Sport

Brinszky: Ezzel a kerettel van keresnivalónk a play offban

Brinszky: Ezzel a kerettel van keresnivalónk a play offban

2012. február 22., szerda
Brinszky: Ezzel a kerettel van keresnivalónk a play offban

Hétfő este sikerrel vette újabb hazai mérkőzését az UTC Futsal Team NB I-es csapata. A hazaiak jól szervezett, erős kerettel vették fel a küzdelmet a remek üllői ellenféllel.

Tombácz, Trucz, Hernády, Hegyesi, Dürgő, Tóth, Koncz, Puskás, Bullás, Juhász, Pataki, Béry

. Ezzel a kerettel állt ki

Brinszky Adrián

UTC-je az Üllő FC Cső-Montage patinás együttese ellen az élvonalbeli futsalbajnokság, létfontosságú hétfői mérkőzésén, s aratott nehéz küzdelem végén 6-4-es diadalt. A csapat trénerével értékeltettük a találkozót.

– A lelátóról szemlélve küzdelmes, nehéz csata volt az Üllő elleni. Hogy látta az edző a pálya széléről?

UTC - Üllő a Telinen!

Az UTC együttesének Cső-Montage elleni NB I-es futsalmérkőzése megtekinthető felvételről a Telin Televízióban szerda este 20.10-től, ismétlésben csütörtök délelőtt 9.55-től és péntek délután 15.45-től.

– Számítottam rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, s érezhető is volt, hogy a Cső-Montage és mi közöttünk csak nüanszok fognak dönteni. A hazai pálya előnyében bíztam, hogy a szebbik arcunkat mutatjuk, s abban is, hogy két ilyen minőségi sorral felállva nem lehet más az eredmény. Nagyon fontos találkozón vagyunk túl, amelynek a tétjét azonban átéreztük. Sajnos megvolt az a számszerű hátrány, 1-3 a második félidő elején, ahonnan kicsit nehéz volt visszahozni, de sikerült, s onnan már tudtuk, hogy mi fogjuk megnyerni a meccset. Még úgy is, hogy rengeteg gól maradt a lábakban, ha kicsit higgadtabbak vagyunk, akkor attól kezdve, hogy az ellenfél gyakorlatilag feladta a védekezést, akár nagyobb különbség is születhetett volna. Úgy vélem jól játszott az ellenfél is, így számunkra még nagyobb értéke van ennek a sikernek.

– Talán ez volt az első alkalom a bajnokságban, amikor ennyire erős kerettel tudott felállni az UTC. Meddig marad ez így, meddig számíthat ugyanezekre a tagokra a nagypályás bajnokságok beindulásával?

– Így van, most voltunk a legkomplettebbek. Kezdettől fogva ezt szerettük volna elérni, hogy legyen egy fiatal, dinamikus első, és egy rutinos második sor, ahová a plusz embereket be lehet építeni. Most tudtuk megvalósítani, bízom benne, hogy nem egyszeri mutatványról van szó, s a hátralévő időszakban, illetve a play offban ugyanígy fel tudunk állni. Az is fontos szerepet játszik ebben, hogy a nagypályás felkészülés lassan lezárul, nem lesznek úgy leterhelve a játékosok, s egyre több dinamikát láthatunk a játékunkban. Most is látszott, hogy ki tudjuk dolgozni a helyzeteket, ám sokszor hibáztunk a befejezéseknél.

– Mit jelent, mit ér most a hétfői győzelem?

– Egyelőre egy hatodik helyet! A Debrecen nyert, épp a Haladásra mért vereséget idegenben, a Vasas meccsét egyelőre elhalasztották, így mindkét csapatot megelőztük a tabellán. A Vasassal szemben itthon mindenképpen nyerni kellene, hogy a jelenlegi pozíciónkat tartani tudjuk, mert a Győr ellen ugyan gyakorlatilag nincs sanszunk idegenben – ahogyan a többeiknek sem igazán – viszont bármelyik más csapat ellen, ha így fel tudunk állni, akkor van keresnivalónk a rájátszásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.