Sport

Kézilabda: vereséggel búcsúzott a Pick Szeged a BL-től

Kézilabda: vereséggel búcsúzott a Pick Szeged a BL-től

2012. február 26., vasárnap
Kézilabda: vereséggel búcsúzott a Pick Szeged a BL-től

Tét nélküli mérkőzésen hatgólos vereséggel búcsúzott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája 2011-2012-es szezonjától.

Már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy

Skaliczki László

együttese az 5. helyen végez a D csoportban, míg a spanyolok a 3. helyet szerzik meg. Szlovák gólokkal indult a találkozó,

Martin Stranovsky

góljára

Fero Sulc

válaszolt. Tartotta a lépést a szegedi csapat,

Ancsin Gábor

és Sulc rendre válaszolt a hazai gólokra, így a 7. percben 4-4 volt az eredmény. Az első tíz perc után mind többet hibáztak a vendégek támadásban, így a gyors lerohanásoknak köszönhetően 8-5-re elment a León. 9-7-nél még mindig úgy állt a Pick, hogy a hét gólt Sulc és Ancsin jegyezhette, a többiek ekkor még nem tudtak a kapuba találni. Hazai oldalon

Pasarín Ruesga

villogott, négy góljával vitte a prímet. Főként az összpontosításon látszott a hosszú szombati utazás, nagyon sok labdát eladtak a szegediek, így a 22. percben már 13-7 volt a hispánoknak, szünetre 17-10-es hazai vezetéssel fordultak a felek. Szünet után 19-15-re feljött a Skaliczki-gárda, s ha egy kicsit jobban figyel, még szorosabb lehetett volna a meccs. A második félidő derekán így is sikerült három gólra megközelíteni a Leónt, 23-20-nál időt is kért

Martín Martínez

edző. Azonban nem volt szerencséjük a Tisza-partiaknak, a bírók nem adtak meg egy hetest, Sulc bombája pedig a kapufán csattant, nem sikerült feljebb zárkózni.

Zubai Szabolcs

bokája megsérült az 51. percben, így egyik kulcsemberét vesztette el a végjátékra a Pick. Két hatalmas szegedi helyzet kimaradásával elszállt a remény a felzárkózásra, így végül vereséggel búcsúzott a csapat a 2011-2012-es BL-szezontól. Bár a BL-nek a Pick számára vége, még máricus 3-án, szombaton ismét BL-szintű meccs vár a csapatra: vadkerti Attiláék Veszprémbe utaznak.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 10. forduló:

Reale Ademar León - Pick Szeged 31-25 (17-10)

León, Palacio de los Deportes de León, 2500 néző. Vezette: Lemanowicz, Baranowski (lengyelek).

León:

Losert – Cabanas 1, Carou, Ferrer 1, Andreu, STRANOVSKY 6, García 3.

Csere:

Álamo (kapus), Baena 3, RUESGA 5, Carou 1, Goni 3, CUTURA 4, Borges 3.

Vezetőedző:

Martín Martínez.

Pick Szeged:

Tatai – Prodanovics 5, ANCSIN 8, SULC 4, PRIBANIC 5, Beocsanin, Vadkerti 2.

Csere:

Mikler, Tóth (kapusok), Czina, Bajorhegyi, Zubai 1.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Kiállítás:

8 perc, ill. 8 perc.

Hétméteres:

3/2, ill. 1/-. Skaliczki László:

"Az első félidőben elkövetett sok technikai hiba olyan hátrányba hozott bennünket, hogy nem volt esélyünk a későbbiekben, hiába küzdöttünk jól a második félidőben. Olyan sebességgel játszott a León az első harminc percben, amit mi a második játékrészben tudtunk igazán felvenni."

Martín Martínez:

"Ez már egy tét nélküli meccs volt, de egy olyan csapattal mérkőztünk, amely abból az országból érkezett, amellyel a következő körben találkozunk, így fontos volt a Veszprém elleni csata előtt ez a meccs. A Pick Szeged egy nagyon szimpatikus, és jó csapat, úgy gondolom, hogy ha így építkezik, akkor még sok szép eredményt érhet el a nemzetközi porondon is."

További eredmények:

AG Köbenhavn - THW Kiel 24-24 (11-11) Partizan Beograd - Montpellier 20-30 (7-16)

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoport végeredménye:

1. THW Kiel 16 pont 2. AG Köbenhavn 15 3. Reale Ademar León 13 4. Montpellier AHB 10 5. Pick Szeged 6 6. Partizan Beograd 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.