Sport

Hátország: negyedszázan voltak a HLA kiválasztóján

Hátország: negyedszázan voltak a HLA kiválasztóján

2012. május 2., szerda
Hátország: negyedszázan voltak a HLA kiválasztóján

Kiválasztóval kezdte a májust a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia. A kiválasztón éppen negyedszáz 1995-1998 között született fiatal labdarúgó jelent meg és közülük egytucatnyinak ajánlott fel képzési lehetőséget a vásárhelyi akadémia szakmai stábja.

Szerdán koradélelőtt izgatott fiatalemberek és talán még izgatottabb szülők jelentek meg a vásárhelyi stadion öltözőfolyósóján, hiszen ekkor tartotta újabb kiválasztóját a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia szakmai stábja. A regisztráció során véglegesedett, hogy négy megyéből - Bács-Kiskunból, Békésből, Csongrádból és Jász-Nagykun Szolnok megyéből - összesen huszonöt 14-17 éves fiatal próbálja ki tehetségét a délelőtti erőpróbán. A megjelentek előtt

Kandó Róbert

, az akadémia szakmai vezetője tartott rövid ismertetőt, majd

Jenei Péter

és

Bacsa Zsolt

edzők közreműködésével megkezdődött a kiválasztást szolgáló felmérések sora. A szakemberek különösen nagy jelentőséget tulajdonítottak a labdás- és a labda nélküli koordinációs gyakorlatoknak, majd a második részben már egyértelműen a labda játszotta a főszerepet. A rendezvény zárásaként a HLA szakmai vezetője adott átfogó ismertetőt az akadémián, illetve a Hódmezővásárhelyi FC-ben folyó munkáról, lezárásként pedig minden megjelenttel külön-külön, szüleik jelenlétében leülve értékelték a tapasztalatokat. A kiválasztó végén 12 fiatal labdarúgó hagyhatta el örömmel a vásárhelyi stadion tárgyalóját, hiszen nekik a HLA felajánlotta a lehetőséget arra, hogy az akadémián folytassák tanulmányaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.