepelhetett az UTC Futsal Team: a Gödöllői Bikák legyőzésével az NB I 4. fordulójában az újszegedi alakulat ugrott a tabella élére!

Kiváló iramú, szép játékot és látványos gólokat hozó találkozón az UTC Futsal Team lassan őrölte fel nagy riválisát, amellyel bő két éves fennállása alatt immár nyolcadik alkalommal találkozott tétmérkőzésen. A mérleg egyelőre a hétfői vendégeknek áll, ám a fekete-fehér seregnek most sikerült faragnia rajta, így már három UTC-győzelem áll öt gödöllőivel szemben. A bajnokságban eddig veretlenül szárnyaló, mindössze az Aramis ellen itthon pontokat vesztő Kertész utcaiak szervezett és eredményes játékuknak köszönhetően diadalmaskodtak, de természetesen nem maradtak el azok az egyéni teljesítmények sem amik egy ilyen sikerhez szükségesek, s amelyeket általában megszokhattunk velük kapcsolatban.

"Az egész csapat remekelt. Többet tudtunk pihenni meccs közben, így bárkit is cseréltünk be, sokkal energikusabban tudott játszani. Gyakorlatilag felőröltük a Gödöllőt és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a lefújás után

Hegyesi Zsolt

, aki a szezonban egyelőre kevesebb lehetőséget kapott mióta felépült betegségéből, amikor viszont játékba avatkozott, régi, SZVSE-s csapattársával, a nagypályán már jelenleg a Mórahalmot erősítő

Dürgő Péterrel

életveszélyes akciókat vezettek a Gödöllő ellen. "Egyre jobb formában játszunk! Veszprémben megtaláltuk a góllövő cipőinket, s most is sikerült szép gólokat szereznünk" - tette hozzá a társ. A meccs egyik hőse a lélektanilag két fontos gólt szerző

Bullás Imre

, aki előbb 2-0-ra, majd 3-1-re módosította az állást. "Nem gondoltam volna, hogy 5-2-re tudunk győzni, mivel ellenfelünk egy a Vasasból és a Gödöllőből fuzionált csapat, akik ezáltal szert tettek egy fiatal, gyors, valamint egy nagyon rutinos, bejáratott emberekből álló sorra. Számomra meglepő ez az eredmény, de a játék képe azt mutatta, lehetett volna több is" - közölte a kiváló futsalos, akinek különösen az első találata volt szépségdíjas. "Kaptam egy nagyon jó labdát, fejre jött, s bár nem arra számítottam, csak bele kellett stukkolni. Mivel a kapus még a passzra mozdult a másik irányba, így könnyedén fejelhettem a hálóba. A második egy begyakorolt szögletkombináció volt, amelyre csak érkeznem kellett, szerencsére nem volt nehéz dolgom" - idézte fel percekkel korábbi emlékeit Bullás.

"Sikerült felőrölnünk az ellenfelünket, akiknél a rutinos mag még nem érett össze a fiatalos lendülettel. Mi ebből a szempontból kicsit előrébb járunk. Nincs hiányérzetem, bár ha pontosabb a végjátékunk, talán még meggyőzőbb sikert tudtunk volna aratni" - nyilatkozta a Brinszky Adrián, az UTC edzője, kiemelve, hogy remek ellenfelet sikerült legyőzni, mellyel idén is számolni kell a bajnokság végén. A sikeredző hozzátette, az újszegedi alakulat ezzel a győzelemmel sporttörténelmi kuriózumot hajtott végre, hiszen jelenleg az UTC vezeti a tabellát, ha csak pár napig is, amikor a kevesebb meccset játszott riválisok folytatják szereplésüket. A tréner előretekintve az UTC következő idegenbeli megmérettetésére, elmondta: "A Cső nagyon beragadt, de tradicionális futsalcsapatról van szó, biztosan észhez térnek miután kicsit nyalogatták a sebeiket. Tavaly ez a hajrában sikeredett nekik, most hamarabbra tervezik nyilván. De az utolsó helyezetthez mi más szándékkal utazhatnánk, mint győzni? Egyébként is elhangzott már az öltözőben a srácok között, hogy ez a társaság alkalmas arra, hogy bárki ellen győzelmi szándékkal léphessünk pályára. Még a Győr ellen is" - tette hozzá Brinszky mester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.