Sport

Góllesen: a kupa erőt adott a bajnokságra is

Góllesen: a kupa erőt adott a bajnokságra is

2012. március 22., csütörtök
Góllesen: a kupa erőt adott a bajnokságra is

Népszerű sorozatunkban Nógrádi Tibor területi igazgató ezúttal a megyei kupaforduló tapasztalatairól, valamint a Pénzes József halála kapcsán megmutatkozó összefogásról beszél.

Az elmúlt egy hétben történtek azt bizonyítják, hogy a hétközi kupaszereplés nemhogy ártana a csapatok bajnoki produkciójának, hanem éppen ellenkezőleg: egy mentális szempontból felkészült, jól felkészített alakulat számára hasznos is, ha játékban van. Ebben a meggyőződésében erősödött meg az utóbbi napok során

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója.

Kilenc "kupázóból" hét nyerte meg hétvégi bajnokiját

"Régebben sokszor panaszkodtak a klubvezetők a hétközi kupameccsek miatt, s bizony előfordult, hogy fel is áldozták azokat a soros bajnokik oltárán. Szerencsére ez a szemlélet egyre inkább a múlté. Érdemes ennek kapcsán kiemelni: a március 15-i ünnepi kupanapon pályára lépett együttesek közül kilenc vívott utána hétvégén bajnokit, s közülük nem kevesebb, mint hét győzni is tudott, így a Mártély, a Szőreg, a Bordány, a Székkutas, a Csongrád, az Ásotthalom és a Tisza Volán SC Szeged. A Csongrád ráadásul büntetőkre kényszerült a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában, majd egy pihenőnap után simán nyerte a Dorozsma elleni rangadót. A Székkutas pedig az NB III-as Szegeddel meccselt, majd két nappal később Tömörkényben tudott diadalmaskodni. Mindez alátámasztja azt a véleményemet, hogy nem gátol, sőt, erősít, ha játékban van egy-egy csapat" - így a sportvezető. Nógrádi Tibor a helyszínen tekintette meg a Rosmarin Kft. Mártély Hódmezővásárhelyi FC elleni csörtéjét, s lenyűgözte a kiscsapat helytállása. Mint mondta, az NB III-as vendégek egyértelműen továbbjutásra törtek, ám mintha úgy gondolkodtak volna, majd csak összejön egy gól. Közben pedig teltek-múltak a percek, s egyre inkább felbátorodott a megye III-as házigazda. Különösen a második felvonásban vívtak élet-halál harcot minden egyes labdáért, s el is érték céljukat: tizenegyespárbajba torkollott a nyolcaddöntő. Ebben kétszer is előnybe juthattak volna, de ekkor megremegett a lábuk. Végül az igazán nagy szenzáció elmaradt, ugyanakkor a mártélyiak minden dicséretet megérdemelnek.

Egységet kovácsolt Pénzes József elvesztése

Az igazgató megemlékezett

Pénzes József

labdarúgóedző tragikus haláláról is. Megtudtuk: ő személyesen, illetve az igazgatóság számtalan telefonhívást kapott jelenlegi és korábbi játékosoktól, edzőktől, melyek mind a részvét hangján szólaltak meg. A megyei labdarúgó-társadalom közösen érezte a fájdalmat, a baj egységet kovácsolt. Nógrádi Tibor úgy fogalmazott: Pénzes József emlékére is kívánatos lenne, ha a továbbiak során az építkezésben is meglenne ez az összefogás.

Döntés születhet az Ásotthalom versus Mórahalom ügyben

Maradva még a heti aktualitásoknál, a sportvezető információi szerint a rendőrség lezárta a vizsgálatot a tavaly emlékezetes körülmények között elmaradt Ásotthalom - Mórahalom megye I-es mérkőzés (az eltűnt igazolások) ügyében. Sajnos úgy tűnik, a tettesek és az indítékok ismeretlenek maradnak. A versenybizottságnak ezen tények ismeretében kell záros határidőn belül döntenie, mi lesz a pontok (illetve az érintett csapatok) sorsa. Zárásként pedig egy örömteli hír, fejlemény. "Boldogsággal tölt el, hogy Csongrád megye számos önkormányzata kíván csatlakozni az MLSZ pályaépítési programjához. Hiszek benne, hogy nemcsak a tíz műfüves pályára vonatkozó kvótánkat tudjuk majd kimeríteni, hanem ezenfelül is sikerül lehetőségekhez jutnunk. Biztatónak tartom, hogy a korábbi évek sokszor negatív hozzáállásával szemben az önkormányzatok és azok vezetői most komolyan beszállnak ebbe a programba" - zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.