Sport

Vízilabda: már BL-lázban ég a Szeged Beton

Vízilabda: már BL-lázban ég a Szeged Beton

2012. április 16., hétfő
Vízilabda: már BL-lázban ég a Szeged Beton

Hétfő kora délután a Corso Caféban tartott sajtóbeszélgetés keretében már a szerdai Bajnokok Ligája visszavágó volt a téma az A-Híd Szeged Beton vízilabdacsapatával kapcsolatban.

Alig nyugodott le a medencék vize a bajnoki elődöntők után, az A-Híd Szeged Beton férfi vízilabdacsapata már újabb nagy megmérettetésére készül. Molnár Tamásék szerdán Hódmezővásárhelyen 18.30-tól a horvát Mladost Zagreb ellen játsszák a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Mint emlékezhetünk, egy hónappal ezelőtt, idegenben 8-6-os vereséget szenvedett a csapat, azonban a kétgólos hátrány messze nem ledolgozhatatlan. "Egy biztos, minden jegy elkelt már Vásárhelyen, óriási az érdeklődés a találkozó iránt. A meccs előtt lesz még jegyárusítás természetesen, de már így is közel ezer nézőre számítunk, biztos, hogy nézőcsúcs várható. Teljes mértékben hazai szurkolók lesznek, Zágrábból csak családtagok, hozzátartozók jönnek" - kezdte a sajtótájékoztatót

Juhász György

technikai igazgató.

Vincze Balázs

vezetőedző elmondta, "sokkal jobb lenne a helyzet, ha úgy sétálhatnánk a Kárász utcán, hogy bajnoki döntőbe jutott a csapat. Nem szabad azonban elkeserednünk, az előttünk álló feladatra kell koncentrálnunk. Vasárnap délelőtt edzettünk, videóztunk, majd megtekintettük este a másik bajnoki elődöntő harmadik meccsét, ahol eldőlt, a Honvéddal vívunk a bronzéremért" - tette hozzá a tréner. "A Mladost ellen akkor lesz esélyünk ledolgozni a kétgólos hátrányt ha a védelem jobban zár, nem kapunk 6-7 gólnál többet, eredményesek leszünk elől, elkerüljük a kapott gólokat hátul, s jó döntéseket hozunk kritikus helyzetekben" - fejtette ki Vincze Balázs a szerdai sorsdöntő nemzetközi kupameccs kapcsán.

Varga Péter

csapatkapitánytól megtudtuk, az elődöntő után két nap szünetet kapott a csapat, mindenkinek volt ideje megemészteni a kudarcot. "Nagyon komoly feladat előtt állunk, nincs idő siránkozni, le kell zárnunk, kár bánkódni rajta. Profi hozzáállással már a Mladost ellen kell készülnünk, mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját. Hibátlan játékra lesz szükség." A beengedés a főbejáraton történik, onnan igazítják el a meccsre érkező szurkolókat, VIP-kártyásokat és a sajtó munkatársait. Ott lehet még jegyeket is kapni a meccs előtt 17 órától 1000 forintos áron. A meccs szünetében tombolasorsolás lesz, Vodafone-ajándékok és értékes Árkád-vásárlási utalványokat lehet nyerni. Juhász György közölte, mintegy 100 fővel két szurkolói busz, indul a Szeged Étterem elől, ezek vissza is hozzák a jelentkezőket. A parkolás buszoknak külön helyen lesz, illetve személygépkocsik számára fizető parkoló áll rendelkezésre az uszoda parkolójában. A meccset a lengyel

Radoslaw Koryzna

, és a román

Mihai Simion

vezeti, a delegátus a szlovák

Botlik Tibor

lesz.

A bajnoki bronzmeccs időpontjai

A Honvéd elleni bajnoki bronzcsata első találkozója kapcsán elhangzott, az első meccsre április 22-én, vasárnap, 18.30-tól kerül sor az újszegedi sportuszodában, ám a kezdés a Pick Szeged Csurgó elleni bajnoki elődöntője miatt csúszhat. A második, idegenbeli találkozót szerdán, 19.30-tól rendezik a fővárosban, ez az időpont csak a televíziós közvetítés miatt változhat. Amennyiben szükésg lesz harmadik mérkőzésre is, azt április 28-án, szombaton rendezik Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.