Sport

Labdarúgás: Mihály duplájával mindszenti siker a SZVSE-pályán + FOTÓK

Labdarúgás: Mihály duplájával mindszenti siker a SZVSE-pályán + FOTÓK

2012. március 31., szombat
Labdarúgás: Mihály duplájával mindszenti siker a SZVSE-pályán + FOTÓK

A helyzeteiket jobban kihasználó vendégek megérdemelten vitték el a három pontot Szegedről. A SZVSE első vereségét, a Mindszent első győzelmét jegyezte tavasszal.

1
-
2
Szegedi VSE
-
Mindszent SE
Megyei I. osztály 21. forduló

Kiegyenlített erők küzdelmét hozta a tavasszal százszázalékos Szegedi VSE és a még nyeretlen Mindszent SE párharca a 21. forduló nyitómérkőzésén. Az első félidőben lendületesebb játékot láthattak a nézők, a másodikban inkább pozícióharcot. A hazaiak

Hegyesi Zsolt

révén szereztek vezetést, ám az ellenfél gólvadásza,

Mihály Róbert

kétszer tudott erre válaszolni, miközben a szegediek már nem tudtak túljárni

Molnár Milán

kapus eszén. A vártnál némiképp tompább Kántor-legénység 2-1-es vereséget szenvedett, a lelkes és szervezett vendégek megérdemelten diadalmaskodtak a Vasutas szentélyében.

Labdarúgó megyei I. osztály 21. forduló:

Szegedi VSE - Mindszent SE 1-2 (1-1).

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző, vezette: Cseh Géza.

SZVSE:

Csanádi - Báló R., Hegyesi Á., Laczkó, Ágoston, Frank (Papp Á. 48'), Simon (Mazula 81'), Márki, Szalma (Busa 54'), Dürgő, Hegyesi Zs. Vezetőedző: Kántor Ferenc.

Mindszent:

Molnár - Galambosi, Szobácsi (Rideg 17'), Terbán, Szabó B. (Elekes 76'), Antal, Orosz, Szecskó, Mihály R., Bartucz M., Tóth Cs. Vezetőedző: Bartucz Sándor.

Gólszerzők:

Hegyesi Zs. (30'), illetve Mihály R. 2 (37', 75') Kántor Ferenc:

"Kicsit talán tompábbak, fáradtabbak voltunk a megszokottnál, aminek az lehetett az oka, hogy két napja edzőmérkőzést vívtunk a SZEOL-Tisza Volán SC U19-cel. Ez az időzítés nem bizonyult szerencsésnek. Az akaratra nem lehetett panasz, mentek becsülettel a srácok, ám rossz formát fogtunk ki ezen a napon, ennél sokkal többet tudunk... Gratulálok az ellenfélnek, mely picit többet tett a sikerért, mint mi. Túl kell tenni magunkat ezen a vereségen, össze kell szedniük magukat a játékosoknak, hiszen jövő héten újra a korábbi lendületet szeretném látni!"

Bartucz Sándor:

"Gratulálok csapatomnak a sikerhez! Olyan mérkőzést nyertünk meg, mely ikszesnek tűnt, ugyanakkor most mellénk állt a szerencse. Végre megszületett az első tavaszi győzelmünk, nagyon kellett ez már a gárdának! A kétgólos Mihály Róbert mellett Galambosi Dávid és Tóth Csaba játékát kell kiemelnem."

Online közvetítésünk:

92' Ahogy az lenni szokott, ívelgetéssel próbálkozott a legvégén a szegedi alakulat, ám a lelkes vendégek minden kísérletet elhárítottak. A győzelem így a Mindszenté lett, mondhatni, megérdemelten, hiszen helyzeteiket jobban használták ki, mint ellenfelük.
87' Minden erejét mozgósítja a Kántor-legénység, ám nem tudott komolyabb helyzetet kialakítani a Hegyesi-bomba óta. Könnyen lehet, hogy elveszti tavaszi veretlenségét a Tisza-parti gárda, ezzel párhuzamosan elkönyvelhetik első sikerüket Bartuczék.
84' Óriási helyzetet hagyott ki a SZVSE! Egy bal oldali támadás után Hegyesi Zsolt elé került a játékszer, első lövése levágódott a védőkről, majd fölé bombázott. "Ballack" Mihállyal, csapata a Mindszenttel szemben egalizálna, ám erre már csak öt perce van.
81' Próbálkoznak a szegediek. Báló Richárd gyönyörű fejese alig kerülte el a mindszenti kaput, a fiatal védő egy szabadrúgás után bólinthatott. Közben Kántor Ferenc harmadik cseréjét is végrehajtotta: Simon helyett Mazula Zoltánt dobta játékba.
76' A gól örömére változtattak a vendégek: Szabó Bence hagyta el a játékteret, a helyére pedig Elekes Péter érkezett.
75'GÓÓÓL 1-2 A csendesen csordogáló csatában éles fordulat: váratlanul előnyhöz jutottak a vendégek. Antal Sándor lódult meg a bal oldalon, keresztbe játszott Mihály Róbertnek, aki egyedül vezette a labdát a szegedi kapusra. Csanádi elsőre még menteni tudott, oldalra ütötte a lasztit, ám a csatár másodszorra nem hibázott, az üres kapuba passzolt. Mihály immár 16 gólos, s lehet, hogy mai duplája három pontot ér!
72' Csökkent az iram, ahogy közeledünk a meccs vége felé. A SZVSE valamivel többet birtokolja a labdát, ám kombinációi rendre elhalnak a látogatók hátsó alakzatában.
68' Egyre kevesebb idejük marad az együtteseknek a döntésre. Gyűrik egymást rendesen, ám igencsak döntetlenszagú a parti.
67' Közeledve a félidő feléhez ápolás zajlik a pályán: Csanádi Dániel kapus messzire kifutva igyekezett menteni, eközben ütközött a vendégek egyik játékosával, s lent maradt. Szerencsére sikeresnek bizonyult az orvosi segítség, talpon a fiatal hálóőr!
63' A szegediek perceit éljük! Előbb Hegyesi Zsolt kevéssé életerős löketét fogta Molnár kapus, majd Papp Ádám kísérlete perdült egy védőről a ketrec fölé. Jobbára tehát a hazaiak támadnak, ugyanakkor nem nyílhatnak ki, hiszen a mindszentiek már több alkalommal igazolták, remekül értenek a kontrajátékhoz. Közben szépen gyülekeznek a nézők a 16 órakor kezdődő NB II-es derbire is!
58' Hegyesi Zsolt került helyzetbe, nagyszerűen tört ki egy az egyben, végül az utolsó pillanatban kanalazta előle el a labdát a védője. Ebben több volt!
54' Kihasználta második cserelehetőségét is a Szeged: egy ifjú tehetséget egy másik fiatal reménység váltott. Nevesítve: Szalma Gergely le, Busa Bence be.
53' Mezőnyjátékkal telnek a percek. Mihály Róbert próbálkozott a bal oldalon, de elakadt a hazai védőkben, s csak bedobásig jutott.
49' Lendületes szegedi támadást láthattunk, Dürgő Péter passzolt oldalra Papp Ádámnak, az ő beívelését sikerült kivágniuk a védőknek. Papp az imént Frankot váltotta.
46' Izgatottan várjuk a folytatást, mivel ez az az eredmény, amivel igazából egyik csapat sem lehet boldog. Mind a SZVSE-nek, mind a Mindszentnek kellenek a győzelmek ahhoz, hogy valóra válthassa céljait. A vendéglátó kezdte a második félidőt.
SZÜNET
45' Harsant Cseh sporttárs sípja, a mozgalmas első felvonás végén rövid szusszanásra az öltözőkbe vonulhatnak a srácok. Jó kis derbi, egyenlő erők harca. 45 percük van, hogy egyik a másik fölé kerekedjen!
42' Felpörögtek az események! Tóth Csaba 20 méteres kapáslövése alig ment fölé, majd szegedi részről Dürgő cselezte be magát a tizenhatoson belülre, középre adását Frank Ádám vágta a léc fölé.
37'GÓÓÓL 1-1 Egyenlíteni tudott a Mindszent! Tóth Csaba tanári passzal hozta játékba támadótársát, Mihály Róbertet, aki egyedül maradt, s 11 méterről a kiinduló Csanádi kapus fölött vágta a hálóba a zsugát! Ez is remek alakítás volt. Mihály Róbert pedig immár 15 gólos, azaz ismét beelőzte Hegyesi Zsoltot a különversenyben. Persze messze még a vége!
34' Lendületben maradt a Vasutas, a látogatók térfelén folyik a játék, azonban a zöld-fehér védelem a bekapott gól óta biztosan áll a lábán.
30'GÓÓÓL 1-0 Nem lélegezhetett azonban föl a Mindszent, sőt: megszerezte a vezetést a hazai csapat! A SZVSE talán legnagyobb ásza, Hegyesi Zsolt 35 méterre a vendégek kapujától kapott labdát, ügyesen kényszerítőzött Simon Istvánnal, s 11 méterről becsúszva juttatta a bogyót a hosszú sarokba. Ez immár a 14. gólja volt a bajnokságban!
29' Nagy birkózás alakult ki Dürgő lehetősége óta, nemcsak egymással, hanem a pálya nehéz talajával is küzdenek a csapatok. Szalma beívelését szedte föl ebben a pillanatban Molnár kapus.
25' Ezt alátámasztandó Dürgő Péter váltott sebességet, nagy lendülettel tört át a védővonalon, majd 16 méterről nagyszerű, lapos lövést eresztett meg. A labda a jobb kapufán csattant, s a mindszentiek szerencséjére onnan nem befelé vágódott. Ez volt az eddigi legkomolyabb gólszerzési esély a meccsen!
24' Komolyabb helyzetről most nem számolhatunk be, ugyanakkor egyértelmű: a félidő közepén átvette az irányítást a SZVSE.
20' Dürgő Péter állt a labda mögé, 17 méterről lőhetett, nagyjából a balösszekötő helyéről, csúnyán mellé, így odalett a lehetőség.
19' Terbán kapott sárga lapot, miután a tizenhatos vonalánál lerántotta a kitörő Hegyesi Zsoltot.
17' Szobácsi Roland megsérült, Rideg András váltotta a Mindszentben. A vendégeket ez egyelőre nem zavarta meg, Antal életerős löketét Csanádinak kellett oldalra tenyerelnie.
15' Hegyesi Zsolt ívelt a védők mögé, a vendégek kapusa a tizenhatoson kívülre lépve ügyesen tisztázott fejjel. Szalma Gergely ismerte föl a lehetőséget, s célba vette az üresen maradt kaput, ám messze eltévesztette az irányzékot. Egyébként most jobbára mezőnyjátékot figyelhetünk.
10' Két mindszenti fejest jegyezhettünk föl. Előbb egy bedobást követően bólintott Tóth Csaba, a most bemutatkozó Csanádi kapusnak minden tudására szüksége volt, hogy a lécre paskolja a kísérletet. Szöglet következhetett, s újra Tóth fejelt, ezúttal a portás ölébe.
6' Agresszív játékkal indult a derbi. Hazai részről Hegyesi Zsolt indult el lendületesen saját térfeléről, ígéretesen lódult meg, ám passzát le tudták fülelni a védők. A mindszentiek részéről erre válaszul Mihály Róbert már a büntetőterületen belülre is be tudott törni, ám ott elválasztották a labdától.
1' A vendégek indították útjára a labdát.
13.25 Hamarosan kezdődik az összecsapás a SZVSE-centeren. A hazaiak kék mezben és szürke nadrágban, míg a vendégek zöld-fehér szerelésben várják a játékvezetői sípjelet. Érdekesség, hogy a Szeged újoncot avat a kapuban. A ketrecet a 19 éves Csanádi Dániel őrzi, akit a napokban Zentáról igazoltak.
Kettős rangadót rendeznek szombaton a SZVSE-pályán, ahol a Szeged 2011 - Békéscsabai Előre NB II-es dél-alföldi derbit egy megye I-es csata vezeti föl. A 21 pontjával tizenegyedik helyen tanyázó Szegedi VSE gárdája az éppen mögötte álló, 19 pontos Mindszentet látja vendégül. A télen tovább fiatalító, számos saját nevelésű, helyi kötődésű ifjú reménységet beépítő szegediek nagyszerűen kapták el a rajtot. Eddigi két mérkőzésükön még gólt sem kaptak Kántor Ferenc legényei. Előbb a Hódmezővásárhelyi FC II.-t verték 2-0-ra Szalma Gergely és Papp Ádám góljaival, majd a bajnoki címre is esélyes Algyő vendégeként diadalmaskodtak ugyancsak 2-0-ra Dürgő Péter és Hegyesi Zsolt találatai révén. Így aztán szépen lépegetnek felfelé a tabellán. A mindszentiek már három összecsapást tudtak le: hazai pályán 1-0-ra kaptak ki az Ásotthalomtól, majd vendégként egy utolsó (utáni) percben bekapott, balszerencsés öngóllal 2-1-re a Tápétól, múlt héten azonban fantasztikus bravúrral hívták föl magukra a figyelmet, ugyanis (Tóth Csaba és Mihály Róbert találatainak köszönhetően) 2-2-es döntetlenre végeztek az éllovas Mórahalom ellen. Tóth Csaba alakulata bárhol bárkire veszélyes, így gyakorlatilag megjósolhatatlan, mi lesz a szombat kora délutáni találkozó végeredménye. Annyi biztos, hogy minkét félnek nagy szüksége lenne a sikerre, sikerekre, hiszen első körben maguk mögött akarják hagyni az egyre tömörülő alsóházat, második lépésben pedig megszilárdítanák pozíciójukat legalább a középmezőnyben. Visszatekintve őszi partijukra, aligha túlzás kijelenteni: a SZVSE számára presztízskérdés a visszavágás, hiszen vendégként 4-1-es félidő után 5-1-re kaptak ki Mindszenten. Hazai részről akkor Mihály Róbert háromszor, Mihály Tamás és Szabó István, míg a vasutasoktól Vangel Roland volt eredményes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.