Sport

Ultimate frizbi: hétvégén Dorozsmán száll a korong

Ultimate frizbi: hétvégén Dorozsmán száll a korong

2012. június 28., csütörtök
Ultimate frizbi: hétvégén Dorozsmán száll a korong

A májusi nemzetközi Grand Slam torna után szombaton és vasárnap ultimate frizbi országos bajnoki tornáknak ad otthont Szeged, a sportág hazai történetében először.

A Szegedi Ultimate-es Fiúk-Lányok Adjunk Bele (röviden SZUFLA) csapatának rendezésében májusban, a Kertész utcai UTC-pályán már

megismerkedhettek az érdeklődők

az egyik legfiatalabb csapatsportággal, az ultimate frizbivel, egy nemzetközi Grand Slam torna keretein belül, hétvégén pedig mindjárt két országos rendezvénynek is házigazdája lesz Szeged, egészen pontosan a kiskundorozsmai futballpálya. Szombaton a nagypályás nyílt országos bajnokság 2. fordulóját rendezik meg a helyszínen, egybekötve egy kezdőknek meghirdetett tornával, vasárnap pedig az egyfordulós nagypályás koed ultimate országos bajnokságnak ad otthont a telep. "Az első hivatalos ultimate országos bajnokságra 2003-ban került sor. Akkor még csak open kategóriában versenyeztek a hazai csapatok, azonban a sportolók és klubok számának gyarapodásával ma már külön kiírás van a sport szabadtéri és terem változatára, illetve külön versenyzési lehetőség az open (nincs megkötés a vegyes csapatokon belüli fiú-lány arányra), női, koed (azaz fixarányú fiú-lány vegyes csapatok részvételével zajló) és junior csapatok számára" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak a SZUFLA vezetője, egyben a rendezvény főszervezője,

Nagy Csaba

. "A nyíltrendszerű országos bajnokság egyébként 3 fordulós, és most először kerül sor szegedi rendezésű körre. A vasárnapi koed OB egyfordulós, ezt is először rendezzük Szegeden" - tette hozzá.

"Elég izgalmas hétvége elé nézünk! Hét profi csapat vesz részt az Open OB-fordulón, mellettük a kezdők tornáján öt, eddig rejtőzködő csapat mutathatja meg magát, a szentesi középiskolák koalíciója, a CAS Software AG alakulata, az SZTE Hermann Ottó Kollégiumának friss újoncai és a FreeBees, illetve a SZUFLA kezdő frizbisei. A vasárnapi tornán 6 koedcsapat fog megküzdeni" - beszélt a résztvevőkről a szervező. "A Grand Slamhez hasonlóan most is két nagy játékteret fogunk kialakítani a futballpálya hosszában - a küzdőtér ezúttal 99x33 méteres lesz - ezeken mennek majd párhuzamosan OB és kezdő mérkőzések. Az OB-t a WFDF, a repülőkorongosok világszövetsége szabályainak megfelelően játsszuk, a kezdő tornán viszont rövidebbek lesznek a versenyek és csak öt az öt elleni lesz a játék" - közölte portálunkkal Nagy Csaba.

A hétvégi ultimate frizbi program:

Szombat (Open és Kezdő torna):

10:00-12:10 - mérkőzések 12:10-13:20 - szünet 13:20-19:00 - mérkőzések 19:30-21:30 - vacsora (kempingben) 22:00- .... buli (kempingben)

Vasárnap (Koed torna):

7:00-9:00 - reggeli (kempingben) 9:15-11:50 - mérkőzések 11:50-13:00 - szünet 13:00-16:30 - mérkőzések 16:40-16:55 - eredményhirdetés

A szegedi tornák részletes menetrendje - kiegészítve a játék szabályainak és történetének rövid kivonatával - itt érhető el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.