Sport

Labdarúgás: a Csanádpalota elsüllyesztette a Makót is

Labdarúgás: a Csanádpalota elsüllyesztette a Makót is

2012. május 16., szerda
Labdarúgás: a Csanádpalota elsüllyesztette a Makót is

A kupaspecialista újabb bravúrja: hősies küzdelemben magasabb osztályú ellenfelet búcsúztattak a csanádpalotaiak, akik készülhetnek a döntőre és az országos főtáblára.

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa előző kiírásának hőse ismét bizonyított: a Makó FC kiverésével döntős és országos főtáblás a Csanádpalota! A megyei I. osztályú együttes tavaly a Vásárhely gárdáját verte ki a kupából, s a KITE-Szegedet is megizzasztotta, majd az Ásotthalom ellen szerezte meg a bronzérmet. A 2011/12-es sorozatban az esélyesebbnek tartott Dorozsma és Csongrád testén keresztül jutott az elődöntőbe, ahol az NB III-as makói legénység nem állíthatta meg. A palotaiak taktikája eredményesnek bizonyult, zárt védekezéssel és az abból vezetett gyors kontrákkal sikerült felülkerekedniük a favoriton.

Kukucska

és

Kiss

góljaival az első félidőben kétgólos előnyt szereztek, majd a második felvonásban is jóval veszélyesebbek tudtak lenni, mint a labdát többet birtokló vendégek. A helyzeteiket azonban ekkor már elhibázták, majd a látogatók a hajrában

Bánóczki

révén szépítettek. A foggal-körömmel védekező Koczkás-legénység azonban megőrizte az egygólos előnyt, így joggal ünnepelhetett a lefújást követően. A Csanádpalota sikere teljesen megérdemelt!

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő:

Csanádpalota FC - Makó FC 2-1 (2-0).

Csanádpalota, 200 néző, vezette: Csöngető Endre.

Csanádpalota:

Bordás - Sepsik (Trényi 76'), Kiss Z. (Veréb 71'), Varga Cs., Kukucska, Savin, Bimbo, Halász, Szellelki, Erdélyi (Aposol 83'), Cost. Vezetőedző: Koczkás Zoltán.

Makó:

Czirbus - Rakonczai (Horváth K. 46'), Szakács, Czibere (Bakos 46'), Gellér, Retek, Krucsó, Puskás, Bánóczki, Magyar, Zámbori. Edző: Kolozsvári János.

Gólszerző:

Kukucska G. (7'), Kiss Z. (34'), illetve Bánóczki D. (88') Koczkás Zoltán:

"Gratulálok csapatom minden egyes tagjának, minden futballistám kiválóan teljesített. Néha van úgy, hogy a kisebb csapat legyőzi a nagyobbat, s ez ma is így történt. Izgatottan várjuk az országos főtáblát, de előtte még szeretnénk elhódítani a kupát!"

Kolozsvári János:

"Azért jók ezek a kupameccsek, mert bebizonyosodhat, hogy az úgynevezett kis csapatok nem is olyan kicsik..."

Online közvetítésünk:

93. perc:

Ebben a pillanatban vége az összecsapásnak! Fantasztikus bravúrral kiverte az NB III-as Makót a Csanádpalota, így a megyei I. osztályú csapat döntős a kupában, s újra feljutott az országos főtáblára.

90. perc:

Őrületes izgalom és feszültség a végére. A hazai nézők labdákat rugdosnak a pályára, így akasztják meg a makói akciót, amit a vendégek joggal nehezményeznek. A palotai kedvencek pedig közben foggal-körömmel őrzik a soványka előnyt.

88. perc:

GÓÓÓL 2-1!

Itt a szépítés, a hosszúra átszálló labdát Bánóczki Dániel kapásból lőtte a hálóba, külsővel, gyönyörű mozdulattal, mintegy 18 méterről. Meleg lehet a vége!!!

87. perc:

Veréb Tamás a jobb szárnyon kétszer kavarta meg a makói védelmet, beadásai után szögletek következhettek.

83. perc:

Nem adta fel a Makó, igyekszik minden erejével nyomni, a Csanádpalota pedig hősiesen védekezik. Újabb csere történt közben: Erdélyi jött le a pályáról, a hajrára Apostol Péter a friss erő a Koczkás-gárdában.

79. perc:

28 méterről jutott szabadrúgáshoz a Makó, a nagy erejű ágyúzásairól híres Gellér vállalkozott, ez a kísérlete a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

78. perc:

A frissen beállt Trényi Tamás szalasztott el egy hatalmas lehetőséget. Cost száguldott el a bal szárnyon, beadása pontosan érkezett a leshatárról induló társ elé, aki laposan a bal sarok mellé gurított. Trényi egyébként Sepsiket váltotta, míg pár perccel korábban Veréb Tamás érkezett Kiss helyére.

72. perc:

Elkeseredett küzdelem folyik a pályán, egy makói gól mindenképpen változást hozhat. De hol az az egy makói gól?

66. perc:

Továbbra sem változik a játék képe. A Makó küzd, hajt, építkezik, ám hatástalan a futballja, a zárt védekezésből kreatívan akciózó Csanádpalota akarata érvényesül. Egy kavarodás végén viszont kis híján öngólt vétettek az előbb a hazaiak, de a szerencse is mellettük áll, mert a gólvonalról fel tudtak végül szabadítani. Az eső pedig most már szakad...

62. perc:

A találkozó ezen szakaszában a Palota a veszélyesebb. Kiss szép, 20 méteres löketét hatástalanította Czirbus, miközben a vendégek képtelenek helyzeteket kidolgozni. Közel a szenzáció!

60. perc:

Bimbo lőhetett ismét 14 méterről, kissé kisodródva, nem talált kaput. Egyre indulatosabb közben a csata, viták alakulnak ki egy-egy szabálytalanság után. A pálya talaja pedig egyre mélyebb, ahogy hull az eső.

55. perc:

Óriási csanádpalotai lehetőség maradt ki! Cost ment el szépen a bal oldalon, beadása is pontosan érkezett, Kiss fejelte középre, ahol Bimbo maradt teljesen egyedül, de nem találta el tökéletesen, így 10 méteres perdítését könnyedén fogta Czirbus. A másik oldalon Puskás 22 méteres bombáját nem merte fogni Bordás, visszaöklözte a mezőnybe.

50. perc:

Nyomás alá próbálja helyezni a hazai kaput a Makó, de egyelőre nem értek el sikert. A palotaiak erejéből futotta kontrákra, egyébiránt zárt védekezésük nehezen törhető föl.

46. perc:

Kettős cserére szánta el magát Bány Tamás: Rakonczai és Czibere helyett Horváth Károly és Bakos Tamás lépett a pályára. Időközben egyre jobban esik az eső, ami megnehezíti a játékosok dolgát.

SZÜNET

45. perc:

A palotaiak magabiztosan őrzik előnyüket a kétségbeesetten próbálkozó vendégekkel szemben. Közben Bimbo ugorhatott ki nagy helyzetben, de rossz átadása miatt megmenekült a Makó. Vége az első felvonásnak, érik a szenzáció mindkét pályán! Itt az NB III-as együttesnek hatalmasat kellene javulnia ahhoz, hogy fordítani tudjon.

42. perc:

Retek rosszul vette át mellel Gellér nagyszerű centerezését, pedig tisztán próbálkozhatott, de elpattant tőle a játékszer, így nem tudott lőni.

41. perc:

Nehezen tér magához a Makó, nem tud nyomást gyakorolni a felbátorodott hazaiakra.

40. perc:

Csepereg az eső, az időjárás egyelőre mintha a Maros-partiakat siratná. Közben a Mórahalom 3-0-ra vezet Szőke Péter triplájával a Tisza Volán SC Szeged ellen!

36. perc:

Most már elképesztően sürgős a Makónak, iparkodnak is Bánóczkiék. Emlékeztetőül: tavaly a Csanádpalota Bimbo duplájával az ugyancsak NB III-as Hódmezővásárhelyi FC-t tudta búcsúztatni...

34. perc:

GÓÓÓL 2-0!

Elképesztő, itt a második hazai találat! Ismét Kukucska ívelt középre egy szabadrúgást, amit mintegy 8 méterről pofozott a hálóba az érkező Kiss Zoltán. Neki egyébként ez volt az első találata a teljes szezonban, a bajnokságban sem volt még eredményes a 25 éves futballista.

33. perc:

Kiegyenlített játék folyik a mezőnyben, ám egyre akaratosabb, egyre veszélyesebb a Makó. Egy rövid felszabadítás után Retek Flórián lövése éppen csak eltévesztette a célt.

28. perc:

Az utóbbi percekben letáborozott a Makó ellenfele térfelén, magához térve a sokkból igyekszik egalizálni. A palotaiak azonban rendkívül szívósan és szervezetten védekeznek. Puskás Csaba az alapvonalról játszott vissza lövésre, s akadtak is érkezők, ám a védők bizonyultak gyorsabbnak, s fel tudtak szabadítani.

25. perc:

Dacian Cost remek lövését bravúrral tolta kapu fölé Czirbus, majd a szöglet utáni kavarodásnál a hazai támadók nem tudták kibogozni a labdát a büntetőterületen belül.

22. perc:

Veszélyes makói beadást sikerült visszafejelniük a mezőnybe a hazai védőknek, pedig többen is gólra éhesen érkeztek.

21. perc:

Czirbus futott ki, ám rossz helyre passzolt, Sepsik távolról ívelt az üres kapura, de rossz technikai megoldást választott, így mellé szállt a labda. A túloldalon a meglepő módon csatárt játszó Magyar György szólózott, ám belebonyolódott, így odalett a lehetőség.

16. perc:

Kimaradt az első igazán komoly makói lehetőség! Balról végezhetett el szabadrúgást az NB III-as gárda, Gellér Gábor csúsztatta tovább, Szakács Gábor közvetlen közelről térddel próbálta a hálóba juttatni a labdát, de kísérlete a felső léc fölött szállt el.

12. perc:

A vendégeket láthatóan megviselte a bekapott gól, amit egy újabb csanádpalotai lehetőség jelzett. Jobbról Sepsik István üres területre játszotta be a labdát, futtából a földre pattanás után azonnal lőtt Flavius-Tiberiu Bimbo, alig fölé.

7. perc:

GÓÓÓL 1-0!

Vezetést szerzett a Csanádpalota! Balról, az ellenfél térfelének közepéről jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak. Kukucska Gerhard ívelte az ötös környékére, ahol egy játékostársa fejelést imitált, ám nem ért a labdához. Ezzel azonban megzavarta az állva maradt Czirbus Gábor kapust, így a bogyó egy pattanás után akadálytalanul a hosszúban köthetett ki. Most lesz izgalmas a meccs! A megye I-es alakulat 34 éves játékosa egyébként első találatát érte el ebben a kupasorozatban.

5. perc:

Mezőnyjátékkal teltek az első percek, mindkét fél játékosai nagy hanggal inspirálják egymást. Sok a mozgás, a helyezkedés, ám a kapuk még egyáltalán nem forogtak veszélyben az elődöntőn. Nyilván óvatos is mindkét csapat, hiszen nem akarnak beleszaladni a késbe, ismerve és tisztelve a másikat.

1. perc:

Ideális futballidőben, de a felhős idő miatt nem tökéletes fényviszonyok között kezdődött meg a mérkőzés. Kék felsőben, okkersárga nadrágban és kék sportszárban a hazaiak, míg a vendégek fekete díszítéses fehér mezben, fekete nadrágban és sportszárban (az UTC szokott hasonlót viselni). A Makó indította útjára a labdát. A látogatók kispadján ma a beteg Bány Tamás helyett Kolozsvári János ül.

A találkozó elé:

A 2011-es bronzérmes Csanádpalota a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a kupasorozatba. Akkor "idegenben", a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján verték 1-0-ra a Kiskundorozsmát (gólszerző:

Adrian Sas

). A legjobb négy közé jutásért Csongrádon küzdhettek, s 1-1-es végeredményt (gólszerzők:

Szeles Dániel

, illetve

Sepsik István

) követően büntetőkkel mentek tovább. Kupaspecialista együttesről van szó, melynek a pályáján tavaly az NB III-as Hódmezővásárhely elvérzett, a KITE-Szeged pedig csak tizenegyesekkel kerekedett felül. A Makó szintén tavasszal csatlakozott a mezőnyhöz, s az eddigiekben szintén két megyei I. osztályú élcsapatot búcsúztatott. Puskás Csabáék először magabiztosan, 2-0-ra (gólszerzők:

Bubori Kornél, Schreiber László

) verték idegenben a jól küzdő Algyőt, így vívták ki a negyeddöntős szereplés jogát. Ezt követően Ásotthalmon diadalmaskodtak 2-1-re (gólszerzők:

Szűcs Krisztián,

illetve

Rencsár József

/öngól/, Schreiber L.). Az országos főtáblára egyébként majd a két döntős gárda jut fel az NB II-es Szeged 2011 mellett. A finálé és a bronzmeccs majd június 13-án (szerdán) lesz. A versenysorozat ezúttal is pénzdíjas: az MLSZ megyei igazgatósága a győztesnek 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek 20 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Az első helyezett a SZEGEDma.hu jóvoltából elnyeri azt a díszes vándortrófeát is, melyet nyárig a Tisza Volán SC Szeged őrizhet vitrinjében.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.