Sport

Asztalitenisz: ezüstérmes a Floratom az Extraligában

Asztalitenisz: ezüstérmes a Floratom az Extraligában

2012. május 20., vasárnap
Asztalitenisz: ezüstérmes a Floratom az Extraligában

Végletekig kiélezett, közel négyórás találkozón biztosította be a dobogós helyezését a Floratom, majd a mérkőzés után az is kiderült, hogy az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően a szegedi asztalitenisz sport legnagyobb sikereként a bajnoki 2. helyen zárta a bajnokságot.

Óriási, döntő szettes mérkőzéssel indult a találkozó, a

Dudás, Kószó A.

páros mérkőzéslabdát hárítva múlta felül a honi mezőny legjobb formában lévő játékosával,

Lakatossal

és

Laczkóval

felálló pécsi duót.

Lukács

szoros mérkőzésen maradt alul Laczkóval szemben, Dudás magabiztosan győzte le

Oroszt

, majd Kószó Attila brillírozott, a tavaszi szezonban lejátszott huszonhét mérkőzéséből mindössze egyet elveszítő Lakatos ellen a döntő játszmában 3-7-es hátrányból fordítva nyert, 1-3. A második kör papírforma eredményeket hozott, Dudás fölényesen, Kószó A. nehezebben nyert, Lukács veszített, 2-5. Dudás ezúttal nem bírt Lakatossal, így a párhuzamosan zajló záró két találkozóra maradt a döntés. Elképesztő izgalmak közepette Kószó A. az első elveszített játszma után fordított, miközben Lukács is 2-0-ás játszmaelőnyre tett szert. A mérkőzés hőse, Kószó Attila fejezte be hamarabb a találkozót, koncentrált játékkal múlta felül Laczkót, majd a szegedi örömtánc után az is belefért, hogy Lukács mérkőzéslabdáról veszítsen. A dráma tovább fokozódott, hiszen a Félegyházi ASI – Pénzügyőr meccs a Floratom számára egyedüli eredményként megfelelő 5-5 arányú döntetlennel zárult, így az előzetes várakozásokat magasan felülmúlva szerezte meg Lukács Levente együttese a szegedi asztaliteniszsport eddigi legfényesebb bajnoki érmét.

Férfi asztalitenisz Extraliga 21. forduló:

Pécsi TE – PEAC – Floratom Szeged AC Kalo-Méh 4–6

A szegedi győzelmeket szerezték:

Kószó A. 3, Dudás 2 és a Dudás, Kószó A. páros. Lukács Levente:

"Kószó Attila vezérletével heroikus csatában győztünk, kiváló csapatszellemünknek is köszönhető az óriási sikernek tekinthető második helyezésünk."

A férfi NB I Keleti csoportjában:

Apagy SE – Floratom Szeged AC Kalo-Méh II. 9-9

A szegedi győzelmeket szerezték:

Kószó I., Tarkó 3-3, Szollár 2, Tóth 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.