Sport

Vízilabda: a Betonnal is bajnok lenne Decker Ádám

Vízilabda: a Betonnal is bajnok lenne Decker Ádám

2012. május 16., szerda
Vízilabda: a Betonnal is bajnok lenne Decker Ádám

Újabb kiváló hazai pólóssal erősödött az A-Híd Szeged Beton VE magyarkupa-győztes, bajnoki bronzérmes csapata: a Vasastól Decker Ádám igazolt a Tisza-partra, vele beszélgettünk.

Decker Ádám

a bajnok Vasastól érkezett, ahol a hét folyamán több korábbi játékos - mint a háromszoros olimpiai bajnok

Kiss Gergely

- távozását is bejelentették. A 28 éves pólós korábban még soha nem állt tárgyalásban a Szeged Betonnal, azonban személyes kapcsolat miatt mégsem az ismeretlenbe

érkezik az elkövetkező szezonra

. "Mivel olyan jeleket kaptam a Vasastól, hogy nem biztos, hogy marad az anyagi, illetve a játékoskeret, ezért telefonon kerestem meg Vincze Balázst, hogy tőle kérjek tanácsot a hazai lehetőségeket illetően. Ő egyből Szegedet javasolta, rá pár napra megállapodás közeli helyzetbe kerültünk" - fejtette ki portálunknak az új igazolás, aki már régóta ismeri az idei szezonban a Szeged Betont sikerekre vezető trénert. "Nagyon sok instrukciót kaptam tőle, amikor külföldön játszottam, például a máltai nyári bajnokságban, valahányszor találkoztunk és beszélgettünk korábban a vízilabdáról, mindig adott tanácsokat. Amikor elkezdtem pólózni a BVSC-ben, Vincze Balázs a nagy öregek közé tartozott és már akkoriban is sokat segített, talán látott bennem fantáziát. A későbbiekben is tartottuk a kapcsolatot" - tette hozzá a 203 centi magas vízilabdázó, aki kétszer nyert magyar bajnoki címet az angyalföldiekkel, továbbá négyszer volt magyarkupa-győztes egység tagja, tehát ismeri a siker ízét. "Bízom benne, hogy remek szezonunk lesz jövőre a Szeged Betonnal. Mondhatni, már hozzászoktam a bajnoki aranyéremhez, nem szeretném ezt a szokásomat megszakítani. Nagyon jó csapat a szegedi, minden poszton komplett játékosok vannak, nincs hiányposzt, centerben, kapuban, védekezésben, és a két szélen nagyon erős, válogatott szintű játékosok vannak. Vincze Balázson múlik, mit hoz ki belőlünk, de nagyon remélem, hogy az Európa-kupában és a magyar bajnokságban is a dobogó legfelső fokára tudunk lépni" - vázolta reményeit az eljövendő szezonra. S hogy könnyű lesz-e a beilleszkedés új csapatában? "Gyakorlatilag mindenkit ismerek, nemcsak a vízből, de a partról is, nincs olyan játékos, akivel ne lennénk jó kapcsolatban.

Hegedüs Gábort

emelném ki, akivel nagyon jó baráti kapcsolatban vagyok, Egerben 4-5 évig játszottunk együtt, s attól függetlenül, hogy én Budapesten folytattam, ő pedig tavaly már Szegeden, mindig napi kapcsolatban voltunk és vagyunk, egyik legjobb barátomnak tartom. Nem fog gondot okozni a beilleszkedés" - mondta el Decker Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.