Sport

Tömegsportra hangolva – sportpálya Klebelsbergtelepen

Tömegsportra hangolva – sportpálya Klebelsbergtelepen

2012. május 30., szerda
Tömegsportra hangolva – sportpálya Klebelsbergtelepen

Új sportpálya épül a klebelsbergtelepi alapítványi iskola udvara melletti területen. A salakos borítású, vízelvezető rendszerű új sportterület műszaki átadásán elhangzott, hogy a komplexum fejleszthető lesz, akár műfüves felületet is kaphat majd a grund.

A sport decentrum-keretből 2,9 millió, a költségvetésből pedig 4 millió forintot sikerült elkülönítenie a közgyűlésnek a Klebelsberg-telepi sportfejlesztésre.

Hüvös László

(Fidesz-KDNP), a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy szerdán a műszaki átadás kezdődött el, a területen még kertészeti munkákat is végeznek majd, zöld övezet fogja szegélyezi a sportpályát. Az ünnepélyes átadó augusztus 18-19. között rendezett 15. Hattyas Kupa alkalmával lesz. A képviselő kiemelte, hogy a 17 millió forintos sport decentrum-keretet azért hozták létre, hogy minden városrészben ki tudjanak alakítani majd jó minőségű, tömegsport céljait szolgáló sportpályákat. A kivitelező Alapközmű Kft. képviseletében

Szabó János

ügyvezető beszélt a műszaki részletekről. Mint mondta, a terület eredetileg egy kitaposott, füves grund volt, amit 30-40 centivel megemeltek, alácsöveztek és a salakréteg alatt olyan borításokat használtak, melyre a fedőréteg elhordásával később akár műfüves talaj is ráhúzható. A munkálatokban sokat segített a Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.