Sport

Lemondott a kerékpárszövetség vezetősége

Lemondott a kerékpárszövetség vezetősége

2012. január 17., kedd
Lemondott a kerékpárszövetség vezetősége

Február 25-i hatállyal lemondott a Magyar Kerékpársportok Szövetségének vezetősége (MKSZ) azért, hogy a jelenleg még működő szakági szövetségi rendszer megszűnjön, és egy, a nemzetközi szövetség (UCI) által is elvárt, ernyőszervezet nélküli "egyszövetségi" struktúra jöjjön létre.

Az MKSZ keddi közleménye szerint a

Sipiczki Róbert

által vezetett elnökség február 25-ére tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést hív össze. Javaslatuk legfontosabb elemei, hogy az MKSZ alá tartozó alszövetségek és azok önálló jogi személyiségei megszűnjenek, kialakuljon az úgynevezett egyszövetségi rendszer. Ezen kívül az elnökség létszámát - a háromtagú felügyelő bizottság megtartása mellett - bővítenék, valamint az eddig széttagolt sportszakmai irányítást egycsatornás rendszer váltaná fel az egyes szakági vezetők későbbi megbízását követően. Sipiczki Róbert - aki a döntés után ügyvezető elnökként folytatja a munkát február 25-ig - jelezte: "Biztos vagyok abban, hogy a kerékpársport aktív és fontos szereplőinek hasznára válik az új szervezeti felépítés, az új elnökség pedig számíthat támogató munkájukra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.