Sport

Úszás: Risztov Éva 10 kilométeren is olimpiai induló

Úszás: Risztov Éva 10 kilométeren is olimpiai induló

2012. június 11., hétfő
Úszás: Risztov Éva 10 kilométeren is olimpiai induló

Risztov Éva a nyíltvízi úszók 10 kilométeres olimpiai számában is rajthoz állhat a londoni nyári játékokon. A szegedi Olasz Anna harmadik lett és nem jutott ki Londonba.

A hódmezővásárhelyi születésű debreceni versenyző a jogot szombaton szerezte meg Setubalban azzal, hogy második lett a vízi maratonisták nyári olimpiára selejtező utolsó kvalifikációs viadalán, ahonnan elvben az első kilenc helyezett, de országonként csak egy úszó szerezhetett biztosan kvótát. Éppen e szabály miatt nem lehet ott a brit fővárosban a női 10 kilométer szereplői között a szegedi

Olasz Anna

, aki a portugáliai viadalon a harmadik lett. Amint azt a helyszínről

Kalaus Valter

, a honi hosszútávúszókat összefogó szövetség főtitkára elmondta,

Risztov

végig az élbolyban haladt, s a végén csak egy amerikai rivális tudott elébe kerülni, míg Olasz nagy hajrát kivágva - négy másodperccel Risztov után - érkezett be a célba harmadikként. Risztov Éva a szombati kvalifikációs versenyre úgy utazhatott ki, hogy normálmedencében, vagyis 50 méteres uszodában már korábban kiharcolta a londoni indulás lehetőségét. Risztov Éva mellett

Gercsák Csaba

is ott lehet a londoni olimpián a hosszútávúszók 10 kilométeres mezőnyében, miután vasárnap Setubalban ugyan csak a 14. helyen ért célba, ráadásul holtversenyben egy ír úszóval, a célfotó alapján azonban az övé lett az a pozíció, amely - mint legjobb európainak - olimpiai részvételi jogot jelent számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.