Sport

Csúcsra jutott a magyar speciális olimpiai mozgalom

Csúcsra jutott a magyar speciális olimpiai mozgalom

2012. május 22., kedd
Csúcsra jutott a magyar speciális olimpiai mozgalom

A tavaly nyáron Athénban rendezett 13. speciális nyári világjátékokon elért remek eredményekkel csúcsra jutott a magyar speciális olimpiai mozgalom Lengyel Lajos, a hazai szövetség elnöke szerint.

A görög fővárosban a magyar versenyzők összesen 108 érmet, közte 51 aranyat gyűjtöttek. A szövetség keddi küldöttgyűlését követő gálaműsor díszvendége,

Czene Attila

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a sportvezetőknek, edzőknek, segítőknek meg kell köszönni áldozatos munkájukat, amellyel a közösség sikeréért dolgoznak. "Sikeres évet zárt a mozgalom, ezért köszönet illeti a Magyar Speciális Olimpia Szövetség vezetőségét is - vélekedett az olimpiai bajnok úszó. - A versenyzők bizonyították kitartásukat, küzdeni tudásukat, akaraterejüket, mindezek ugyanis elengedhetetlenek az olyan nagyszerű teljesítményhez, mint a tavalyi. Természetesen a munkájukat önkéntesen, mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül végző szakemberek áldozatos tevékenysége is nélkülözhetetlen. Ők segítik sportolóinkat nap, mint nap, az ő kezük nyomán születtek azok a sikerek, amelyeket most ünneplünk." Czene Attila hangsúlyozta, mindenki tiszteletet érdemel, aki küzd az álmai, vágyai megvalósításáért, és nem adja fel azokat, akármilyen nehézségekkel találja magát szemben. "Valamennyi magyar ember közös sikernek érezheti azt, hogy ezek a sportolók saját korlátaikat és az ellenfeleket is leküzdve értek el remek eredményeket. Minden magyar fiatal számára példaértékű, amit csinálnak" - zárta szavait az államtitkár.

Lengyel Lajos

, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke hangsúlyozta, a magyar versenyzők fáradságos munkával, sok küzdelemmel érték el azt a cél, amiért küzdöttek. "A remek eredmények miatt kiemelkedő év volt a tavalyi a magyar speciális olimpiai mozgalom számára. Miközben sportolóink megkapják méltó jutalmukat, kitüntetésüket, amiért sokáig küzdöttek, meg kell köszönnünk a szülők, hozzátartozók áldozatos munkáját, valamint az edzők, szakágvezetők, felkészítők közreműködését, mert ők is nagyon sokat tettek azért, hogy erre a csúcsra eljusson a mozgalmunk" - tette hozzá a sportvezető. Az esemény zárásaként a szövetség elismerésben részesítette a tavalyi, athéni világversenyen kiemelkedő eredményeket elért magyar sportolókat és edzőiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.