Sport

Súlyemelés: a hazai szövetség Nagy Pétert jelölte az olimpiára

Súlyemelés: a hazai szövetség Nagy Pétert jelölte az olimpiára

2012. május 4., péntek
Súlyemelés: a hazai szövetség Nagy Pétert jelölte az olimpiára

Nagy Pétert, a Szegedi Lelkesedés SK ólomsúlyú súlyemelőjét jelölte londoni olimpiai indulónak a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöksége péntek esti ülésén.

Dobos Imre

MSSZ-elnök az MTI-t tájékoztatva elmondta, hogy a testület -

Bökfi János

szövetségi kapitány és az edzőbizottság javaslata alapján - egyhangúlag döntött a szegediek ólomsúlyú versenyzője mellett. "Az első helyen jelöltük

Nagy Petit

, vagyis ha semmi se jön közbe, sem betegség, sem sérülés, sem más, ő megy Londonba, bár képben marad és tovább készül

Baranyai Jani

és

Gyurkovics Feri

is" - mondta az elnök. Nagy tavaly megnyerte az Universiadét és a londoni előolimpián is első lett súlycsoportjában, a plusz 105 kilósok között. A franciaországi világbajnokságon összetettben nyolcadikként zárt, az idei, áprilisi, törökországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon pedig úgy lett összprodukciójával hetedik, hogy szakításban bronzérmet érdemelt ki. A magyar férficsapat az antalyai kontinensviadalon harcolta ki az egyetlen ötkarikás kvótát érő negyedik helyet a nemzetek rangsorában. A női válogatott ugyanakkor nem szerzett részvételi jogot a londoni játékokra, így egyetlen férfiversenyző képviseli a magyar súlyemelést a nyári olimpián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.