Sport

Vízilabda: Hegedüs, Kayes, Younger - plusz egy év

Vízilabda: Hegedüs, Kayes, Younger - plusz egy év

2012. május 3., csütörtök
Vízilabda: Hegedüs, Kayes, Younger - plusz egy év

Csütörtök délután a Corso Caféban tartott sajtótájékoztatón jelentette be az A-Híd Szeged Beton VE vízilabdacsapata, hogy három játékosával újabb egy éves szerződést kötött.

Galambos Gábor

, a klub elnökségi tagja a sajtótájékoztató elején bejelentette, hogy a csapat három meghatározó játékosával,

Hegedüs Gáborral

, az ausztrál

Aaron Youngerrel

és új-zélandi

Joseph Kayesszel

szerződést hosszabbított a magyarkupa-győztes alakulat. "A tavaly nyáron igazolt 'Hege' az egyik legjobb játékos a csapatban a legtöbb labdaszerzés mellett 46 góllal vette ki részét idei sikereinkből. Kayes még gólerősebb volt, 63 gólt szerzett, meghatározó emberünk centerposzton. Younger a magyar mezőny egyik legtehetségesebb légiósa, fontos számunkra, hogy jövőre is csapatunkat erősíti" - mondta el Galambos Gábor.

Cserhalmi Julianna

az A-Híd Szeged Beton elnök asszonya közölte, sajnos egyelőre új, fedett uszoda építését terv szinten sem sikerül elkezdeni, ahogyan az újszegedi sportuszoda felújítása sem valósul meg idén. A LEN nem engedélyezte a nemzetközi mérkőzéseket az uszodában, ahogyan a katasztrófavédelem is limitálta a befogadóképességet.

"Ez a két fejlemény a társasági adó törvény révén lehetőséget adott arra, hogy 150 millió forint értékben pályázzunk az uszoda befedésére. Feszített tempóban kellett haladnunk, április 30-ig kellett leadni a pályázatot, az elbírálás 60 nap. A tervek elkészültek, egy francia, könnyű alumíniumszerkezetes megoldást választottunk, valamint duplaponyvás fedést. Az uszodát körbevevő aszfaltozott rész helyére egy padlófűtéses csempézett burkolat fog kerülni a vezetékrendszer felújításával. Minderre 4 hónapunk lesz, de nincs más lehetőségünk, ha Szegeden akarjuk rendezni a nemzetközi mérkőzéseinket" - ismertette a részleteket az elnök asszony, hozzátéve, nagyon szeretné ha a következő szezonban is

Vincze Balázs

vezetőedző dirigálná a csapatot. Minden idők legeredményesebb idényén van túl a Szeged Beton: megnyerte a magyar kupát, a bajnokságban sokáig menetelt, végül megismételte a tavalyi harmadik helyet, illetve bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Ezalatt 49 tétmeccsen 37 győzelem mellett, 5 döntetlen és 7 vereség a mérleg, 646 lőtt, 419 kapott góllal. "Örülök, hogy egy ennyire pozitívan értékelhető szezont tudunk magunk mögött, bár sajnálom, hogy nem sikerült még fényesebbé tennünk az eredménylistánkat" - kezdte értékelését Vincze mester. "Három fronton küzdöttünk, a korábbiakhoz képest kettőben sikerült előrelépnünk. Mindannyiunk, a csapatvezetés, a játékosok közös munkájának eredménye az idei kiváló szereplés" - emelte ki a csapat trénere, hozzátéve, a szezon végével sincs leállás a klubnál, hiszen napi rendszerességgel végeznek el szárazedzéseket a holtszezonban is, úgymond már készülve a következő idényre. Cserhalmi Julianna elmondta még, a három szerződéshosszabbításon kívül mindenki másnak élő kontraktusa van, azonban egyelőre korai arról beszélni, hogy milyen új igazolásokat tervez a csapat, illetve, hogy lesznek-e távozók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.