Sport

Labdarúgás: Lisztes két góllal debütált Szegeden

Labdarúgás: Lisztes két góllal debütált Szegeden

2012. augusztus 20., hétfő
Labdarúgás: Lisztes két góllal debütált Szegeden

Két góllal is bemutatkozott Lisztes Krisztián a Szeged 2011 csapatában a labdarúgó NB II szombati nyitófordulójában a Honvéd ellen. A Bundesligát is megjárt rutinos focista örül hogy jó poszton játszatja edzője.

A 49-szeres válogatott ferencvárosi nevelésű labdarúgó - aki, mint emlékezhetünk rá, arról is híres, hogy ő lőtte a magyar futball első Bajnokok Ligája gólját 1995-ben a Grasshoppers ellen - a nyár kétségkívül legnagyobb nevű igazolása az osztályban bennmaradást, vagy akár NB I-es álmokat is szövögető Tisza-parti alakulatnál. Ráadásul álomszerűre sikeredett a remek középpályás bemutatkozása is, hiszen a Honvéd elleni, 1. fordulóbeli meccsen előbb a 28. percben használta ki a vendég kapus rossz kifutását, majd 50 perc elteltével egyenként fűzte be a piros-fekete védőket és elképesztő cselsorozat végén gurított a hosszú alsó sarokba. "Nagyon jól sikerült a bemutatkozás, bár megmondom őszintén, könnyebb mérkőzésre számítottam, jóllehet ebben a bajnokságban nincs olyan. Kötelező győzelmet vártunk azért, ám ez mindig nehéz, ez most is így volt, ráadásul nagyon meleg időben kellett játszanunk. A közönség nagyon jó volt, jó érzés végig ilyen szurkolás mellett játszani. Bízom benne, hogy a többi mérkőzésen is sikerül örömet szereznünk közönségünknek! - értékelte első szegedi tétmeccsét a 36 éves játékos. A csapat a következő fordulóban Vácon vendégszerepel, adja magát a kérdés, hogy a csapatot a pályán remekül irányító karmester, vajon hány gólt fog lőni egy ilyen hazai bemutatkozás után idegenben? "Jó lenne mindig abban gondolkodnom, hogy 2 vagy 3 gólt lövök-e" - válaszolta nevetve a rutinos focista. "Most közelebb játszom a kapuhoz, ami kissé a gyerekkoromat idézi, valamint a régi fradista időket. Nagyon szeretek elől játszani, s szerencsére ezt

Tóth Bálint

vezetőedző is kitalálta, s nem védekező szerepben kell játszanom, mint tavaly a Fradiban, igazából ez áll hozzám közel. Úgy érzem folyamatosan csiszolódunk össze a csapattal és még hatékonyabban fogunk játszani. Nagyon remélem, hogy Vácon sikerül meglepetést okoznunk, s ponttal, pontokkal hazatérnünk" - közölte Lisztes Krisztián. A Szeged 2011 legközelebb a 2. fordulóban, augusztus 25-én, szombaton 17.30-tól lép pályára a Vác vendégeként az NB II-es küzdelmek során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.