Sport

Góllesen: sportszerűség és sportszerűtlenség a megyei futballban

Góllesen: sportszerűség és sportszerűtlenség a megyei futballban

2012. március 14., szerda
Góllesen: sportszerűség és sportszerűtlenség a megyei futballban

Súlyos büntetéseket rótt ki a fegyelmi bizottság. Az MLSZ területi igazgatójával többek között a Röszke - Balástya megye I-es meccs utóéletéről beszélgettünk.

Sportszerűség és sportszerűtlenség. Az elmúlt egy hét ezeknek a fogalmaknak a jegyében telt Csongrád megye labdarúgásában - állítja

Nógrádi Tibor

. Az MLSZ területi igazgatója szeretné, ha csak a pozitív példákról, a fair playről, a sportszerű játékról lehetne megemlékezni megyei futballunk kapcsán, ugyanakkor történtek sajnos olyan esetek is, melyek a mérleg másik serpenyőjébe kerültek.

Felfüggesztett börtön bíróverésért

"Értesítést kaptunk a bíróságtól egy igen csúnya ügyben. Még tavaly ősszel egy megye III-as mérkőzésen az egyik, néhány perccel korábban beállt szegvári játékos megütötte a játékvezetőt. Feljelentést tettünk, a nyomozás lezárult, az ítélet megszületett: az illető felfüggesztett börtönbüntetést kapott garázdaság miatt. Szeretném hangsúlyozni: nem példastatuálásról van szó, nem kizárólag ennek az esetnek a megtorlása volt az igazgatóság szándéka. A pálya soha, semmilyen körülmények között nem lehet a tettlegesség színtere. Még a játék heve nem lehet magyarázat az efféle cselekedetekre. A jövőben is bármiféle tettegesség - kövesse el akár néző, akár sportvezető, sportoló vagy bárki - ugyanilyen következményeket von maga után" - ígérte.

Online

Csütörtökön 14.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Rosmarin Kft. Mártély - Hódmezővásárhelyi FC kupamérkőzésről. Tartsanak velünk az ünnepen!

Nógrádi Tibor a hétvégi fordulókkal kapcsolatban kiemelte: örömmel tapasztalta, hogy "előélete" ellenére példásan sportszerű, kiváló, magas színvonalú összecsapást hozott a megye II. rangadója, a Székkutas és a Bordány csatája. Reméli, hogy a tavasz hasonló parázs párbajai is követik majd a példát. Vasárnap délutánig egyébként úgy tűnt, viszonylag csendben, nyugalomban telik a rajt, kevés fegyelmezetlenséggel, ám végül a Röszke - Balástya megye I-es meccsen (és utána) történtek rontottak az összképen. Két vendégjátékost állítottak ki a második félidőben, a lefújást követően pedig a bíró kapott hideget-meleget a balástyaiaktól.

Súlyos büntetés a balástyaiaknak

"Tájékoztatom a közvéleményt, hogy az ügyben kedden döntést hozott a fegyelmi bizottság. A két kiállított futballista nem ismerte el a verbális erőszakot, a játékvezetői jelentés szerint viszont messze túllépték az emberi méltóság megsértésének határait. A testület a rendelkezésére álló információk alapján

Mészáros Ferencet

négy,

Bosánszki Mihályt

hat bajnoki mérkőzésről tiltotta el.

Laczkó István

csapatvezetőt pedig - aki menthetetlen cselekedetet követett el, hiszen ásványvizes flakonnal dobta meg a bírót - egy évre, 2013. március 13-ig tiltotta el mindennemű, a labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől" - így az igazgató. Azonnal hozzátette azonban: a balástyai futball jövőjét nem határozhatja meg az a szörnyű incidens. "A község vezetőivel folyamatosan tárgyalunk a labdarúgás körülményeinek javításáról. Komoly reményeket fűzünk ahhoz az utánpótlás-nevelő és tehetséggondozó munkához, ami az általános iskolában és

Vén László

révén a Bozsik-programban kiteljesedhet. Ígéretes az a jövőkép, mely a helyi kötődésű, Balástyán kinevelt futballisták szerepével, szerepeltetésével számol" - elemezte. Végezetül úgy fogalmazott: mind a balástyaiaknak, mind az összes többi megyei csapatnak sportszerű és labdarúgás valódi értékeihez kapcsolódó küzdelmet kíván mind a csütörtöki kupafordulóhoz, mind a szombati és vasárnapi bajnokikhoz. Mint mondta, az előzetes információk alapján a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcadöntői fergeteges kilencven perceket ígérnek, ugyanis minden résztvevő tovább akar jutni. Dörzsölhetik a tenyerüket a mártélyi, a székkutasi, a szőregi, a szatymazi és a bordányi nézők!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.