Sport

Futsal: drámai csatában verte az Üllőt az UTC

Futsal: drámai csatában verte az Üllőt az UTC

2012. szeptember 24., hétfő
Futsal: drámai csatában verte az Üllőt az UTC

Elképesztően izgalmas végjátékban nyert az UTC Futsal Team a sereghajtó Üllő otthonában, kétgólos hátrányból, pazar találatokkal megfordítva a meccset. E diadallal ismét a tabella élén a Brinszky-csapat!

Nem akármilyen fontosságú meccset, nem akármilyen módon nyert meg az UTC hétfő este Üllőn. Mondani szokás, a legjobbkor kell vezetni. Nos, Tóth Attiláék a 38. percben szerezték meg a vezetést, úgy, hogy végig domináltak a pályán, ám az elején mégis két védelmi hibát kihasználva hazaiak tettek szert előnyre. Szünet előtt összejött az egyenlítés, az ifjú

Polczer Norbert

ismét villant, ráadásul szépségdíjas góllal, ám a fordulás után a Cső-Montage megbosszulta a kimaradt vendéghelyzeteket (3-1). Ám a félidő derekán egy gyönyörűen végigjátszott villámgyors ellentámadás végén

Tóth Attila

, majd pillanatok múltán káprázatos légibalettet követően

Dürgő Péter

szerzett gólt, szertefoszlatva a hazaiak előnyét. érezhető volt, hogy innen, ilyen lendületben lévő csapat nem kaphat ki, ám ez mégsem volt olyan egyszerű. Egy szándékosnak minősített kezezés után

Simon Ádám

büntetőjével ismét a Montié volt az előny, ám jött a hajrá, s előbb Tóth Attila egyenlített

Bullás Imre

tért ölelő felívelése után, majd egy percre rá ő készített elő Dürgőnek, aki ezúttal is remek befejezőnek bizonyult. A hátralévő időben nem tudott egyenlíteni az Üllő, így a legjobbkor vezető UTC megőrizte veretlenségét, s megérdemelten vezeti a bajnoki tabellát. A bajnoki folytatásra most két hetet kell várni, akkor majd - október 8-án, hétfőn, este 19 órától - a jelen fordulóban első pontjait megszerző DEAC gárdáját fogadja

Brinszky Adrián

legénysége. Addig sem maradnak azonban futsal nélkül a drukkerek! Már előtte, október 3-án, szerdán a magyar kupa 2. körében az újszegediek a Rubeola FC Csömör gárdájával vívnak igazi kuparangadót, 19 órától az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi futsal NB I 5. forduló:

Üllő FC Cső-Montage - UTC Futsal Team 4-5 (2-1)

Üllő, városi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Solymosi, Pápai, Perepatics.

Cső-Montage:

Laucsek - Simon Á., Magyar, Simon Zs., Krizbai.

Csere:

Póta, Szalay, Mezőfalvi, Takács M, Lantos, Klacsák, Wimmer.

Vezetőedző:

Szentandrási Zsolt.

UTC:

Tombácz – Trucz, Dürgő, Hegyesi, Tóth A.

Csere:

Béry (kapus), Konc, Domonkos, Bullás, Hernády, Polczer, Takács R.

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Szalay (8'), Simon Zs. (11', 34' - hatméteresből), Lantos (25'), ill. Polczer (18'), Tóth A. (29', 37'), Dürgő (30', 38').

Sárga lap:

Laucsek (26'), Simon Á. (38'), Póta (40') ill. Takács R. (26'), Bullás (34'). Brinszky Adrián:

"Teljesen érthető módon egy igen motivált csapattal találtuk szembe magunkat, s egy szenvedélyes futsalmérkőzés kerekedett, ahol önmagunkhoz képest szolidabb, visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, a végjátékban pontatlanabbak voltunk, de sikerült kiharcolnunk így is ezt az értékes győzelmet, s megtartottuk vezető pozíciónkat a tabellán. Kellenek az ilyen mérkőzések is, ahol a küzdőszellem és a csapatmunka dominál inkább, s ahol - ha úgy adódik - nincsenek ötletes, sziporkázó, kreatív támadójelenetek, ez is erősíti morálunkat és a csapatszellemet."

További eredmények:

1. FC Veszprém - Colorspectrum Aramis 0-1 (0-1) DEAC Futsal Club - MAFC BME Docler Akadémia 7-2 (3-1) Gödöllői Bikák/Vasas Phiten - Admiral-Haladás VSE 4-5 (1-1)

Előrehozott mérkőzés a 15. fordulóból:

Rába ETO - Rubeola FC Csömör 10-0 (8-0)

Szabadnapos (5. forduló):

Rubeola FC Csömör

Pénteken játszották:

Rába ETO - MVFC Berettyóújfalu 3-4 (0-4)

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.UTC Futsal Team541020101013
2.Rába ETO54013482612
3.MVFC Berettyóújfalu531123121110
4.Colorspectrum Aramis4310189910
5.Admiral-Haladás VSE42021819-16
6.Rubeola FC Csömör42021824-66
7.MAFC BME Docler Akadémia51221725-85
8.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten41121215-34
9.DEAC Futsal Club41031627-113
10.1. FC Veszprém50231119-82
11.Üllő FC Cső-Montage50051433-190

Online közvetítésünk:

40'

Le is hozzák, Póta jön be vészkapusként, 5 a 4 ellen támadhat a Cső. Igen ám, de a felvett mezen 8-as van, és a 3-as játékos veszi fel, ha jól látjuk, ezt reklamálja Erhardt Szilárd, az UTC technikai vezetője. És a spori igazat ad, meg egy sárgát Pótának! Marad a 4 a 4 ellen. Passzolgatnak, nem tudnak közel kerülni. lecsorog az óra. Nyert az UTC, de micsoda meccsen!

39'

Tombáczot tesztelik, nagy lövés, véd a kapusunk! Készül lehozni a sajátját a Cső.

38' GÓÓÓL!!! 4-5!

Remek védekezés után Tóth vezeti fel az akciót, végigmegy, Simon Ádám mellett húzza el a labdát, aki becsúszik, de Toci még a hosszúra áttolja így is, ott jön a Dürgő, be is vágja! 4-5!

38'

Kopírozzuk az iménti akciót, s ez most nem a visszajátszás, mint Vitár Róbertnél anno, hanem a valóság, ám most nem mozdul a kapus, Tóth pedig nagyjából 3 centivel véti el akaput. Ha szélesebb lenne a ketrec, 8-4 lenne ide...

37' GÓÓÓL!!! 4-4!

De micsoda gól ismét! Bullás a saját alapvonaláról ível fel az ellenfél hatosára befutó Tóth Attilának, aki emelkedik a labdára, a kapus határozatlan, nekimegy Tocinak, aki meg sem várja hogy lepattanjon a laszti, máris a kapuba továbbítja közelről! 4-4!

36'

Parázs lett a meccs csakhamar! Két komoly fault mindkét oldalon, a hazaiak fele egyet befúj a spori. Úgy tűnik nem nagyon akarnak belenyúlni a játékvezetők, de nem biztos hogy jó megoldás lesz engedni a durvaságokat...

35'

Solymosi játékvezető ebben a pillanatban fújja be a félidő első hazai faultját, legszívesebben nevetnénk, de nem olyan a helyzet... Megjegyezzük, ez speciel semmi nem volt, csak kompenzálás, de koránbban azért befújhatott volna egyet-kettőt... A szabadrúgás belőjük középre, Takács Renátóról lepattan, Polczer elé kerül, Norbi mellé lő... nem nagyon volt ideje megnézni a sarkot.

34' GÓÓÓL... 4-3.

Simon Zsolt lövi a büntetőt, bevarrja, 4-3.

34'

Újabb hazai akció, és a belőtt labda a hatoson belül Bullás kezét éri, a spori azonnal hatost ítél, és ezzel az öt faultunk is kigyűlik, meg még sárga lap is...

33'

Továbbra is kevés esemény, inkább tördelt játék, gurigázás. Egy hazai helyzet, elaludtunk, Tombácz véd egy lövést.

32'

Mezőnymunka zajlik, nincsenek igazán nagy helyzetek. Láthatóan sokkolta a hazaiakat a bekapott két gyors gól, de tartják magukat. Innentől már inkább arra tennénk, hogy a lendületbe jövő UTC behúzza ezt a meccset is.

31'

kell is a gól, mert egy ideje már 4-0 a faultarány ide, bíró sporttárs kissé egyoldalúan fújja a hibákat, aligha ússzuk meg büntetők nélkül... Időt kér az UTC.

30' GÓÓÓÓÓL!!! 3-3!

De micsoda UTC-gól! Dürgő felpasszol Tóthnak, aki a levegőben húzza vissza a labdát az időközben felfutó feladónak, Düki meg sem várja, hogy leessen, hanem lendületből, a levegőben kaszál bele, védhetetlenül csapódik a hazai kapuba a laszti! A forduló góljával egyenlít az UTC!

29' GÓÓÓL!!! 3-2!

Sőt! Tombi védése után a labdát egyérintőzve hossza ki Trucz, majd Koncz, a harmadik megálló pedig Tóth Attila aki a gyors lerohanát góllal fejezi be! 3-2!

29'

Nagy kapkodás alakul ki, egyszeriben csak hulámzik a pálya. Trucz durrant kevéssel mellé. Simon Zsolt kerül helyzetbe egy az egyben Tombáczcal szemben, de véd a kapusunk.

28'

Dürgő végez el egy szögletet, robban rá Koncz, sistereg a bomba, szinte csíkot húz a labda a levegőben... aztán Laucsek kivédi. Hihetetlenül jól véd a hazai kapus.

27'

Zajlik a helyzetmentes mezőnyjáték. Nem igazán tudják feltörni Hegyesiék az Üllőt, akárhogy kalapálják...

26'

Takács Renátó szabálytalan, sárga lap a jutalma. 3-0 nekünk a faultarány, ez sem jó hír. Aztán egy gyorsan oldalberúgással jönnénk, de Laucsek nem hagyja elvégezni, ez is lap.

25' GÓÓÓL... 3-1.

Ha kihagyjuk a helyzeteinket, nem érvényesítjük a fölényünket, büntet az ellenfél. Oldalberúgással jön a Cső, Simon Ádám kapja, ellövi laposan és Bullás lába alatt elmegy, egyenesen a hosszú alsóba, beleért még Lantos, övé a gól... 3-1.

24'

Támad az UTC, de hiányzik az átütő erő, hősiesen védekezik az Üllő. Pontatlanok a bepasszok, mindig ép csak annyi ideje marad benn középen az emberünknek, hogy vissza, kiadja.

23'

Domonkos lő be egy szegedi szögletet, Trucz érkezik, bajai légiósunk kapásból lő, centikkel kerüli el a kaput a Select...

22'

A felállt védelem ellen kicsit lassan mozog támadásban a szegedi csapat, azonban vitathatatlanul uralják a mieink a meccset, teljesen beszorul az Üllő. Csak hát gólt kéne lőni...

21'

A hazaiak kezdik a második félidőt, nagy szurkolás közepette. Nem sokáig marad náluk a labda, letámad az UTC.

Eredmények a korábbi találkozókról: a Veszprém remekül harcolt az Aramis ellen, mindössze 1-0-ra kaptak ki az erősebb vendégektől, míg a DEAC megszerezte első győzelmét, miután a MAFC-ot verte 7-2-re. A Rába gálázott a "szabadnapos" Rubeola ellen: 8-0-s félidő után 10-0-s kiütéssel feledtették a Berettyó elleni pénteki fiaskót!

SZÜNET!

20'

Tóth Attila lábában is ott az egalizálás, de egyelőre benne is marad: bár el tudja még húzni a kapus mellett, olyannyira kisodródik, hogy onnan már nem lehet belőni...

19'

Hegyesi kontrázhat, lábában az egyenlítés, de utolérik és szerelik. A hazai időkérés óta gyakorlatilag teljesen visszavett az Üllő, rövid ideig van náluk a labda és szinte el sem jutnak Tombácz kapujáig.

18' GÓÓÓL!!! 2-1!

Mélységből indított támadást követően járatja a labdát a venbdég csapat, majd Trucz bepasszára Polczer helyezkedik remekül a kapu előtt, és gyönyörűen, sarokkal húzza be a jobb alsóba! 2-1! Tóth Attilától láttunk tavaly ilyeneket!

17'

Polczer Norbert forgatja be remekül az emberét, aztán tol egyet a lasztin, majd lő, centikkel fölé!

16'

Egy gyenge kísérlet a hazaiaktól, Krizbai lökete talán le is csúszik kissé, Tombácz könnyedén fogja. Ezt leszámítva abszolút visszaálltak a hazaiak.

15'

Gyűrik egymást a csapatok. Koncz lő középről, ezt is fogja Laucsek. Trucz Zsolt nagy lendülettel tör előre, majd lő, kapufa!

14'

Időt kér a Cső. Aztán szemmel láthatóan visszaállnak, mi pedig átlövésekkel próbáljuk szétzilálni a masszív védelmet. Hernády az első tüzér, laucsek véd.

13'

UTC-szöglet, Koncz kapásból suhint 13 méterről, ezt is védi Laucsek! Nem akármilyen napot fogott ki a hazai portás! Hernády bombáz, mellé. Hát nem spórolunk a puskaporral, durrogtatunk becsülettel. 3-2 a faultarány.

12'

Sarokrúgással jön a Cső, de elveszítik a labdát, és Koncz indítja Tóth Attilát és Hegyesit! Toci és Ballack rohamoznak, utóbbi lő, de leér a kapus a támaszkodó mellé célzott labdára, a kipattanóról meg lemarad Tóth... Óriási ziccer marad ki!

11' GÓÓÓL... 2-0.

Itt a hidegzuhany! Takács Márton emeli be a labdát az alapvonal közeléből, Tombácz nem mozdul ki a bogyóra, jön Simon Zsolt és egy méterről naná, hogy nem hibáz... 2-0. Brinszky Adrián időt is kér. Közben elmondjuk, hogy dacára, hogy csak 22 éves, a fiatal tehetség Simon Zsolt Monorról indulva megfordult már az UTE, a Dabas, és az Üllő csapatában is nagypályán.

10'

Tóth Attila szerez szemfülesen labdát, be is tud fordulni, lő, véd Laucsek.

9'

Tombácznak kell ismét hárítania, majd 3-1-re módosul a faultok aránya. Szögelt után Koncz zsolt lő, védőről csorog le a löket.

8' GÓÓÓL... 1-0.

Takács Márton szerez labdát, 3 a 2 ellen támad az Üllő. Nagy lövés Tombi kapujára, de bravúrral véd. Nem figyelünk a kipattanóra, Szalay lecsap rá, elhúzza, aztán begurítja a 39 éves támadó, 1-0.

7'

Ébredezünk! Koncz lövése, centikkel marad le Takács Renátó. Most már egyértelmúen fölényben játszik az UTC. A faultarány 2-1 a hazaiaknak.

6'

Hernády végezhet el szabadrúgást az üllői térfél közepéről, laposan teszi középre az érkező Domonkosnak, aki kevéssel marad le róla!

5'

Továbbra is álmos a játék, a mieink talán altatnak... Solymosi sporttárs az egyik szurkolóval pöröl valamin, hiába, no, messze nincs tele a csarnok, mindent meghallani...

4'

Mezőfalvi vezérletével 2 az 1 ellen támad a Monti, de Tombácz véd ismét nagyot. Lantos ismétel, méterekkel fölé... Mezőnyben gurigázunk, de helyzet nélkül.

3'

A mieink még nem nagyon hagytak mély nyomot az ellenfélben egy faultot leszámítva. Játékban azonban meglehetősen álmos a szegedi kezdés. Talán most! Koncz szerez labdát egy gyenge hazai szöglet után, 2 az 1 ellen támadunk, de megállítják a rutinos focistát.

2'

Sarokrúgás után kilőtt labdával Krizbai cselezget vissza, lövésre szánja el magát, mellé.

1'

A mieink kezdik a találkozót. Végszóra befut a szegedi szurkolótábor is! Simon Ádám már is egy lökettel teszteli a kapusunkat, Tombácz azonban a helyén van!

19.25:

Két találkozó zajlik már szűk egy órája, azok mérkőzésünk közben érnek véget, természetesen az eredményekről beszámolunk menet közben. A mi találkozónk egyik különlegessége, hogy hölgy lesz a harmadik játékvezető, Perepatics Lilla személyében, aki az időmérést fogja végezni a bírói asztalnál. Kezdődnek a bemutatások, hamarosan pedig a meccs...

19.15:

A mieink fekete mez,. fehér nadrág, fekete sportszár, a hazaiak világoskék mez, fekete nadrág, fehér sportszár szerelésben lépnek páláyra.

19.05:

Megkezdik a fiúk a melegítést az újszerű csarnokban. A hazai szurkolók nem mondhatni, hogy megtöltenék az 5-6 széksoros egyoldali lelátót, ahol nagyjából 800-1000 ember férhet el teltház esetén saccperkábé.

19.00:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Felgyúltak a hétfő esti futsalfények az üllői városi sportcsarnokban, s futsalra gyűl a nép lassan. A Monti első pontjaiért, az UTC a tabella első pozíciójáért küzd ma este.

18.00:

Már megérkezett a csapat Üllőre, még másfélóra az összecsapásig a városi sportcsarnokban. A mai játéknapon egyébként az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Rubeola -

az UTC október eleji kupaellenfele

- játszik is, meg nem is. Ugyanis az 5. fordulóban, amelynek a mai a játéknapja, a csapat hivatalosan szabadnapos, ám a Rába kérte, hogy sűrű hazai és nemzetközi programjuk miatt az alapszakasz második feléhez tartozó 15. fordulóbeli mérkőzést hozzák előre - ebbe a csömöriek belementek, így a többiekkel egyidőben, 18.30-tól a Magvassy-sportcsarnokban próbálnak visszavágni a 3. fordulóbeli 7-1-es vereségért.

A találkozó elé:

A tavalyi idényben a két gárda összecsapásán nem sok babér termett az üllőieknek Hegyesi Zsolték ellen: az UTC Üllőn szerezte meg első pontjait az őszi találkozón (4-4), majd az újszegedi sportcsarnokban legyőzte a Montit (6-4). Ezúttal is győzelemre készül az UTC, mely a három pontot begyűjtve visszaveheti vezető pozícióját a tabellán, a pénteken Győrben diadalmaskodó Berettyóújfalutól. A sereghajtó elleni találkozón az újszegediek keretében annyi változás lesz a múlt hétfői, "Bika-fogó" gárdához képest, hogy Tóth Attila visszatér, Puskás Csaba azonban a hétvégén bokasérülést szenvedett, így rá biztosan nem számíthat Brinszky mester. A csapat 15.30-kor kel útra a Pest megyei városba, a találkozó 19.30-kor kezdődik.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.