Sport

Labdarúgás: kiválasztót tart a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia

Labdarúgás: kiválasztót tart a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia

2012. április 26., csütörtök
Labdarúgás: kiválasztót tart a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia

Folytatja immár hagyományossá vált tehetségkutató rendezvényét a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia. A következő kiválasztóra május 2-án, szerdán 8.30-tól kerül sor a Hódmezővásárhelyi Városi Stadionban.

Amint azt

Kandó Róbert

, a HFC szakmai igazgatója elmondta, az őszi kiválasztó napok alkalmával több, mint száz fiatal labdarúgót teszteltek a klub szakemberei és közülük mintegy harmincan már a vásárhelyi klub különböző korosztályos csapataiban szerepelnek. A május elejei kiválasztó célja az, hogy a régió településein élő és sportoló fiatal labdarúgóknak lehetősége legyen megismerni a vásárhelyi lehetőségeket, belelátni a klubnál folyó szakmai munkába és nem utolsó sorban a legtehetségesebbeknek módjuk legyen a Hódmezővásárhelyi FC csapatánál folytatni labdarúgó pályafutásukat. Az 1995-1996-1997-ben születettek kiválasztottjai egyrészt a sporttagozatos középiskolában folytathatják tanulmányaikat, emellett heti hét edzésen fejleszthetik labdarúgó tudományukat és a HFC II. osztályban szereplő U-19-es és U-17-es csapataiban kaphatnak rendszeres játéklehetőséget. Az 1998-1999-2000-es születésűek közül a középiskolás korba lépők szintén a sporttagozatos osztály tanulói lehetnek, a fiatalabbaknak az általános iskolákban biztosít a klub tanulási lehetőséget, illetve a közeli településeken lakóknak a bejárásra is lehetőségük lesz. Ez a korosztály a magyar labdarúgás legmagasabb szintű korosztályos bajnokságaiban, az I. osztályú U-15-ös és U-13-as versenysorozatban kap játéklehetőséget. A szakmai igazgató elmondta még, hogy azoknak a fiataloknak, akik a kiválasztón megfelelnek, magas szinvonalú szakmai munkát tudnak ígérni egy felkészült edzői stáb segítségével. A heti hét edzés lehetőséget ad az életkornak megfelelő edzések mellett az egyéni képzésre, sőt az oktatási programba beépült már a labdarúgók elméleti oktatása is. A vásárhelyi klub a magas szintű versenyeztetés biztosítása mellett rendszeresen pályára lép nemzetközi találkozókon is, így az már a labdarúgón múlik, hogy sikerül-e hazai, vagy nemzetközi labdarúgó karriert elérniük. A május 2-i kiválasztóra minden jelentkezőnek az időjárásnak megfelelő sportfelszerelésben kell megjelennie. Jelentkezni - név, születési év, poszt és jelenlegi csapat elküldésével - az

utanpotlas@hfc1912.hu

e-mail címen lehet. A klub szakvezetői minden jelentkezést visszaigazolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.